Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis Spanje | Alpujarras / Sierra Nevada & Granada
Praktische informatie

Paspoort of identiteitskaart

Voor Spanje heb je een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Heen- en terug-reis

Het HT arrangement begint op de luchthaven van Malaga. Tickets kun je zelf boeken of ze door HT laten reserveren. Dit kun je bij boeking aangeven, je kunt daarvoor ook contact opnemen met ons kantoor: 0522-241146.

Uitrusting/paklijst

Bagage
Tijdens deze reis maken we tijdens de 5-daagse trektocht geen gebruik van bagagevervoer, maar draag je je bagage zelf. Wel kan aan het begin van de reis wat van je bagage achtergelaten worden in Capilera (dag 2) hetgeen je vervolgens weer terugziet op dag 6 wanneer we naar Granada gaan. 

Rugzak
Gezien het feit dat je gedurende de trekking alles zelf draagt, raden we je een goede trekking rugzak aan die comfortabel draagt en een inhoud van ongeveer 60 liter heeft. Omdat we altijd gebruik maken van hotels/pensions is het niet nodig een slaapzak mee te nemen, ook niet voor de berghut. Wel is een lakenzak aan te raden.

Schoeisel

Wij raden stevige bergwandelschoenen aan met een stevige profielzool, minimaal categorie B/C. Het is belangrijk dat je schoenen goed passen. Heb je geen ervaring in het kopen van nieuwe bergwandelschoenen laat je dan goed adviseren in één van de gespecialiseerde buitensportzaken, zoals Bever of de Zwerfkei.

Paklijst
* rugzak (plm 65 liter)
* lakenzak
* zonnehoed, zonnebril
* zwemspullen
* handdoek
* bergwandelschoenen B/C
* sandalen of lichte schoenen voor s`avonds
* aanbevolen: wandelstokken
* lange broek
* korte broek
* ondergoed
* t -shirts
* sokken
* warme trui of fleecetrui
* warme jas/regenkleding
* handschoenen, warme muts
* toiletartikelen
* waterfles, 3 x 1 liter (soms moeilijk om aan water te komen)
* zaklamp
* toiletpapier
* paspoort
* ticket
* geld

Persoonlijke EHBO
* eventueel een antibioticum kuur, algemeen breedspectrum
* azaron, lidocaïnezalf bij insectenbeten 
* sterilon/betadine-iodium voor wondontsmetting 
* leukoplast 2nd skin bij blaarpreventie 
* sporttape 
* hansaplast bij wondjes 
* paracetamol/coffeïne 500mg als pijnstiller 
* insectenafweermiddel 
* zonnebrandolie/crème minimaal factor 30 
* eventueel Zovirax bij koortslip 
* rekverband, knieband bij knieproblemen 
* Arnica of SRL bij spierpijn, kneuzingen 
* immodium bij diarree 
* ORS tegen uitdroging bij diarree 
* strepsils bij keelpijn

Verzekering

HT Wandelreizen stelt een adequate reisverzekering verplicht. Daarbij is het belangrijk voldoende dekking te hebben voor eventuele SOS-kosten bijvoorbeeld voor een evacuatie met een helikopter. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis.  

Wij werken met Allianz Global Assistance, al meer dan 50 jaar de grootste reisverzekeraar én hulpverlener ter wereld. Bij Allianz Global Assistance ben je voor het verzekeren van je vakantie of reis aan het juiste adres. Waar je ook naar toe reist, voor vakantie, werk of studie, voor elk reisdoel heeft Allianz Global Assistance een passende verzekering.

Je kunt online eenvoudig in een paar stappen een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten, kortlopend of doorlopend. Je ontvangt de polis direct in je mailbox. 

Na boeking ontvang je van ons een email waarin je ook de link naar het afsluiten van de reis- en/of annuleringsverzekering vindt.  

Indien de reisverzekering elders wordt afgesloten dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en HT Wandelreizen snel handelen.

Heb je zelf een (doorlopende) reisverzekering afgesloten, kijk dan even goed na of en in hoeverre reddingskosten zijn meeverzekerd. Soms vallen reddingskosten (medisch noodzakelijk vervoer) onder de medische kosten. Voor het geval je de medische kosten laat dekken door je eigen ziektekostenverzekering, moet je nagaan of deze medische kosten voldoende gedekt zijn.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord