Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
15 12 4
VERTREK TERUG REISSOM
12 september 26 september € 1245,- **
** exclusief ticket Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Montenegro »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis Montenegro
Algemeen

Montenegro is Europaís nieuwe hotspot voor avonturiers. In dit kleine Balkan-land ontmoeten de Dinarische Alpen de Adriatische zee elkaar. Meer dan de helft van Montenegro ligt boven de 1000 meter hoogte en de bergen worden doorkliefd door spectaculaire rivierkloven. De diversiteit in het land ter omvang van onze 3 noordelijke provincies, is immens; in 2 weken zien we Mediterraan kustgebergte, kale Alpiene pieken, afgeronde toppen vol kruidige weiden, dichte oerbossen, stille bergmeren en maken we kennis met een keur aan lokale stammen. We doorkruisen het land zoveel mogelijk te voet en verblijven op unieke plekken (herdershutten, pensionnetjes, hotelletjes), veelal aan de wandelroutes. 15 dagen en 6 prominente toppen verder kun je zeggen dat je dit prachtige land intensief hebt leren kennen!

De kust

We beginnen aan de kust. Het jonge kalksteen is hier loodrecht omhoog gestuwd tot bijna 2000 meter hoogte en vormt er prachtige creaties, zoals de pieken Subra en Orjen en natuurlijk de fameuze baai van Kotor. Op 2 heerlijke, maar in de zomer hete, dagtochten verkennen we het beste van deze streek. Achter dit kustmassief ligt het grootste meer van de Balkan; het Skadar-meer. Na een ontspannen paar uurtjes op de boot, met wat interessante stops her en der, bereiken we Virpazar waar waar we overnachten in een karakteristiek staats hotel.  Vanaf de top van de heilige berg Rumija kunnen we het hele meer en de kustlijn overzien. Via eeuwenoude olijfboomgaarden wandelen we naar de volgende plaats, Stari Bar waar we in een bijzonder onderkomen overnachten.

Prokletije

Na een mooie rit door Albanië bereiken we dan Prokletije, een massief van scherpe pieken en prachtige gletsjerdalen, dat zich oostwaarts uitstrekt tot over de grens met Kosovo. Tot 10 jaar geleden waren de pieken hier nog verboden terrein voor avonturiers en schaapherders, maar tegenwoordig is het politieke klimaat wat milder en genieten we hier van een bergparadijs dat zich kan meten met de fraaiste stukken van de Alpen of de Pyreneeën, maar dan zonder enige toeristische infrastructuur van betekenis. We verkennen er prachtige richels, mysterieuze bossen en steile pieken. Wie weet komen we nog een wolf of een beer tegen onderweg.

Biogradska Gora National Park

Na twee dagtochten door Prokletije met geweldige beklimmingen en dito uitzichten verplaatsen we ons naar Andrijevica, een bijzonder en authentiek stadje. Hier genieten we een nachtje van het comfort van een hotel, alvorens we weer de hoogte in trekken. Via het massief van Komovi wandelen we in 4 op elkaar aansluitende dagtochten naar het Biogradska-meer. We verblijven in knusse hutten op traditionele herdersweiden, waar van begin juni en eind oktober de Montenegrijnen hun vee laten grazen. Daar leiden ze het leven waar ze zo trots op zijn; in hun primitieve hutten, wars van alle luxe, zelfvoorzienend en bovenal vrij! Het massief dat we doorkruisen is op de pieken van Komovi na afgerond waardoor er een overvloed aan kruidige graasweiden is. Op dit traject zijn maar liefst 5 pieken op het programma, en verder doorkruisen we afwisselend de weiden, de bossen en de beekbeddingen van Bjelasica. De trekking eindigt aan het meer van Biogradska, waar gezwommen kan worden.

Durmitor

Een prachtige rit door Europa’s grootste rivierkloof brengt ons naar het Durmitor Nationaal Park. Dit is het meest bezochte berggebied van Montenegro en de wandelmogelijkheden zijn dan ook legio. We overnachten er in het sportieve plaatsje Zabljak vanwaaruit we verschillende wandelingen maken. Misschien wel vergezeld door kuddes gemzen en toegezongen door kruisbekken en rotskruipers, wandelen we over de pieken Prutas en Bobotuv Kuk (de hoogste tot het laatste bewaard!), naar Zabljak, het toeristisch centrum, waar we `s avond op het terras van het hotel nog een beetje kunnen nagenieten van al het moois dat we hebben gezien.

Reisschema

Dag Programma Wandelen (uur) Stijgen/dalen (meter)
1 Vlucht van Amsterdam naar Dubrovnik , transfer Vrbanj 0 0
2 rondwandeling Zubacki Kabao  6 900/900
3 beklimming Subra, slapen in Perast 7 650/1200
4 rondwandeling Ledenice, slapen in Stari Bar 5 600/600
5 over Rumija naar Stari Bar 6 1200/1000
6 rijdag door Albanië naar Vusanje, pension 0
7 beklimming Taljanka, slapen in Vusanje 5 1200/1200
8 beklimming Zla Kolatam slapen in Andrijevica 7 1100/1100
9 Stavna 5 1000/50
10 Rondwandeling Komovi 6 750/750
11 Stavna naar Vranjak 7 800 / 700
12 Vranjak naar Biogradska Lake, transfer naar Zabljak 6 tot 8 900/1400
13 Prutas of Terezin Bogas 7 1000/1000
14 Bobotov Kuk naar Zabljak 7-9 700 / 1500
15 Transfer en vlucht van Dubrovnik naar  NL    

Bekijk hier de uitgebreide dag tot dag beschrijving.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord