Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
18 12 2
Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van RoemeniŽ »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis RoemeniŽ | wandelrondreis
Praktische informatie

Vervoer naar en van RoemeniŽ

1)     
Vliegen met KLM en Tarom zijn de meest voor de hand liggende vliegtuigmaatschappijen. Ze vliegen rechtstreeks tussen Amsterdam en Boekarest in ongeveer 3 uur. Vanaf ongeveer € 300,- retour. Tickets kunnen we voor je boeken.
2)     
Met de trein. Er is een goede verbinding via Frankfurt, Wenen en Boedapest. Kortste reistijd ongeveer 24 uur. Als je gebruik maakt van de tussenstops zou je je vakantie met nog een paar dagen kunnen verlengen in interessante tussenliggende steden.
3)     
Met de bus (Flixbus) in ongeveer 36 uur vanaf € 85 enkele reis
4)     
Met de auto ongeveer 3600 km retour Amsterdam- Boekarest kost tussen € 720 en € 1080 maar dat kun je verdelen over het aantal passagiers en het verschaft je veel vrijheid. Bij deze mogelijkheid kun je onderweg ook nog wat steden aandoen.

Visum en paspoort

Om Roemenië binnen te komen heb je een geldig paspoort of identiteitsbewijs nodig.

Vaccinaties

Er zijn voor een bezoek aan Roemenië geen vaccinaties vereist.

Tijdsverschil

Het is in Roemenië een uur later dan in Nederland, zowel in de zomer als in de winter.

Klimaat

In de periode dat we reizen naar Roemenië organiseren is het  over het algemeen mooi zomerweer. Juli en augustus zijn in de lagere delen vaak erg warm maar in de bergen is het met temperaturen rond 25 graden ronduit aangenaam. We moeten wel rekening houden met plotseling opkomende regenbuien en/of onweer. Dus regenkleding behoort tot de uitrusting! In juni ligt er op de hogere delen van de wandelingen nog sneeuw en het is goed om voor die omstandigheden kleine 6-punts stijgijzertjes mee te nemen om kleine stukje makkelijker en veiliger mee te kunnen oversteken. De temperaturen liggen vaak net iets lager dan in juli en augustus. Dat laatste geldt ook voor september. Hoger in de bergen begint de herfst zich dan al aan te kondigen.

Geld

De munteenheid in Roemenië is de leu (RON, meervoud lei). De koers op dit moment is ongeveer 4,8 RON voor 1 Euro. Pinautomaten zijn in voldoende mate te vinden en je kunt in restaurants en winkel ook gemakkelijk met de pinpas betalen. Creditcards worden algemeen geaccepteerd. Je kunt eventueel ook geld wisselen op de luchthaven, bij banken, wisselkantoren en in veel hotels. De wisselkoersen bij banken zijn het gunstigst. Het is niet noodzakelijk om voor vertrek in Nederland al geld te wisselen. Wanneer je aan het einde van uw reis lei over hebt, kun je deze het beste nog  in Roemenië terug wisselen omdat de meeste Nederlandse banken de leu niet accepteren.

Elektra

In Roemenië geeft het electiciteitsnetwerk 220 volt. Je hebt in Roemenië geen wereldtekker nodig.

Bereikbaarheid, mobiele telefoon en wifi

Er is in de bewoonde gebieden een goede dekking wat betreft bereikbaarheid voor je mobiele telefoon. In de bergen ben je vaak onbereikbaar. In de meeste hotels heb je vrije toegang tot wifi en het internet.

Reisbegeleiding

Vanwege de veiligheid (beren, herdershonden, noodgevallen etc.) zal de reisleiding altijd bestaan uit 2 personen: een gecertificeerde Roemeense berggids die goed engels spreekt en een Nederlandse reisleider.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord