Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
8 6 3
VERTREK TERUG REISSOM
18 juni 25 juni € 895,- **
02 juli 09 juli € 895,- **
06 augustus 13 augustus € 895,- **
20 augustus 27 augustus € 895,- **
** exclusief ticket Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Bulgarije »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis Bulgarije | het Pirin- en Rilagebergte
Praktische informatie

Heen- en terug-reis

Het HT arrangement begint op de luchthaven van Sofia, de hoofdstad van Bulgarije. Tickets kun je zelf boeken of ze door HT laten reserveren. Dit kun je bij boeking aangeven, je kunt daarvoor ook contact opnemen met ons kantoor: 0522-241146.

Overnachtingen

Tijdens deze reis slaap je in familiehotelletjes en pensions. De kamers beschikken doorgaans over een eigen badkamer.

Deelnemers die alleen hebben geboekt zijn verplicht, tegen een toeslag van € 175,- gebruik maken van een 1-persoons kamer.

Geld

In Bulgarije betaal je met de Lev (BGN). 1 BGN staat ongeveer gelijk aan € 0,50. Wij raden je aan om bij aankomst in Sofia op de luchthaven te pinnen. 

Tijdsverschil

In Bulgarije is het 1 uur later dan in Nederland.

Klimaat

Bulgarije heeft een klimaat van warme zomers en koude winters, een typisch Midden-Europees landklimaat. Het land is bergachtig en dat geeft ook weer eigen weersomstandigheden. In juli en augustus komt het regelmatig voor dat de hitte zich `s middags ontlaadt in een korte maar hevige regen- en onweersbui. Daar moeten we bedacht op zijn. De zomer in Bulgarije is wel de groenste periode, in met name in juli staan alle zeldzame en interessante bloemen in bloei.

Uitrusting/paklijst

Schoeisel
Wij raden stevige bergwandelschoenen aan met een stevige profielzool, minimaal categorie B/C. Het is belangrijk dat je schoenen goed passen. Heb je geen ervaring in het kopen van nieuwe bergwandelschoenen laat je dan goed adviseren in één van de gespecialiseerde buitensportzaken, zoals Bever of de Zwerfkei.

Dagrugzak
Tijdens de wandelingen heb je alleen een dagrugzak nodig, de hoofdbagage blijft achter in het hotel of, op dagen dat we ons verplaatsen, in de bus. In een rugzakje van 35 liter past alles gemakkelijk: wat eten en drinken, camera, regenkleding, EHBO, fleecejack ed.

Paklijst
* dagrugzak (minimaal 35 liter )
* hoofdbagage: grote rugzak/grote tas met hengsels
* eventueel: zitmatje
* zonnehoed, zonnebril
* zwemspullen
* handdoek
* bergwandelschoenen B/C
* sandalen of lichte schoenen voor s`avonds
* aanbevolen: wandelstokken
* lange broek
* korte broek
* ondergoed
* t -shirts
* sokken
* warme trui of fleecetrui
* regenkleding
* toiletartikelen
* waterfles, 3 x 1 liter (soms moeilijk om aan water te komen)
* zaklamp
* toiletpapier
* paspoort
* ticket
* geld

Persoonlijke EHBO
* eventueel een antibioticum kuur, algemeen breedspectrum
* azaron, lidocaïnezalf bij insectenbeten 
* sterilon/betadine-iodium voor wondontsmetting 
* leukoplast 2nd skin bij blaarpreventie 
* sporttape 
* hansaplast bij wondjes 
* paracetamol/coffeïne 500mg als pijnstiller 
* insectenafweermiddel 
* zonnebrandolie/crème minimaal factor 30 
* eventueel Zovirax bij koortslip 
* rekverband, knieband bij knieproblemen 
* Arnica of SRL bij spierpijn, kneuzingen 
* immodium bij diarree 
* ORS tegen uitdroging bij diarree 
* strepsils bij keelpijn

Verzekeringen

HT Wandelreizen stelt een adequate reisverzekering verplicht. Daarbij is het belangrijk voldoende dekking te hebben voor eventuele SOS-kosten bijvoorbeeld voor een evacuatie met een helikopter. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis.  

Wij werken met Allianz Global Assistance, al meer dan 50 jaar de grootste reisverzekeraar én hulpverlener ter wereld. Bij Allianz Global Assistance ben je voor het verzekeren van je vakantie of reis aan het juiste adres. Waar je ook naar toe reist, voor vakantie, werk of studie, voor elk reisdoel heeft Allianz Global Assistance een passende verzekering.

Je kunt online eenvoudig in een paar stappen een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten, kortlopend of doorlopend. Je ontvangt de polis direct in je mailbox. 

Na boeking ontvang je van ons een email waarin je ook de link naar het afsluiten van de reis- en/of annuleringsverzekering vindt.  

Indien de reisverzekering elders wordt afgesloten dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en HT Wandelreizen snel handelen.

Heb je zelf een (doorlopende) reisverzekering afgesloten, kijk dan even goed na of en in hoeverre reddingskosten zijn meeverzekerd. Soms vallen reddingskosten (medisch noodzakelijk vervoer) onder de medische kosten. Voor het geval je de medische kosten laat dekken door je eigen ziektekostenverzekering, moet je nagaan of deze medische kosten voldoende gedekt zijn.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord