Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis Andorra
Van dag tot dag

ANDORRA: dagtochten programma

NB. Deze dag tot dag beschrijving is tentatief.
De gids zal dagelijks beslissen onder invloed van weersomstandigheden of de hoeveelheid sneeuw welke dagtocht het meest geschikt is voor die dag. Hij zal ten alle tijde proberen het total programma zoals hieronder beschreven uit te voeren.

Dag 1: Vlucht naar Barcelona en transfer naar Andorra

Deze vlucht kunt u zelf reserveren of door HT Wandelreizen laten regelen. Naar wens kunt u eerder naar Barcelona vertrekken of na de trek langer in Barcelona blijven om daar nog even te genieten van deze aantrekkelijke stad. Wanneer we de vluchtgegevens van je hebben dan kunnen we eventueel je vervoer naar Andorra regelen. Deze bus brengt je helemaal naar het Hotel in Arinsal.  Rijtijd ongeveer 3 uur.   Het HT arrangement begint bij aankomst van het hotel in Andorra.

Dag 2: de meren van Juclar
Deze dag gebruiken we als introductie in Andorra. Het is niet te lang lopen maar wel erg mooi door een indrukwekkende omgeving. De Juclar Meren zijn de grootste in het land.  De eerste hut die je passeert is bemand en we  kunnen er de lunch gebruiken.  We starten in de vallei van Incles op 1800 meter. Het pad loopt omhoog tussen enorme rotsblokken door, door een bos van zwarte dennen en bergwanden vol met struiken. Aan het eind van de klim bereik je het eerste meer op 2300 meter. Het tweede meer ligt er vlakbij en vervolgens gaan we verder naar de Juclar Pas (2441 m) die de grens vormt met Frankrijk. 7 uur lopen.  

Dag 3: De vallei van L’Angonella
We starten ’s morgens bij het dorpje Llorts op 1400 meter. We lopen daarna omhoog naar 3 meertjes respectievelijk op 2300m, 2350 m en 2450 meter. We passeren een Andorraanse berghut en een prachtige waterval. Na het 3e meertje bereiken we de kam van de berg op 2742 meter waarna we 500 meter afdalen aan de andere kant in een andere vallei. 7 uur lopen  

Dag 4: Beklimming van de Pessons Peak, 2820m Vandaag lopen we van  de omgeving van Encamp op 1900 meter omhoog. Over een mooi bospad klimmen we naar de meertjes van Ensagens. Dit is een heel mooi hoekje in de bergen. Van hier af wordt het terrein wat steiler waarna we de kam bereiken en Pessons Peak. Dit is een adembenemend mooie plek met schitterende uitzichten zowel op de vallei waar we uit zijn gekomen als op de vallei waarin we gaan afdalen. Een half uurtje voor het eind van de tocht komen we langs een klein bergrestaurant waar we wat kunnen drinken. 7 uur lopen.  

Dag 5: Top van Andorra 2943m
Deze tocht is heel gevarieerd, met veel dingen te bewonderen. Het piepkleine dorpje Arinsal op 1500 meter is het uitganspunt voor vandaag. We klimmen langs verschillende watervallen en prachtige natuur,  o.a. de alpenrozen staan in juli in volle bloei. Halverwege komen we bij de bemande hut Coma Pedrosa op 2280 meter hoogte. Hierna lopen we de volgende vallei in. Het pad leidt nu naar de andere kant van de bergrug waarna we bij 2 ijskoude bergmeertjes aankomen. Vanaf hier is het nog 300 meter verder omhoog naar de top van de Coma Pedrosa (2943 m). Aan de andere kant loopt een pad naar beneden dat alleen geschikt is voor heel sterke lopers anders ga je dezelfde weg terug. Looptijd: 8 tot 9 uur.    

Dag 6: Peak de la Serrera 2912m
E
en mooie wandeldag naar één van de hoogste toppen van Andorra. Na de heftige dag van gisteren is dit niet zo’n zware dag want de plaats want je start ligt  al op 1900 meter. De trek begint rustig stijgend langs een paar mooie watervallen en na ongeveer 45 minuten wordt het steiler. Op 2400 meter komen we bij de meertjes van de Coma de Ransol op even later op de pas de la Mina op 2700 meter. (Vroeger waren hier ijzermijnen). Op dit punt kunnen we al weer afdalen naar de vallei aan de andere kant maar als we sterk genoeg zijn dan is het mogelijk om de Serrera top te bereiken. Dit is weer een mooi uitzichtspunt naar het zuiden van Frankrijk en naar Andorra zelf. De afdaling gaat door een natuurpark met duizenden bloeiende bloemen vooral in de maanden juni, juli en augustus. 7 uur lopen  

Dag 7: Cassamanya 2740m en Estanyo  2915m

Dit is misschien wel de mooiste dag van het programma, een waardige afsluiting. Op de hele route is geen water te vinden dus dat moeten we vandaag allemaal meedragen. De tocht gaat naar een verbinding tussen twee toppen maar we starten op 1980 meter op de pas van Ordino. In 2½ uur klimmen we naar de eerste top: de Cassamanya op 2740 m. Dit is al een indrukwekkende punt om een mooi overzicht te hebben op het noordoosten van het land. Het pad blijft redelijk op hoogte, daalt een klein beetje naar de coll d’Arenas (2539 m). Vanaf hier is het weer mogelijk om af te dalen maar we kunnen ook de Estanyó beklimmen. Deze is met 2915 m de tweede peak van Andorra. Vervolgens dalen we af in de Vall del Riu naar het dorpje Armiana al wandelend langs mooie meertjes, berghutten en heerlijke bossen. 8 uur lopen  

Dag 8: Terug naar Barcelona en naar huis
Na een welverdiende nachtrust en een heerlijk ontbijt eindigt het arrangement van HT. Natuurlijk kunnen we ook zorgen voor transfer naar Barcelona, eventueel meer overnachtingen aldaar en voor de vlucht naar Nederland, maar dat kun je ook zelf doen.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord