Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Wandelvakantie Europa

In Europa hebben we een groeiend aanbod wandelreizen. Vaak zijn deze reizen wat korter, maximaal 2 weken, en een groot voordeel is natuurlijk dat je wat sneller op je bestemming bent. Een wandelvakantie Europa leent zich heel goed als voorbereiding op het wat ‘grotere werk’ in bijvoorbeeld de Himalaya of de Andes, maar we kunnen ons ook voorstellen dat je focus voorlopig op ons eigen continent ligt, want daar valt nog heel veel te ontdekken.

Met name in Oost- en Zuid-Europa liggen heel veel gebieden die voor ons nog relatief onbekend zijn of waar je misschien in eerste instantie niet aan denkt als bestemming voor een wandelvakantie, bijvoorbeeld Sardinië, Umbrië of Toscane. In de Balkan liggen nog een aantal onbekende berggebieden waar je je op korte afstand van Nederland in een compleet andere wereld waant. Denk bijvoorbeeld eens aan een wandelreis naar Slovenië, Macedonië/Kosovo of Bulgarije. Nieuw zijn drie wandelreizen naar Spanje: Andalusië, de Pyreneeën en Centraal-Spanje. Dichterbij vinden we prachtige wandelgebieden in Groot Brittannië: Wales, the Cataran Trail en West Highland Way in Schotland en The North Pennine Way in Engeland.

In de periferie van Europa bieden we wandelreizen naar Marokko, Turkije, Jordanië en de Armenië en Georgië.

Onze wandelreizen Europa

sorteer op

Montenegro

Wandelreis Montenegro

Montenegro is Europaís nieuwe hotspot voor avonturiers. In dit kleine Balkan-land ontmoeten de Dinarische Alpen de Adriatische zee elkaar. Meer dan de helft van Montenegro ligt boven de 1000 meter hoogte en de bergen worden doorkliefd door spectaculaire rivierkloven. De diversiteit in het land ter omvang van onze 3 noordelijke provincies, is immens; in 2 weken zien we Mediterraan kustgebergte, kale Alpiene pieken, afgeronde toppen vol kruidige weiden, dichte oerbossen, stille bergmeren en maken we kennis met een keur aan lokale stammen. We doorkruisen het land zoveel mogelijk te voet en verblijven op unieke plekken (herdershutten, pensionnetjes, hotelletjes), veelal aan de wandelroutes. 15 dagen en 6 prominente toppen verder kun je zeggen dat je dit prachtige land intensief hebt leren kennen!
15-daagse reis 12 dagen lopen reissom vanaf € 1245 4 zwaarte 
Roemenië | wandelrondreis

Wandelreis Roemenië | wandelrondreis

Na een verkennende reis in augustus 2017 zijn we begonnen met het opzetten van 2 reizen in RoemeniŽ. Onderstaande reis is de variant waarbij we veel gebieden in RoemeniŽ aaneenrijgen en op zoveel mogelijk plaatsen mooie wandelingen maken.
18-daagse reis 12 dagen lopen reissom vanaf € 1695 2 zwaarte 
Bulgarije | het Pirin- en Rilagebergte

Wandelreis Bulgarije | het Pirin- en Rilagebergte

Geniet van de mooiste en meest uitdagende berggebieden van dit verrassende Balkanland. We brengen het Pirin- en Rilagebergte samen in een compacte reis waarin je ook nog wat cultuur van Bulgarije kunt opsnuiven. Onze route doorkruist nationale parken met brede alpenweiden en grillige bergtoppen, gletsjermeren, steenrivieren en zeldzame flora en fauna. We beklimmen de hoogste toppen van de Balkan, de Musala (2925 m) in het Rila Gebergte en de Vihren (2914m) in de Pirin, waarbij je fantastische uitzichten hebt op een groot deel van de Bulgaarse bergketens. We overnachten in hotelletjes en pensions van waaruit we de wandelingen ondernemen. We lopen elke dag met alleen een dagrugzak. Tussen beide gebergten bezoeken we het Rila klooster, door UNESCO erkend als werelderfgoed en ťťn van de bekendste bezienswaardigheden van Bulgarije.
8-daagse reis 6 dagen lopen reissom vanaf € 695 3 zwaarte 
Andorra

Wandelreis Andorra

Midden in de PyreneeŽn ligt dit kleine landje ingeklemd tussen Spanje en Frankrijk. Elke dag trekken we er met een erkende berggids op uit om de mooiste valleien en pieken te bewonderen. Vanuit het gezellige hotelletje in het dal lopen we elke dag steeds in een andere richting de bergen in. ís Avonds keren we weer terug dus geen gesjouw met een zware rugzak, alleen een dagrugzakje met de benodigdheden voor die dag.
8-daagse reis 6 dagen lopen reissom vanaf € 745 3 zwaarte 
Spanje | Alpujarras / Sierra Nevada & Granada

Wandelreis Spanje | Alpujarras / Sierra Nevada & Granada

Tijdens deze reis gaan we het Zuid-Spaanse hooggebergte van AndalusiŽ in. Onder begeleiding van een gediplomeerde trekkinggids maken we een tocht van de Alpujarras via de Sierra Nevada naar het schilderachtige GŁejar Sierra aan de noordwestkant van het gebergte. We nemen twee toppen mee in onze tocht, de Mulhacen Ė met 3482 meter de hoogste van het Spaanse vasteland Ė en de Pico del Veleta (3395 meter), garantie voor fantastische uitzichten. We slapen in kleinschalige hotels/hostels en pensions en eenmaal in een berghut. Aan het eind van de reis bezoeken we Granada met als hoogtepunt natuurlijk het Alhambra, het beroemde Moorse paleizencomplex. Kortom, een perfecte reis voor wie een weekje in Zuid-Spaanse sferen wil verkeren en graag een meerdaagse trektocht maakt.
8-daagse reis 5 dagen lopen reissom vanaf € 975 4 zwaarte 
Albanië | Kosovo | Montenegro

Wandelreis Albanië | Kosovo | Montenegro

10-daagse reis 8 dagen lopen reissom vanaf € 895 4 zwaarte 
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord