Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis Montenegro kort
Van dag tot dag

Een opmerking vooraf

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De reisleiding kan zich echter genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.
Dit is best een zware reis als je alles mee wil doen. Op elk gewenst moment echter kun je voor jezelf ook een rustdag inlassen!

Dag 1 Amsterdam - Podgorica - Bukumirsko

aankomst op Podgorica & transfer naar het Bukumirsko meer (1u 15 min). Hier wacht onze kok je op en staat het basecamp gereed. Zwemmen & diner. Je waant je meteen heel ver van huis en zit meteen helemaal in de sfeer van een trektocht.

Dag 2 Zijovo - Stitan

Dagwandeling naar Stitan (6 uur retour, 1000 hoogtemeters). Een prachtige piek in het weinig bewandelde massief van Zijovo. De kok bewaakt het basecamp dus je hoeft alleen je dagrugzak mee. De route is echt heel fraai, maar niet te lang, zodat we niet al ons kruit verschieten op de eerste wandeldag.

Dag 3 Maglic - Carine

wandeling via een aantal herdersdorpen over de top Maglic naar de herderskerk van Carine, aan de zuidkant va het Komovi-massief. De route klimt door bos en verderop door open terrein tot het eerste herdersdorp in zicht komt. Hier kunnen we water bijvullen voor we doorgaan richting de top. Maglic is een afgeronde top maar de afdalign is deels wel lastig in verband met de grote brokken steen. Maar dat is maar even. Verderop ontvouwt zich een fenomenaal pad met afwisselend bog en weidse panorama`s. De bivak aan het kerkje op 1900m hoog is ook wel echt uniek. onze trouwe chauffeur staat hier weer gereed met tenten & een warme maaltijd.

Dag 4 Komovi pas - Stavna

de trektocht vervolgt over de pas tussen de Komovi pieken. Hierachter betreden we de fraaie vallei van Medjukomlje met zijn immense puinhelling en eeuwenoude zwarte dennen. Bij de lodges van Stavna zullen we voor het eerst weer een beetje onder de mensen komen. Hier treffen we ook andere wandelaars en vinden we het comfort van een warme douche. Vanavond rond de stoof zal het vast gezellig worden!

Dag 5 Zabljak

Wie wil kan in de ochtenduren nog de piek Vasojevicki kom beklimmen (reken 3-4 uur retour). De verder rustige dag vervolgt met een transfer over asfalt (dat hebben we sinds Podgorica niet meer gezien). De rit brengt ons door de Tara kloof naar het massief van Durmitor. We verblijven in een hotel nabij het centrum van Zabljak. Het massief zullen we de komende dagen vanuit diverse richtingen doorkruisen. Wie in de namiddag al niet meer kan wacht kan vast even op en neer naar hey Zwarte Meer.

Dag 6 Terzin Bogaz

Korte transfer naar het zwarte meer (10 min). Vanaf het zwarte meer maken we een rondwandeling over de top Terzin Bogaz. Het pad stijgt door prachtig naaldwoud waar onder meer het auerhoen het goed doet, maar waar ook nog regelmatig wolven passeren. Dan komen we in de kom onder Savin kuk, waar de enige gletsjer van Montenegro ligt. het pad gaat er boven langs maar tot laat in de zomer kunnen hier sneeuwvelden voorkomen. Dan gaan we de pas over om af te dalen via de hoogst gelegen herdershut van Montenegro, katun Lokvice.

Dag 7 Sedlo - Bobotov Kuk

vroege transfer naar Sedlo (25 min) en wandeling over de top Bobotov Kuk en via de ijsgrot terug naar Zabljak. Deze fameuze traverse dekt alles wat Durmitor te bieden heeft; prachtig geplooid kalksteen, ruige pieken, volop wild (met rotskruipers en gemzen als zekerheidje), heerlijke bergpaden, een heuse ijsgrot (lampjes en touw mee!) en terug aan het meer een terras aan het meer met koude pivo.

Dag 8 Sedlo - Komarnica kloof - Kapetanovo

nog eens een transfer aar Sedlo maar nu voor weer een wat rustigere tocht (4u, 1000m dalen). Montenegro is beroemd om zijn kloven en daarvan bezoek we twee hele fraaie de komende drie dagen. We dalen af door de kloof van de rivier Komarnica en aan het einde wacht de van ons op. Vanaf het eindpunt is het nog een rit van een 1,5 uur naar het meer van Kapetanovo. Hier brengen we 2 nachten in tenten / of een eenvoudig hostel op slaapzaal door in een eeuwenoud herdersdorpje aan het meer.

Dag 9 Kapa Moracka

en rondwandeling vanaf het verblijf naar de top Kapa Moracka. Van boven kijken we de prachtige vallei van Liopovo in. Een onvergetelijke mooie laatste piek van deze reis.

Dag 10 Velje Duboko - Mrtvica kloof - Podgorica

de laatste wandeldag is een lange, maar eenvoudige tocht. Via een dalend pad bereiken we het dorpje Velje Duboko van waar we het pad nemen de kloof van de Mrtvica in. Dit pad is deels aangelegd door mensen en ziet er spectaculair uit. We komen aan de weg uit in het dorpje Mrtvica, van waar we in minder dan 1 uur de hoofdstad Podgorica bereiken voor ene laatste overnachting in een comfortabel hotel. Deze hoofdstad van dan wel geen Rome of Parijs zijn, maar voor een avond vertier kun je hier zeker terecht.

Dag 11 Podgorica - Amsterdam

transfer naar Podgorica luchthaven en terugvlucht naar Nederland.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord