Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis Montenegro kort
Praktische informatie

Heen- en terugreis

Het HT arrangement begint in Podgorica waar verschillende maatschappijen naar toevliegen. Je wordt er opgehaald met een busje. Het arrangement eindigt daar ook. Het ticket kun je zelf boeken maar je kunt het ook aan HT overlaten. Het is wel de bedoeling als je op eigen gelegenheid reist dat je ongeveer gelijk met de groep aankomt.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met het HT kantoor: 0522-241146.

Overnachten

Tijdens deze reis slaap je in verschillende soorten accomodaties. Van tenten tot bergpension en in Zabljak, verblijf je 3 nachten in een vrij luxe hotel. 

Bagagevervoer

Op alle dagen wanneer het nodig is wordt je hoofdbagage vervoerd.

Klimaat

Montenegro is een mediterraan land en het ligt aan de Adriatische Zee. Dat betekent dat de zomers heet zijn en droog. Nu is Montenegro ook enorm bergachtig en geeft ook weer eigen weersomstandigheden.
Van half juli tot half september is het vaak te heet en lopen we niet in het kustgebergt. Soms kan er een heftige (onweers)bui ontstaan ergens in de middag. Daar moeten we bedacht op zijn. Verder landinwaarts ben je gemiddeld wel op 1000 meter hoogte en de temperaturen zijn daar veel gematigder en bijzonder aangenaam om te wandelen. Tijdens de septemberreis begint het al wat af te koelen wat je voornamelijk `s avond merkt wanneer je je fleecetrui wil aantrekken.

Water drinken

We raden aan om het drinken van water uit de kraan te vermijden. Op lang niet alle plekken is er betrouwbaar drinkwater, maar je kunt wel overal flessen mineraal water kopen of samen een voorraadje in de bus/jeeps aanhouden.

Uitrusting/paklijst

Schoeisel
Wij raden stevige bergwandelschoenen aan met een stevige profielzool, minimaal categorie B/C. Het is belangrijk dat je schoenen goed passen. Heb je geen ervaring in het kopen van nieuwe bergwandelschoenen laat je dan goed adviseren in één van de gespecialiseerde buitensportzaken, zoals Bever of de Zwerfkei.

Dagrugzak
De hoofdbagage wordt voor je vervoerd dus je neemt alleen de spullen mee die je die wandeldag nodig hebt.  In een rugzakje van 35 liter past alles gemakkelijk: wat eten en drinken, camera, regenkleding, EHBO, fleecejack ed. Alleen op de dag naar Vranjak neem je misschien iets meer mee. Op sommige dagen moet je minstens 3 liter water of ander drinken meenemen.

Paklijst
* dagrugzak (minimaal 35 liter )
* hoofdbagage: grote rugzak/grote tas met hengsels
* eventueel: zitmatje
* zonnehoed, zonnebril
* zwemspullen
* handdoek
* bergwandelschoenen B/C
* sandalen of lichte schoenen voor s`avonds
* aanbevolen: wandelstokken
* lange broek
* korte broek
* ondergoed
* t -shirts
* sokken
* warme trui of fleecetrui
* regenkleding
* toiletartikelen
* waterfles, 3 x 1 liter (soms moeilijk om aan water te komen)
* zaklamp
* toiletpapier
* paspoort
* ticket
* geld

Persoonlijke EHBO
* eventueel een antibioticum kuur, algemeen breedspectrum
* azaron, lidocaïnezalf bij insectenbeten 
* sterilon/betadine-iodium voor wondontsmetting 
* leukoplast 2nd skin bij blaarpreventie 
* sporttape 
* hansaplast bij wondjes 
* paracetamol/coffeïne 500mg als pijnstiller 
* insectenafweermiddel 
* zonnebrandolie/crème minimaal factor 30 
* eventueel Zovirax bij koortslip 
* rekverband, knieband bij knieproblemen 
* Arnica of SRL bij spierpijn, kneuzingen 
* immodium bij diarree 
* ORS tegen uitdroging bij diarree 
* strepsils bij keelpijn

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Geld

De munteenheid in Montenegro is de Euro.
Je hebt minimaal € 100,- nodig voor de maaltijden die niet zijn inbegrepen. Wil je wat bourgondischer leven met een biertje of een wijntje dan ben je wat meer kwijt. Het is daarom  aan te raden om gelijk bij aankomst in Podgorica € 100,-/€ 200,- te pinnen (voor o.a. persoonlijke uitgaven, drankjes en fooien). Contant meenemen kan natuurlijk ook. Pinnen kan onderweg ook in Zabljak. Neem ook wat extra contant geld mee voor noodgevallen.

Elektriciteit en mobiele telefoon

Een verloopstekker (wereldstekker)  is niet nodig. Stopcontacten hebben twee ronde gaten.
Met een mobiele telefoon heb je beperkt bereik (ongeveer 60%).

Paspoort

Je hebt een geldig paspoort nog of een geldig ID kaart
Voor Montenegro is geen visum vereist.

Vaccinaties

Voor officiële adviezen kun je terecht bij de GGD of bij je huisarts. Er zijn geen vaccinaties verplicht. Aanbevolen worden: DTP en Havrix (tegen geelzucht = Hepatitis A).

Procedure van vertrek

De deelnemers die een ticket bij HT Wandelreizen hebben geboekt, ontvangen die uiterlijk een week voor vertrek per email. Je dient uiterlijk 2 1/2 uur van tevoren aanwezig zijn bij de desbetreffende balie corresponderend met je vluchtnummer.

Verzekeringen

HT Wandelreizen stelt een adequate reisverzekering verplicht. Daarbij is het belangrijk voldoende dekking te hebben voor eventuele SOS-kosten bijvoorbeeld voor een evacuatie met een helikopter. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis.  

Wij werken met Allianz Global Assistance, al meer dan 50 jaar de grootste reisverzekeraar én hulpverlener ter wereld. Bij Allianz Global Assistance ben je voor het verzekeren van je vakantie of reis aan het juiste adres. Waar je ook naar toe reist, voor vakantie, werk of studie, voor elk reisdoel heeft Allianz Global Assistance een passende verzekering.

Je kunt online eenvoudig in een paar stappen een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten, kortlopend of doorlopend. Je ontvangt de polis direct in je mailbox. 

Na boeking ontvang je van ons een email waarin je ook de link naar het afsluiten van de reis- en/of annuleringsverzekering vindt.  

Indien de reisverzekering elders wordt afgesloten dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en HT Wandelreizen snel handelen.

Heb je zelf een (doorlopende) reisverzekering afgesloten, kijk dan even goed na of en in hoeverre reddingskosten zijn meeverzekerd. Soms vallen reddingskosten (medisch noodzakelijk vervoer) onder de medische kosten. Voor het geval je de medische kosten laat dekken door je eigen ziektekostenverzekering, moet je nagaan of deze medische kosten voldoende gedekt zijn.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord