Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis ItaliŽ | SardiniŽ
Algemeen

SardiniŽ is ťťn van de dunst bevolkte gebieden in Europa en hťt dunst bevolkte gebied van ItaliŽ. Hoewel het al langer bij ItaliŽ hoort heeft het eiland toch ook heel goed zijn eigen aard met oorspronkelijke invloeden uit de prťhistorie, de moorse periode en de Catalaanse overheersing, kunnen bewaren. Het Supramonte gebergte waar de trekking zich afspeelt omvat ongeveer 350 km≤. Er is nagenoeg geen menselijke bewoning. De steensoort is kalksteen en je vindt er overal spectaculaire karstverschijnselen zoals grotten, ondergrondse watersystemen en bronnen. Het gebied is 180 miljoen jaar geleden ontstaan, waardoor het onder invloed van water een sterk geaccidenteerd terrein is geworden. De doorsnee hoogte is rond de 1000 meter en het hoogste punt is Punta Corrasi op 1463 meter.

In het gebied groeien een groot aantal endemische planten, zoals verschillende soorten orchideeën. De meest indrukwekkende dieren zijn koningsadelaars en de "muflone", een wild bergschaap dat alleen op Sardinië en Corsica voorkomt. Het gebied grenst aan de Middellandse Zee waar de steile rotskust onderbroken wordt door idyllische stranden. We vinden hier interessante kalksteen fenomenen zoals dolinen (karst kraters), bronnen en grotten. Tijdens deze toer maken we met al deze fenomenen kennis en tevens bezoeken we de diepste canyon van Europa, de Goroppu-kloof. Daarnaast heeft Sardinië een zeer lange geschiedenis van menselijke bewoning. In de bronstijd leefde hier het hoog ontwikkelde nuraghen volk dat talloze bouwwerken in het landschap heeft achtergelaten, tijdens de toer komen we verschillende bouwwerken, zoals dorpen en heilige bronnen uit die periode tegen.

Reisschema

Dag Programma Wandelen (uur) Stijgen/dalen (meter)
1 Vlucht van Amsterdam naar Olbia    
2 Cedrino meer - Billinghinzos 2 100 / 0
3 Lanaitto -  Tiscali - Oddoene dal 5-6 350 / 350
4 Campo Donanigoro 6 700 / 700 
5 Gola di Goroppu 6-7 700 / 0
6 Cala Luna 4 0 / 800
7 Cala Sisine 4 700 / 700
8 Van Cala Sisine naar Olbia
 


Bekijk hier de uitgebreide dag tot dag beschrijving.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord