Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis Montenegro kort
Algemeen

Montenegro is Europaís nieuwe hotspot voor avonturiers. In dit kleine Balkan-land ontmoeten de Dinarische Alpen de Adriatische zee elkaar. Meer dan de helft van Montenegro ligt boven de 1000 meter hoogte en de bergen worden doorkliefd door spectaculaire rivierkloven. De diversiteit in het land ter omvang van onze 3 noordelijke provincies, is immens! 11 dagen en 9 wandeldagen verder kun je zeggen dat je dit prachtige land intensief hebt leren kennen!

Bukumirsko meer

Dit meer, samen met de centrale gelegen pieken van de het Kucka Krajina gebergte op de achtergrond, maakt het tot één van de beroemdste en meest schilderachtige scènes in de omgeving. Het meer ligt aan de weg van Katun Mokro naar Brskut of Ubli, op 1.440 meter boven zeeniveau. Het meer is van oorsprong een gletsjermeer. In zijn wateren zijn veel water planten te vinden. De noordelijke kant van het meer is rotsachtig, terwijl het zuidelijker deel zachter is en bedekt met vegetatie.

Komovi gebergte

Samen met het Durmitor gebergte en Prokletije gebergte behoort het Komovi gebergte tot de groep van de meer indrukwekkendere en mooiere bergketens van Montenegro en de Dinarische Alpen. Het Komovi gebied ligt in het oostelijke deel van Montenegro en strekt zich uit tussen de verste stroomopwaartse delen van de Lim rivier in het oosten en de Tara rivier in het westen, naar de Drcka rivier in het noorden en Prokletije met de berg Planica in het zuiden. Vanuit het zuiden en het oosten is het omringd door het massief van de Montenegrijnse en Albaneze bergketen bekend als Prokletije en in het noorden door het Bjelasica. Het bergmassief van Komovi, 40 kilometer lang en 30 kilometer breed, is van alle kanten omringd door ruimtelijke plateaus met een gemiddelde hoogte van 1900 meter. Stavna en Ljuban in het noorden, Rogam in het westen, Crne in het zuiden en Varda naar het oosten. De hoogste toppen van het Komovi gebergte zijn: Kucki Kom (2487 meter), Ljevorijecki Kom (2469 meter, noordpiek van Kucki Kom) en Vasojevicki Kom (2460 meter).

Het bergmassief van Komovi stijgt sterk vanaf 850 meter de hoogte in als een gigantische bergpyramide. Het Komovi gebergte fascineert met zijn diversiteit aan natuurlijke bezienswaardigheden.

Durmitor

Een prachtige rit door Europa’s grootste rivierkloof brengt ons naar het Durmitor Nationaal Park. Dit is het meest bezochte berggebied van Montenegro en de wandelmogelijkheden zijn dan ook legio. We overnachten er in het sportieve plaatsje Zabljak vanwaaruit we verschillende wandelingen maken. Misschien wel vergezeld door kuddes gemzen en toegezongen door kruisbekken en rotskruipers, wandelen we over de pieken Prutas en Bobotuv Kuk (de hoogste tot het laatste bewaard!), naar Zabljak, het toeristisch centrum, waar we `s avond op het terras van het hotel nog een beetje kunnen nagenieten van al het moois dat we hebben gezien.

Reisschema

        Maaltijd   driving / trekking      
Dag Van via Naar incl overnachting uur km stijgen dalen
1 AMS Podgorica Bukumirsko meer D tent vliegen + transfer 1,5      
2 Bukumirsko Meer  Zijovo-Stitan Bukumirsko meer O D tent 5 11 1000 1000
3 Bukumirsko Meer  Maglic Carine O D tent 7 16.5 1100 700
4 Carine Komovi pas Stavna O D bergpension 5,5 13,5 750 800
5 Stavna   Zabljak O D hotel 3 7 600 600
6 Zabljak Terzin Bogaz Zabljak O D hotel 6 14 1000 1000
7 Zabljak Sedlo-Bobotov Kuk Zabljak O D hotel 6,5 14 800 1200
8 Zabljak Sedlo-Komarnica-kloof Kapetanovo O D tent 3,5 12   900
9 Kapetanovo Kapa Moracka Kapetanovo O D tent 7 15 1200 1200
10 Kapetanovo Velje Duboko-Mrtvica-kloof Podgorica O D hotel 6 20 100 800
11 Podgorica   Amsterdam O   transfer + vliegen      

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord