Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Wandelvakantie Europa

In Europa hebben we een groeiend aanbod wandelreizen. Vaak zijn deze reizen wat korter, maximaal 2 weken, en een groot voordeel is natuurlijk dat je wat sneller op je bestemming bent. Een wandelvakantie Europa leent zich heel goed als voorbereiding op het wat ‘grotere werk’ in bijvoorbeeld de Himalaya of de Andes, maar we kunnen ons ook voorstellen dat je focus voorlopig op ons eigen continent ligt, want daar valt nog heel veel te ontdekken.

Met name in Oost- en Zuid-Europa liggen heel veel gebieden die voor ons nog relatief onbekend zijn of waar je misschien in eerste instantie niet aan denkt als bestemming voor een wandelvakantie, bijvoorbeeld Sardinië, Umbrië of Toscane. In de Balkan liggen nog een aantal onbekende berggebieden waar je je op korte afstand van Nederland in een compleet andere wereld waant. Denk bijvoorbeeld eens aan een wandelreis naar Slovenië, Macedonië/Kosovo of Bulgarije. Nieuw zijn drie wandelreizen naar Spanje: Andalusië, de Pyreneeën en Centraal-Spanje. Dichterbij vinden we prachtige wandelgebieden in Groot Brittannië: Wales, the Cataran Trail en West Highland Way in Schotland en The North Pennine Way in Engeland.

In de periferie van Europa bieden we wandelreizen naar Marokko, Turkije, Jordanië en de Armenië en Georgië.

Onze wandelreizen Europa

sorteer op

Montenegro

Wandelreis Montenegro

Montenegro is Europaís nieuwe hotspot voor avonturiers. In dit kleine Balkan-land ontmoeten de Dinarische Alpen de Adriatische zee elkaar. Meer dan de helft van Montenegro ligt boven de 1000 meter hoogte en de bergen worden doorkliefd door spectaculaire rivierkloven. De diversiteit in het land ter omvang van onze 3 noordelijke provincies, is immens; in 2 weken zien we Mediterraan kustgebergte, kale Alpiene pieken, afgeronde toppen vol kruidige weiden, dichte oerbossen, stille bergmeren en maken we kennis met een keur aan lokale stammen. We doorkruisen het land zoveel mogelijk te voet en verblijven op unieke plekken (herdershutten, pensionnetjes, hotelletjes), veelal aan de wandelroutes. 15 dagen en 6 prominente toppen verder kun je zeggen dat je dit prachtige land intensief hebt leren kennen!
15-daagse reis 12 dagen lopen reissom vanaf € 1195 4 zwaarte 
Roemenië | wandelrondreis

Wandelreis Roemenië | wandelrondreis

Na een verkennende reis in augustus 2017 zijn we begonnen met het opzetten van 2 reizen in RoemeniŽ. Onderstaande reis is de variant waarbij we veel gebieden in RoemeniŽ aaneenrijgen en op zoveel mogelijk plaatsen mooie wandelingen maken.
18-daagse reis 12 dagen lopen reissom vanaf € 1995 2 zwaarte 
Bulgarije  | 11 dagen

Wandelreis Bulgarije | 11 dagen

Bulgarije is voor trekkers een verrassend land. De verschillende bergketens herbergen mooie wandelpaden door oerbossen en topjes met schitterende uitzichten. Op deze langere versie brengen we ook nog een bezoek aan de vallei van Devin, dat heel landelijk gelegen is in de Rodopi Mountains, vol met spa`s, kloven en grotten. Aan het eind van de reis bezoeken we de tweede stad van het land: Plovdiv. Slenterend door de mooie winkelstraten en de schaduwrijke parken is het hier heerlijk toeven en er is veel te zien aan oudheden uit de Tracische en Romeinse tijd en uit de Middeleeuwen.
11-daagse reis 7 dagen lopen reissom vanaf € 845 3 zwaarte 
Bulgarije | het Pirin- en Rilagebergte

Wandelreis Bulgarije | het Pirin- en Rilagebergte

Geniet van de mooiste en meest uitdagende berggebieden van dit verrassende Balkanland. We brengen het Pirin- en Rilagebergte samen in een compacte reis waarin je ook nog wat cultuur van Bulgarije kunt opsnuiven. Onze route doorkruist nationale parken met brede alpenweiden en grillige bergtoppen, gletsjermeren, steenrivieren en zeldzame flora en fauna. We beklimmen de hoogste toppen van de Balkan, de Musala (2925 m) in het Rila Gebergte en de Vihren (2914m) in de Pirin, waarbij je fantastische uitzichten hebt op een groot deel van de Bulgaarse bergketens. We overnachten in hotelletjes en pensions van waaruit we de wandelingen ondernemen. We lopen elke dag met alleen een dagrugzak. Tussen beide gebergten bezoeken we het Rila klooster, door UNESCO erkend als werelderfgoed en ťťn van de bekendste bezienswaardigheden van Bulgarije.
8-daagse reis 6 dagen lopen reissom vanaf € 695 3 zwaarte 
Italië | Umbrië

Wandelreis Italië | Umbrië

In UmbriŽ bevind je je echt in het hart van het oude ItaliŽ. Het is nog veel minder toeristisch dan Toscane en in de verschillende schilderachtige stadjes zoals Perugia, Assisi en Spoleto is het heerlijk ronddwalen in de wirwar van smalle hoge straatjes. En wat is er heerlijker dan al die mooie plaatsen en stadjes al wandelend met elkaar te verbinden. Het eerste deel van deze reis is een tocht met het accent op de rijke geschiedenis, culturele plaatsen en daartussen mooie natuur. Het tweede deel is een echte bergtocht door de bijzondere Sibillini Mountains. Alles is geregeld dus je hoeft je geen zorgen te maken over overnachtingen en bagagevervoer. Een(engels sprekende) Italiaanse gids zal je op deze tocht vergezellen.
14-daagse reis 10 dagen lopen reissom vanaf € 1495 3 zwaarte 
Italië | Sardinië

Wandelreis Italië | Sardinië

SardiniŽ is ťťn van de dunst bevolkte gebieden in Europa en hťt dunst bevolkte gebied van ItaliŽ. Hoewel het al langer bij ItaliŽ hoort heeft het eiland toch ook heel goed zijn eigen aard met oorspronkelijke invloeden uit de prťhistorie, de moorse periode en de Catalaanse overheersing, kunnen bewaren. Het Supramonte gebergte waar de trekking zich afspeelt omvat ongeveer 350 km≤. Er is nagenoeg geen menselijke bewoning. De steensoort is kalksteen en je vindt er overal spectaculaire karstverschijnselen zoals grotten, ondergrondse watersystemen en bronnen. Het gebied is 180 miljoen jaar geleden ontstaan, waardoor het onder invloed van water een sterk geaccidenteerd terrein is geworden. De doorsnee hoogte is rond de 1000 meter en het hoogste punt is Punta Corrasi op 1463 meter.
8-daagse reis 6 dagen lopen reissom vanaf € 875 3 zwaarte 
Andorra

Wandelreis Andorra

Midden in de PyreneeŽn ligt dit kleine landje ingeklemd tussen Spanje en Frankrijk. Elke dag trekken we er met een erkende berggids op uit om de mooiste valleien en pieken te bewonderen. Vanuit het gezellige hotelletje in het dal lopen we elke dag steeds in een andere richting de bergen in. ís Avonds keren we weer terug dus geen gesjouw met een zware rugzak, alleen een dagrugzakje met de benodigdheden voor die dag.
8-daagse reis 6 dagen lopen reissom vanaf € 745 3 zwaarte 
Spanje | Alpujarras / Sierra Nevada & Granada

Wandelreis Spanje | Alpujarras / Sierra Nevada & Granada

Tijdens deze reis gaan we het Zuid-Spaanse hooggebergte van AndalusiŽ in. Onder begeleiding van een gediplomeerde trekkinggids maken we een tocht van de Alpujarras via de Sierra Nevada naar het schilderachtige GŁejar Sierra aan de noordwestkant van het gebergte. We nemen twee toppen mee in onze tocht, de Mulhacen Ė met 3482 meter de hoogste van het Spaanse vasteland Ė en de Pico del Veleta (3395 meter), garantie voor fantastische uitzichten. We slapen in kleinschalige hotels/hostels en pensions en eenmaal in een berghut. Aan het eind van de reis bezoeken we Granada met als hoogtepunt natuurlijk het Alhambra, het beroemde Moorse paleizencomplex. Kortom, een perfecte reis voor wie een weekje in Zuid-Spaanse sferen wil verkeren en graag een meerdaagse trektocht maakt.
8-daagse reis 5 dagen lopen reissom vanaf € 895 4 zwaarte 
Spanje | De verborgen wildernis van de Pyreneeën

Wandelreis Spanje | De verborgen wildernis van de Pyreneeën

Tijdens deze pittige wandelvakantie verkennen we een nog weinig bezocht gedeelte van de PyreneeŽn. Start- en eindpunt van de tocht is het Parc Natural del Alt Pirineu, het grootste natuurpark van CataloniŽ. Dit natuurpark heeft de meest complete samenstelling van fauna in CataloniŽ met onder andere de korhoen, de steenarend, gemzen, moeflons, wilde zwijnen en de bruine beer. Dit is een avontuurlijke trektocht waar we gebieden bezoeken die weinig infrastructuur hebben. Daarbij trekken we ons niets aan van grenzen, een gedeelte van de tocht is op Frans grondgebied. Overnachtingen in tenten, onbemande berghutten en zelfvoorziening zijn de uitdagende ingrediŽnten van deze verkenningstocht door het land van de bruine beer. De tocht is voor ervaren bergwandelaars met een goede conditie, die lopen met bepakking (rugzak met tent, slaapzak, eten voor een aantal dagen ) niet schuwen.
8-daagse reis 6 dagen lopen reissom vanaf € 775 4 zwaarte 
Spanje | Sierra de Guadarrama & Sierra de Gredos

Wandelreis Spanje | Sierra de Guadarrama & Sierra de Gredos

Ongeveer 40 kilometer ten noorden en ten westen van Madrid loopt het Castiliaans scheidingsgebergte met onder meer de Sierra de Guadarrama en de Sierra de Gredos. De reis beslaat een aantal pittige wandelingen door de mooiste delen van deze gebergten. De bergtoppen bereiken hier hoogtes tot ongeveer 2500 meter. De valleien en bergflanken zijn rijkelijk begroeid met eiken en naaldbomen; een perfecte combinatie van mediterrane en hooggebergte begroeiing met een heel rijk aanbod van flora en fauna. In de Sierra de Guadarrama maken we de mooist mogelijke wandelingen, we verkennen het graniet labyrint de Pedriza, we beklimmen de Yelmo en de hoogste berg van het Nationale Park, de PeŮalara. In de Sierra de Gredos verkennen we tijdens een 4 daagse trektocht ťťn van de meeste ruige berggebieden van Spanje en beklimmen we de beroemde pico Almanzor, de hoogste berg van midden Spanje. Na de reis bestaat de mogelijkheid om een paar dagen langer te blijven om de stad Madrid te bezoeken. Alles is bij deze reis inbegrepen dus je hebt, op wat persoonlijke uitgaven en verzekeringen na, geen extra kosten.
10-daagse reis 7 dagen lopen reissom vanaf € 1295 4 zwaarte 
Albanië | Kosovo | Montenegro

Wandelreis Albanië | Kosovo | Montenegro

10-daagse reis 8 dagen lopen reissom vanaf € 945 4 zwaarte 
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacy & cookies
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord