Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
15 10 2
VERTREK TERUG REISSOM
02 oktober 16 oktober € 2375,- **
16 oktober 30 oktober € 2375,- **
** exclusief ticket Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Turkmenistan »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis Turkmenistan | het hart van de Zijde Route
Algemeen

In maart 2018 hebben we een oriŽntatie bezoek gebracht aan Turkmenistan. Het was een bijzondere en in verschillende opzichten ongelooflijke kennismaking met dit vrij onbekende en nogal gesloten land. Het was ťťn van de Sovjetstaten en het is nog steeds erg verbonden met Rusland. Het toerisme staat nog in de kinderschoenen en aan het idee van wandelvakanties moet men nog erg wennen. Werk aan de winkel voor HT!! De eerste echte reis is uitgevoerd in oktober 2019 o.l.v. Jan Midde. De deelnemers waren allemaal enthousiast en verrast.

Turkmenistan neemt geografische gezien een centrale positie in op de “Zijde Route”.  De vele ruïnes en prachtige bouwwerken uit de Middeleeuwen laten zien dat het een belangrijke schakel was in de handel tussen oost en west. Na de val van de Sovjet Unie heeft het land een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Dat is vooral te zien is aan de nieuw in wit marmer opgebouwde hoofdstad Ashgabat.  Het is een fenomeen wat je totaal niet verwacht bij een nomadische woestijnstaat.

Turkmenistan is ook typisch Centraal Aziatisch: onmetelijke woestijnen en steppen, heel dun bevolkt en doorsneden en begrensd door wonderlijke bergketens. Van dit alles proberen we je op deze reis te laten proeven. Dat betekent best veel rijden en elke dag een langere of kortere wandeling en meestal kamperen om de omgeving beter te kunnen voelen en in je te kunnen opnemen. Je zult je ogen uitkijken bij de bijzondere natuurlijk fenomenen zoals de deur naar de hel: Darwaza. Daarnaast is het zeker zo belangrijk dat de mensen die je tegenkomt zowel in de stad als in de kleine plaatsjes op het platteland zonder uitzondering bijzonder vriendelijk zijn en ook qua maaltijden wordt er heel goed voor je gezorgd. Kortom wie naar een bijzondere bestemming wil moet verder lezen bij de dag tot dag beschrijving.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord