Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
10 7 2
VERTREK TERUG REISSOM
20 september 29 september € 895,- **
04 oktober 13 oktober € 895,- **
** exclusief ticket Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Armenie »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis ArmeniŽ
Praktische informatie

Klimaat

Armenie heeft een landklimaat met hete, droge zomers en koude winters. De gemiddelde temperatuur in januari is -6 ° C, in juli 25 ° C. Tijdens de zomer kan het overdag warm en droog zijn en ‚s nachts koud.

Tijdsverschil

In Armenië is het twee uur later dan in Nederland. Armenië kent net als ons de zomertijd (laatste weekend van maart t/m laatste weekend in oktober).

Geld mee naar ArmeniŽ

De munteenheid van Armenië is de dram. Bij aankomst in Yerevan op het vliegveld of in de stad kun je euro’s wisselen. Vrijwel alle kosten waaronder de maaltijden zijn bij de reissom inbegrepen. Je hebt nog geld nodig voor persoonlijke uitgaven, drankjes, fooien.
Geld pinnen is ook mogelijk. Een aantal Nederlandse banken heeft standaard de mogelijkheid tot geldopnames in landen buiten Europa geblokkeerd en een limiet voor een geldopname per keer vastgesteld. Wanneer je met de bankpas wilt pinnen in het buitenland, vraag dan de bank jouw bankpas te deblokkeren voor geldopnames in landen buiten Europa en informeer naar de limiet.

Zie voor de actuele koers www.oanda.com.

Visum

Om Armenië in te komen heb je een visum nodig. Deze krijg je bij aankomst in Armenië op de luchthaven van Yerevan. De kosten zijn ongeveer € 6,--. Je hebt een paspoort nodig dat geldig is tot na verblijf.

Procedure van vertrek

Deze reis wordt uitgevoerd met lokale reisleiding. Deelnemers krijgen het vliegticket uiterlijk in de week voor vertrek per e-mail. Uiterlijk 3 uur voor vertrek dien je aanwezig te zijn bij de balie die correspondeert met het vluchtnummer.

Persoonlijke medicijnen

* Sterilon/betadine-iodium : wondontsmetting
* Leukoplast/ second skin : blaarpreventie
* Hansaplast : bij wondjes
* paracetamol : pijnstiller
* zonnebrandolie/-crème : min. factor 10
* lippenbescherming : zinkzalf, lipbalsem mét zonnefactor
* rekverband, knieband : bij knieproblemen
* reddingsdeken : in geval van nood
* Arnica of SRL-gelei : bij kneuzingen, spierpijn
* ORS : ter voorkoming van uitdroging bij diarree
* eventueel, strepsils : bij schrale keel

Vaccinaties

Voor de meest actuele informatie over verplichte / aanbevolen (herhalings-) inentingen per ziekte en per land raden we je aan contact op te nemen met je huisarts, lokale GGD of Thuisvaccinatie.nl. Het is belangrijk dat je tijdig een afspraak maakt, in elk geval 4 tot 6 weken voor vertrek. 

Thuisvaccinatie.nl is een landelijk opererend vaccinatiecentrum en biedt je de mogelijkheid dat een arts bij jou thuis reisvaccinaties komt zetten op een dag en tijdstip dat het jou uitkomt. Dat kan zelfs in de avonduren of in het weekend. De tarieven zijn gelijk of soms lager dan die van de GGD of huisarts en je betaalt geen extra kosten voor de service aan huis. Vergoeding van verzekering is meestal (deels of geheel) mogelijk. 

Hoe werkt het`
Je plaatst een aanmelding bij Thuisvaccinatie.nl. Daarna vul je jouw gegevens, reisbestemming en vaccinatiehistorie in. Bij het laatste stapje plan je meteen de afspraak in op een datum en tijdstip wanneer het jou uitkomt. Met die gegevens stelt het medisch team het vaccinatieadvies op die je binnen drie werkdagen ontvangt. De reisvaccinatie wordt gegeven door een erkende arts.

Om een indicatie te krijgen van de vaccinatie en/of andere noodzakelijke gezondheidsmaatregelen ga je eerst naar Thuisvaccinatie.nl/armenië waarna je doorklikt voor het maken van een afspraak. 

Ben je woonachtig in België? Dan raden we je aan voor de meest actuele stand van zaken de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde te raadplegen.

Paklijst

~ berg(wandel)schoenen, categorie A/B, B of B/C
~ teva’s of andere sandalen of lichte gympen voor ’s avonds
~ eventuele lakenzak
~ winddicht jack
~ regencape / regenpak
~ lange broek
~ enkele T-shirts / overhemden met lange mouwen en met kraag tegen verbranding van je nek en armen
~ ondergoed
~ warme trui of fleecejack
~ sokken, afgestemd op je bergschoenen
~ evt. zwembroek / badpak
~ handdoek, een washand
~ toiletartikelen
~ veldfles
~ zakmes, niet in handbagage stoppen!
~ zaklamp en reservebatterijen
~ wandelstok
~ wasmiddel (biologisch afbreekbaar)
~ toiletpapier (ongebleekt), aansteker (verbranden)
~ zeep en/of desinfecterende gel voor je handen
~ medicijnen (zie afzonderlijk lijstje)
~ iets voor op je hoofd tegen zon, stof en kou; zonnehoed/pet/sjaaltje en muts
~ zonnebril
~ dagrugzakje
~ moneybelt of halstasje met:
- paspoort
- ticket
- geld
- verzekeringsbewijs + alarmnummers

N.B. Maak van alle belangrijke papieren kopieën en bewaar exemplaren thuis en onderweg, apart van de originelen.

Overnachtingen

Tijdens de reis overnachten we in hotels, guesthouses en bij de mensen thuis.

Bagage

Tijdens de trek mag je je persoonlijke bagage afgegeven. Er is geen gewichtsbeperking omdat het vervoer per bus is. Het is raadzaam om je wandelschoenen bij vertrek aan te doen of mee te nemen in de handbagage.

Verzekering

HT Wandelreizen stelt een adequate reisverzekering verplicht. Daarbij is het belangrijk voldoende dekking te hebben voor eventuele SOS-kosten bijvoorbeeld voor een evacuatie met een helikopter. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis.  

Wij werken met Allianz Global Assistance, al meer dan 50 jaar de grootste reisverzekeraar én hulpverlener ter wereld. Bij Allianz Global Assistance ben je voor het verzekeren van je vakantie of reis aan het juiste adres. Waar je ook naar toe reist, voor vakantie, werk of studie, voor elk reisdoel heeft Allianz Global Assistance een passende verzekering.

Je kunt online eenvoudig in een paar stappen een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten, kortlopend of doorlopend. Je ontvangt de polis direct in je mailbox. 

Na boeking ontvang je van ons een email waarin je ook de link naar het afsluiten van de reis- en/of annuleringsverzekering vindt.  

Indien de reisverzekering elders wordt afgesloten dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en HT Wandelreizen snel handelen.

Heb je zelf een (doorlopende) reisverzekering afgesloten, kijk dan even goed na of en in hoeverre reddingskosten zijn meeverzekerd. Soms vallen reddingskosten (medisch noodzakelijk vervoer) onder de medische kosten. Voor het geval je de medische kosten laat dekken door je eigen ziektekostenverzekering, moet je nagaan of deze medische kosten werelddekkend zijn. 

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord