Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis Spanje | Alpujarras / Sierra Nevada & Granada
Van dag tot dag

Een opmerking vooraf

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De reisleiding kan zich echter genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

Dag 1 Amsterdam Ė Malaga Ė Capilera

Vlucht naar Malaga en na aankomst ontmoeting met onze gids en transfer van plm. 2 uur naar Capilera. Dit pittoreske dorpje ligt op 1436 meter en is ons startpunt voor de tocht over de Sierra Nevada van de komende dagen. Na aankomst heb je (afhankelijk van de aankomst van de vlucht) in de middag de tijd om lekker rond te dwalen in de kronkelige en steile straatjes van dit dorp. Waar je ook kijkt, je hebt steeds een prachtig uitzicht over de Poqueira Kloof en de toppen van de Sierra Nevada. Diner en overnachting in een pension in Capilera.

Dag 2 Capilera Ė Trevťlez

Na een vroeg ontbijt gaan we rond 7 uur op pad voor onze eerste wandeldag. We lopen van Capilera naar Trevélez en volgen de prachtige route die de twee hoogstgelegen dorpen van de Sierra Nevada verbindt. We lopen door pijnboombossen, langs steeneiken, over bergweiden en we steken slootjes en beken over. Na een punt met schitterend uitzicht over de rivier de Trevélez en de Middellandse Zee vervolgen we het schilderachtige pad naar Trevélez waar we rond 14 uur aan zullen komen. Na de lunch hebben we ’s middags de tijd om even rond te kijken in dit mooie dorpje. Trevélez ligt op 1476 meter hoogte en is daarmee het hoogst gelegen dorp van het Spaanse vasteland. Het is beroemd om zijn overheerlijke ham – jamón serrano – die je in de vele barretjes aan het plafond ziet hangen. Proeven is een must, door de heldere berglucht heeft de ham een wat zoete smaak. Overnachting en diner in een pension in Trevélez.
Lopen: 17,4 km / 6 uur
Stijgen/dalen: 900/920 m

Dag 3 Trevťlez Ė Poqueira Lodge

Vandaag wederom een vroeg vertrek (rond 8 uur) voor de trek naar de Poqueira Lodge. We lopen de ‘Alto del Chorrillo trail’, een klim van ongeveer 6 kilometer door bossen en langs landbouwgrond. Als we hoger komen krijgt de vegetatie een meer alpien karakter en wandelen we over alpenweiden. Aan het begin van de middag komen we aan bij de Poquira Lodge, een berghut op 2500 meter hoogte. Hier lunchen we en in de middag kunnen we rond de lodge nog een mooie wandeling maken. Diner en overnachting in de lodge.
Lopen: 9,9 km / 5 uur
Stijgen/dalen: 1200/250 m

Dag 4 Poqueira Lodge Ė Mulhacen Ė Albergue Universitario de Sierra Nevada

Een flinke wandeling vandaag met als hoogtepunt de top van de Mulhacen. Deze berg is met 3482 meter de hoogste top van het Spaanse vasteland. Na een vroeg ontbijt lopen we langs een riviertje om vanaf de westkant de Mulhacen te benaderen. Na genoten te hebben van het fantastische uitzicht wandelen we naar beneden tot aan de Vivac de la Caldera waar we onze lunch zullen nemen. Vervolgens steken we de Paso de los Guías over tot de Carigüela. De uitzichten hier zijn fenomenaal en als het weer het toelaat zien we zelfs Marokko liggen. Ons volgende doel is de Pico del Veleta (3395 meter), vanaf hier gaat het naar beneden. Rond 16 uur zullen we bij de Albergue Universitario (2510 meter) aankomen. Hier kunnen we nog een wandeling maken. Diner en overnachting in het hostel.
Lopen: 18,6 km / 8-9 uur
Stijgen/dalen: 1350/1350 m

Dag 5 Universitary hostel Ė GŁejar Sierra

Vandaag weer een lange wandeldag, maar we zullen minder hoogtemeters maken dan gisteren. Vanaf de lodge lopen we naar de rotsen (Los peñones) van San Fransisco. Vanaf hier gaat het voornamelijk naar beneden door prachtig landschap met duizend jaar oude irrigatiekanalen. Na de lunch komen we om ongeveer half vier aan in het dorp Güejar Sierra. In de middag kun je nog even rondkijken in dit leuke dorp. Diner en overnachting in een pension.
Lopen: 21,3 km / 8 uur
Stijgen/dalen: 220/1650 m

Dag 6 Wandeling Vereda de la Estrella Ė Granada

Na het ontbijt gaan we per taxi naar de San Juan Kloof waar we beginnen aan onze tocht. De wandeling door de Vereda de Estrella is zonder meer een van de mooiste in de Sierra Nevada. Het pad dat we volgen werd vroeger gebruikt door mijnwerkers en af en toe komen we overblijfselen van de mijnen tegen. We volgen de Genil rivier door een canyon langs oude kastanjebomen en pistache struiken. Het hoogste punt van de wandeling ligt rond 1700 meter en vanaf hier hebben we, vanuit een ander perspectief, het uitzicht waarvan we de afgelopen dagen ook al zo hebben kunnen genieten. Na de picknick lunch lopen we via de andere kant terug naar het eindpunt van de wandeling. Vanaf daar worden we naar Granada gebracht waar we aan het eind van de middag inchecken in ons hotel. De rest van de dag hebben we rij te besteden, we kunnen zelf een leuk restaurantje uitzoeken voor het diner.
Lopen: 22,1 km / 8 uur
Stijgen/dalen: 925/925 m

Dag 7 Granada

De wandeltochten zitten erop, het is tijd voor cultuur want vandaag staat een bezoek aan het Alhambra op het programma.  Dit beroemde Moorse paleizencomplex werd gebouwd tussen de 11e en 13e eeuw en bestaat uit diverse paleizen, torens, zalen en patio’s, rijk gedecoreerd in Arabische stijl. Aangrenzend liggen de prachtige tuinen van het zomerpaleis van de sultans, de Generalife. De tuinen zijn aangelegd volgens geometrische patronen. Nadat we voldoende tijd genomen hebben om dit prachtige complex te bezoeken is er in de stad zelf ook nog heel veel moois te zien. Je kunt de zigeunerwijk Sacromonte bezoeken en in de Moorse wijk Albaicín klim je omhoog en omlaag langs nauwe stegen. In het centrum van de stad vind je de prachtige kathedraal met zijn doopkapel en kun je een terrasje nemen op één van de gezellige pleinen. Lunch en diner zijn vandaag op eigen gelegenheid zodat je zelf de vrijheid hebt om een leuk restaurantje te zoeken. Overnachting in ons hotel.

Dag 8 Granada Ė Malaga Ė Vlucht naar Amsterdam

Na het ontbijt vertrek naar de luchthaven van Malaga (plm. 2 uur) en aansluitend vlucht naar Amsterdam.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord