Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
10 7 3
VERTREK TERUG REISSOM
11 juni 20 juni € 1150,- **
25 juni 04 juli € 1150,- **
09 juli 18 juli € 1150,- **
20 augustus 29 augustus € 1150,- **
03 september 12 september € 1150,- **
** exclusief ticket Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van SloveniŽ »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis SloveniŽ | Julische Alpen
Praktische informatie

Overnachtingen

Op deze reis overnacht je in hotelletjes en in berghutten. Er zijn bedden en beddengoed dus je hoeft geen slaapzak en matje mee te nemen.
Daar waar mogelijk moeten mensen die alleen hebben geboekt, tegen een toeslag gebruik maken van een 1-persoons kamer, maar dan kan niet in de berghutten.

Heen- en terug-reis

Het HT-reisarrangement begint op de locatie van het overnachtingsadres in Bled. Er zijn verschillende mogelijkheden om in Bled te komen. In deze Corona-tijden vinden sommigen het misschien prettig om er zelf naar toe te rijden. Over de Duitse autobahn kan dat in één lange dag.
Je kunt ook naar Ljubljana vliegen met verschillende maatschappijen of je kunt met de trein. Die doet er vanaf Utrecht cs ongeveer 14 tot 16 uur over. 

Bagagevervoer

Je hoofdbagage wordt op de dagen dat dat nodig is naar de volgende overnachtingsplaats gebracht. 
Transfer van bagage van Bohinj naar Dreznica op dag 6, gecombineerd met de transfer van Trenta naar Lepena t.b.v. de trekking
Overdag neem je dus soms je dagrugzak mee met warme kleren, regenkleding, wat eten en drinken (min. 1,5 liter), eventueel een camera en wat EHBO en persoonlijke verzorging mee. Maar een aantal keren draag je ook mee wat je voor de nacht nodig hebt.

Klimaat

Onze reizen gaan in augustus en september. Begin augustus kan het nog erg warm zijn. Eind augustus en in september is de grote hitte dan al voorbij en met name `s avonds wordt het al aardig fris. Het weer is over het algemeen vrij rustig en er zijn ook veel minder toeristen dan in de weken ervoor. Toch blijft het in de bergen altijd oppassen voor een plotselinge weersovergang dus altijd iets warms mee en regenkleding!

Uitrusting/paklijst

Schoeisel
Wij raden stevige bergwandelschoenen aan met een stevige profielzool, minimaal categorie B/C. Het is belangrijk dat je schoenen goed passen. Heb je geen ervaring in het kopen van nieuwe bergwandelschoenen laat je dan goed adviseren in één van de gespecialiseerde buitensportzaken, zoals Bever of de Zwerfkei.

Dagrugzak
Op een aantal dagen word je geacht zelf je spullen te dragen. Een rugzak van zo`n 50 liter is dan wel het minimum. Alles past dan gemakkelijk: wat eten en drinken, camera, regenkleding, EHBO, fleecejack ed.

Paklijst
* semi-dagrugzak (50 liter )
* hoofdbagage: grote rugzak/grote tas met hengsels
* eventueel: zitmatje
* zonnehoed, zonnebril
* zwemspullen
* handdoek
* bergwandelschoenen B/C
* sandalen of lichte schoenen voor s`avonds
* eventueel: wandelstokken
* lange broek
* korte broek
* ondergoed
* t -shirts
* sokken
* warme trui of fleecetrui
* regenkleding
* toiletartikelen
* waterfles, 1,5 liter, 2 x 1 liter bij warm weer.
* zaklamp
* toiletpapier
* paspoort
* ticket
* geld

Persoonlijke EHBO
* eventueel een antibioticum kuur, algemeen breedspectrum
* azaron, lidocaïnezalf bij insectenbeten 
* sterilon/betadine-iodium voor wondontsmetting 
* leukoplast 2nd skin bij blaarpreventie 
* sporttape 
* hansaplast bij wondjes 
* paracetamol/coffeïne 500mg als pijnstiller 
* insectenafweermiddel 
* zonnebrandolie/crème minimaal factor 30 
* zovirax bij koortslip 
* rekverband, knieband bij knieproblemen 
* Arnica of SRL bij spierpijn, kneuzingen 
* immodium bij diarree 
* ORS tegen uitdroging bij diarree 
* strepsils bij keelpijn

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Slovenië en Nederland.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Slovenië en Nederland.

Electriciteit

Nederlandse stekkers passen niet altijd in een Sloveens stopcontact. Neem daarom een wereldstekker mee als je wat op te laden hebt.

Verzekeringen

HT Wandelreizen stelt een adequate reisverzekering verplicht. Daarbij is het belangrijk voldoende dekking te hebben voor eventuele SOS-kosten bijvoorbeeld voor een evacuatie met een helikopter. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis.  

Wij werken met Allianz Global Assistance, al meer dan 50 jaar de grootste reisverzekeraar én hulpverlener ter wereld. Bij Allianz Global Assistance ben je voor het verzekeren van je vakantie of reis aan het juiste adres. Waar je ook naar toe reist, voor vakantie, werk of studie, voor elk reisdoel heeft Allianz Global Assistance een passende verzekering.

Je kunt online eenvoudig in een paar stappen een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten, kortlopend of doorlopend. Je ontvangt de polis direct in je mailbox. 

Na boeking ontvang je van ons een email waarin je ook de link naar het afsluiten van de reis- en/of annuleringsverzekering vindt.  

Indien de reisverzekering elders wordt afgesloten dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en HT Wandelreizen snel handelen.

Heb je zelf een (doorlopende) reisverzekering afgesloten, kijk dan even goed na of en in hoeverre reddingskosten zijn meeverzekerd. Soms vallen reddingskosten (medisch noodzakelijk vervoer) onder de medische kosten. Voor het geval je de medische kosten laat dekken door je eigen ziektekostenverzekering, moet je nagaan of deze medische kosten voldoende gedekt zijn.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord