Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
15 10 2
VERTREK TERUG REISSOM
03 april 17 april € 2375,- **
24 april 08 mei € 2375,- **
02 oktober 16 oktober € 2375,- **
16 oktober 30 oktober € 2375,- **
** exclusief ticket Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Turkmenistan »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis Turkmenistan | het hart van de Zijde Route
Praktische informatie

Praktische informatie

Vertrek en aankomst  
Indien je de vlucht bij HT/SLA geboekt hebt wordt het e-ticket per e-mail toegestuurd. We verzamelen op Schiphol bij de incheckbalie van de airline. Tijdstip wordt nog nader doorgegeven. In Asghabad worden we opgehaald op het vliegveld en naar het hotel gebracht.  

Let op!
Powerbanks, lithium batterijen, reserve penlight batterijen, reserve accu’s, e-readers, tablets etc. moeten in de handbagage. Aanstekers en lucifers worden vaak niet toegestaan. Niet in de incheck en niet in de handbagage.  

Visum en paspoort
Voor Turkmenistan is een visum nodig. Voor deze groep is de aanvraag in behandeling en de verwachting is dat de benodigde formulieren een week voor vertrek binnen zijn. De reisleider neemt ze mee naar Schiphol of ze worden per e-mail verstuurd. De kosten voor het visum bedragen US$ 109,-- + US$ 14,-- taks. (Tarief 2019), te betalen in US Dollars. Probeer dat in gepaste contanten. Pinnen of credit card niet mogelijk.  

Tijdsverschil
In de winter is het in Turkmenistan 4 uur later dan in Nederland. Tijdens de zomer, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het in Turkmenistan 3 uur later dan in Nederland.  

Elektriciteit en mobiele telefoon
De elektriciteit in Turkmenistan is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. In de grote steden worden Europese stekkers en stopcontacten gebruikt. Kijk voor alle zekerheid op wereldstekker   of  https://www.wereldstopcontacten.nl/  

Communicatie
Iedere vorm van communicatie wordt gecontroleerd door de regering. Zelfs je ansichtkaarten worden bekeken alvorens ze voor verder transport ter beschikking worden gesteld.  

Telefoneren in Turkmenistan 
Turkmenistan beschikt over eem mobiel GSM netwerk. Informeer bij je provider of deze een overeenkomst heeft met een van de Turkmeense Telecombedrijven (MTS en TM Cell).  Een overzicht van de beltarieven per provider vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Het internationale landennummer van Nederland is +31, en van Turkmenistan +993. Houd er rekening mee dat alle uitgaande telefoontjes afgeluisterd kunnen worden.

Internet in Turkmenistan
Buiten Ashgabat is internet een onbekend iets en zelfs in de stad zelf is het iets voor de geprivilegieerden. Houd er rekening mee dat uitgaande e-mails bekeken kunnen worden. De regering blokkeert bepaalde websites. In lobby’s van de meeste hotels is WiFi. Maar verwacht er niet te veel van. Vaak werkt het niet en geen Facebook, Instagram, Twitter of iets dergelijks.  

Klimaat
Turkmenistan heeft een landklimaat. De zomers zijn extreem warm en de winters erg koud. De neerslag is over het algemeen het hele jaar door gering. Beste reistijd voor Turkmenistan is het voorjaar (april-mei) en najaar (september-oktober). De gemiddelde max. temperatuur  in Ashgabat in oktober is 23 C. In de nachten kan het ,met name in de woestijn, sterk afkoelen.  

Geld voor op reis
De Turkmeense munteenheid is de nieuwe manat (TMM). Er zijn biljetten van 1,5, 10,50,100 en 500 manat. Kijk voor de dagkoers op: www.oanda.com/currency/converter .

In Turkmenistan kun je eigenlijk alleen terecht met contante Amerikaanse dollars. In winkels of hotels kun je contante dollars vaak tegen een goede koers wisselen. Contante Amerikaanse dollars die gedrukt zijn na 2004 zijn het makkelijkste in te wisselen, gevolgd door contante euro’s. Zorg in ieder geval voor voldoende cash dollars in kleine coupures. Dollarbiljetten moeten er ook goed uitzien: verfrommeld, oud papiergeld wordt geweigerd.   Voor deze reis heb je voor een drankje en fooien genoeg aan US$ 50-100. Neem voor noodgevallen nog wat contante euro’s mee.   Een aantal Nederlandse banken heeft standaard de mogelijkheid tot geldopnames in landen buiten Europa geblokkeerd en een limiet voor een geldopname per keer vastgesteld. Wanneer je met de bankpas wilt pinnen in het buitenland, vraag dan de bank jouw bankpas te deblokkeren voor geldopnames in landen buiten Europa en informeer naar de limiet.

Verblijf
In Ashgabat en Balkanabat verblijven we in goede hotels. De rest van de reis slapen we in tenten die we zelf vanuit Nederland meenemen.  

Maaltijden
Met uitzondering van de maaltijden in de steden, wordt het eten tijdens de rondreis verzorgd door de Turkmeense crew.  

Vaccinaties
Voor de meest actuele informatie over verplichte / aanbevolen (herhalings-) inentingen per ziekte en per land raden we je aan contact op te nemen met je huisarts, lokale GGD of Thuisvaccinatie.nl. Het is belangrijk dat je tijdig een afspraak maakt, in elk geval 4 tot 6 weken voor vertrek. 

Thuisvaccinatie.nl is een landelijk opererend vaccinatiecentrum en biedt je de mogelijkheid dat een arts bij jou thuis reisvaccinaties komt zetten op een dag en tijdstip dat het jou uitkomt. Dat kan zelfs in de avonduren of in het weekend. De tarieven zijn gelijk of soms lager dan die van de GGD of huisarts en je betaalt geen extra kosten voor de service aan huis. Vergoeding van verzekering is meestal (deels of geheel) mogelijk. 

Hoe werkt het`
Je plaatst een aanmelding bij Thuisvaccinatie.nl. Daarna vul je jouw gegevens, reisbestemming en vaccinatiehistorie in. Bij het laatste stapje plan je meteen de afspraak in op een datum en tijdstip wanneer het jou uitkomt. Met die gegevens stelt het medisch team het vaccinatieadvies op die je binnen drie werkdagen ontvangt. De reisvaccinatie wordt gegeven door een erkende arts.

Om een indicatie te krijgen van de vaccinatie en/of andere noodzakelijke gezondheidsmaatregelen ga je eerst naarThuisvaccinatie.nl/turkmenistan waarna je doorklikt voor het maken van een afspraak. 

Uitrusting Schoeisel
Wij raden lichte bergwandelschoenen aan met een stevige profielzool. Het is belangrijk dat je schoenen erg goed zitten, omdat je er elke dag uren op moet lopen.

(Dag-) rugzak De bagage wordt per jeep getransporteerd en het is aan te raden hiervoor een duffel of plunjezak te gebruiken. Voor de spullen die je tijdens het lopen nodig hebt volstaat een dagrugzak. We adviseren een dagrugzak met een inhoud van ± 35 liter (of meer), deze kan als handbagage mee in het vliegtuig.

Slaapzak en matje
Voor deze tocht is een goede slaapzak tot 0 of - 5° C (dons of kunststof zoals bijvoorbeeld hollofil) onontbeerlijk. Een goede slaapmat heeft twee functies: isolatie tegen optrekkende kou en ligcomfort. De voorkeur gaat uit naar een slaapmatje met een gesloten celstructuur (i.v.m. isolatiewaarde en niet opzuigen van vocht) of een zogenaamd zelf opblazend matje van bijvoorbeeld Thermarest of Exped.  

Paklijst
-Bergwandelschoenen
-Sandalen of sportschoenen voor in de stad of ’s avonds 
-Slaapmat en slaapzak
-Eventueel een lakenzak
-Warm winddicht jack.
-Regenkleding
-Afritsbare trekkingbroek
-T-shirts en/of overhemden.
-T-shirts of overhemd met lange mouw
-Ondergoed
-Warme trui of fleece
-Sokken, afgestemd op je bergschoenen
-Maillot, legging
-Sport/outdoor handdoek (snel droog)
-Washand, en voor vrouwen een omslagdoek voor moskeebezoek
-Toiletartikelen
-Waterflessen of waterzak   (voor minimaal 2 liter)
-Zakmes of Leatherman
-Zitlap
-Hoofdlamp + reservebatterijen
-Loopstokken (telescopisch)
-Wasmiddel (biologisch afbreekbaar)
-Toiletpapier (ongebleekt)
-Maandverband/tampons
-Zeep en/of desinfectiegel voor je handen
-Wetties
-Iets voor op je hoofd tegen zon, stof en kou  (zonnehoed/pet/sjaaltje, muts)
-Zonnebril
-Plastic (vuilnis)zakken  ( o.a. om inhoud rugzak in te verpakken/droog te houden)
-Camera + reserve accu’s
-Lectuur / puzzelboekje o.i.d.
-Dagrugzakje + regenhoes
-Moneybelt of halstasje met:
· paspoort / inentingsboekje / ticket /  visumformulier / geld, pinpas,  verzekeringsbewijs + alarmnummers
· 2 pasfoto’s (voor het geval dat ergens voor nodig is)

N.B. Maak van alle belangrijke papieren kopieën, noteer de nummers, laat 1 exemplaar thuis en bewaar onderweg de kopieën apart van de originelen.  

Persoonlijke EHBO / medicijnen
Amoxicilline Antibiotica kuur ( Luchtweg problemen)
Azitromycine of Ciproflaxazine Antibiotica kuur( maag en darm/urineweg infecties)
Bovenstaande via de huisarts (indien mogelijk)
Sterilon/betadine-iodium : wondontsmetting
Leukoplast / second skin / compeed : blaarpreventie
Hansaplast : bij wondjes
Paracetamol / Ubiprofen : pijnstiller
Zonnebrandolie/-crème : min. factor 30 Lippenbescherming : zinkzalf, lipbalsem mét zonnefactor
Rekverband, knieband : bij knieproblemen
Arnica of SRL-gelei : bij kneuzingen, spierpijn
ORS : ter voorkoming van uitdroging bij diarree
Evt. Strepsils : bij schrale keel  

Bagage
Tijdens de looptocht wordt de persoonlijke bagage vervoerd per jeep of busje. Op deze reis dienen we onze eigen tenten mee te nemen en er gaat ook een groepsmedicijnkit  en groepsEHBO kit mee. Hou er rekening mee dat je een kilo of zes aan ruimbagage over hebt voor dit soort zaken. Daarnaast kun je maximaal 8 kg handbagage mee nemen. Controleer de laatste gegevens over bagage op de website van de luchtvaart maatschappij.  

Verzekeringen
HT Wandelreizen stelt een adequate reisverzekering verplicht. Daarbij is het belangrijk voldoende dekking te hebben voor eventuele SOS-kosten bijvoorbeeld voor een evacuatie met een helikopter. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis.  

Wij werken met Allianz Global Assistance, al meer dan 50 jaar de grootste reisverzekeraar én hulpverlener ter wereld. Bij Allianz Global Assistance ben je voor het verzekeren van je vakantie of reis aan het juiste adres. Waar je ook naar toe reist, voor vakantie, werk of studie, voor elk reisdoel heeft Allianz Global Assistance een passende verzekering.

Je kunt online eenvoudig in een paar stappen een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten, kortlopend of doorlopend. Je ontvangt de polis direct in je mailbox. 

Na boeking ontvang je van ons een email waarin je ook de link naar het afsluiten van de reis- en/of annuleringsverzekering vindt.  

Indien de reisverzekering elders wordt afgesloten dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en HT Wandelreizen snel handelen.

Heb je zelf een (doorlopende) reisverzekering afgesloten, kijk dan even goed na of en in hoeverre reddingskosten zijn meeverzekerd. Soms vallen reddingskosten (medisch noodzakelijk vervoer) onder de medische kosten. Voor het geval je de medische kosten laat dekken door je eigen ziektekostenverzekering, moet je nagaan of deze medische kosten werelddekkend zijn. 

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord