Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
10 7 3
VERTREK TERUG REISSOM
11 juni 20 juni € 1150,- **
25 juni 04 juli € 1150,- **
09 juli 18 juli € 1150,- **
20 augustus 29 augustus € 1150,- **
03 september 12 september € 1150,- **
** exclusief ticket Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van SloveniŽ »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis SloveniŽ | Julische Alpen
Van dag tot dag

Een opmerking vooraf

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De reisleiding kan zich echter genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

Dag 1: start reis in Bohinj

Onze inschatting is dat de meeste deelnemers ervoor zullen kiezen om met eigen vevoer af te reizen. Je arriveert zelfstandig via het meer van Bled bij Bohinj waar we de eerste 3 nachten verblijven. Ontbijt & diner zijn inbegrepen bij de reissom. Je verblijft op 2-3 persoonskamers met eigen badkamer.

Wil je liever vliegen, dan kunnen we dat uiteraard ook voor je regelen. Dat geldt ook voor de extra transfer.

Dag 2 Opwarmdag naar het plateau van Pokuklja

De eerste dag is een rustige opwarmdag en we beginnen met een korte transfer met de openbare hop on hop off bus naar het plateau van Pokuklja. Hier wandelen we door bossen en weiden terug naar beneden naar het meer van Bohinj, waar we tegen het eind van de middag een frisse duik kunnen nemen. De wandeling voert afwisselend over paden en landweggetjes en is 16 km lang (+300m - 800m). Regelmatig hebben we zicht op de hoogste toppen waarvan de contouren zich boven de glooiende akkers aftekenen.

Dag 3 de kloof van Mostnica

Vandaag wandelen we bij de kloof van Mostnica rivier. We hebben geen vervoer nodig, we wandelen vanuit  onze accommodatie en eindigen hier ook weer. We maken een fraaie rondwandeling. We gaan omhoog door het fraaie akkerland dat is bezaaid met typische Sloveense hooischuren en dalen door de kloof terug af. Hier treffen we een compleet andere wereld aan vol varens en mossen en wild kolkend water. Deze zeer fraaie tocht is 15 km lang (+/- 600m) en behoort tot de fraaiere tocht die het laagland rond de Julische Alpen te bieden heeft.

Dag 4 de Julische Alpen

We wandelen vanuit onze accommodatie naar het Bohinj-meer en met de Vogel-lift, die vlakbij het verblijf vertrekt, zoef je de hoogte in om een paar dagen op te gaan in het overdonderende natuurschoon van de Julische Alpen. Vanaf het bergstation trek je de paden op van de SBR (South Bohinj Range). Er ontvouwen zich al snel verbluffende uitzichten over het meer en de Triglav daarachter, terwijl we het pad volgen dat afwisselend door struikdennen en over almen voert. Voor de liefhebbers is er een optioneel uitje naar de piek Vogel, dan kun je bij helder weer de golf van Venetie al zien glinsteren. De totale route is 12 km (=/- 625m) exclusief de top. Na een wandeling van 5-6 uur bereiken we dan de hut, waar we verblijven in het kleinst mogelijke kamertype (kamers voor 2-4 personen). Het ontbijt bij deze hut is vooral omwille van het uitzicht een begrip in de streek. Vanaf het terras kun je namelijk prachtig de zon zien opkomen boven het meer. Vroege vogels worden hier beloond. Diner, ontbijt en lunchpakket voor de volgende dag zijn inbegrepen, alsook een douchemunt en beddengoed.

Dag 5 7 Triglav meren

De route volgt vanaf hier een populair traject richting de Triglav. Het pad voert je door de 7-meren-vallei. Eerst passeren we het zwarte meer, dat fraai is omzoomd met enorme rotsblokken en oude sparren. Daarna trekken we voort door de vallei van de 7 Triglav-meren, een geweldige traject waar we ontspannen kunnen wandelen over goed onderhouden en rustig stijgende paden. Zo klimmen we tot bijna 2000m. Waar de meesten hier rechtdoor gaan richting de hoogste piek, buigen wij linksaf om nog even door te stijgen naar een van de fraaist gesitueerde hutten van het land: Zasavska Koca. Het aantal wandelaars langs het laatste deel van deze etappe is erg gering, waardoor je kans om iets van het lokale wild te spotten groot is. Steenbokken, bergmarmotten en gemzen zitten er volop, en ze zijn bepaald niet schuw. We klimmen 1100m en dalen 550m. Diner, ontbijt en lunchpakket voor de volgende dag zijn inbegrepen. Ook beddengoed is voorzien.

Dag 6 van Triglav naar de Soca

Aan de andere zijde van de berg daal je vandaag af richting de river Soca, die de westelijke en zuidelijke grens van Triglav nationaal park markeert. In het zadel van Cez Dol ben je omringd door bloemenpracht en is het zicht op de loodrechte wanden van de Triglav onvergetelijk mooi. Verder en verder daal je af tot je in het dorpje Trenta terug in de bewoonde wereld komt. We hebben nu 1400m gedaald over 10 km. Hier wacht onze chauffeur je op, om je een ritje te geven van een 45 minuten naar de vallei van Lepena. Mocht het weer ernaar zijn dan is er de mogelijkheid even een duik te nemen is deze prachtige rivier. De chauffeur heeft ook je bagage bij, zodat je eventueel even wat kleren kunt wisselen. Het is aan het einde van de dag nog een uur klimmen tot aan de volgende hut. Deze charmante houten blokhut ligt niet ver van het meer van Krn. Zo is het al met al een hele wandeldag geweest, Je zult goed slapen vannacht 😉. Diner, ontbijt en lunchpakket voor de volgende dag zijn inbegrepen, alsook een douchemunt en beddengoed. 

Dag 7 Via de Krn naar Dreznica

Via het grootste gletsjermeer van Slovenië stijg je naar de gelijknamige top. Rond Krn liggen talloze overblijfselen van het Soca-front. De Oostenrijkse troepen hadden hier in 1917 stelling genomen. Krn is ook de zuidelijkste 2000-ers van de Sloveense Alpen. Als je afdaalt over de zuidelijke flank dan kun je de Middellandse zee bijna ruiken in de bries. Al snel verandert de vegetatie ook. We steken het laatste stuk door de bossen naar het charmante dorpje Dreznica. In totaal leggen we 17km (+800m - 1700m). In dit charmante dorpje check je in bij een super vriendelijk pension met nette kamers en heerlijk eten. Het is hier heerlijk uitblazen van je onvergetelijke bergtocht. De sfeer in het dorp doet eerder Italiaans aan, een vibe die je in Bohinj zeker nog niet herkent. De Julische Alpen zijn niet alleen een geweldig mooi natuurgebied, maar vormen ook een culturele grens. In Dreznica verblijf je 3 nachten. Je hoofdbagage is hier ook weer. Bij het verblijf in het pension is ontbijt & diner inbegrepen. 

Dag 8 rustdag bij Kobarid

Na al het berggeweld nemen we vandaag even een dagje rust. Liefhebbers van historie kunnen erop uit om het WW1 museum in Kobarid te bezoeken. Watersport behoort ook tot de opties. De rivier Soca is niet ver weg je je kunt er kajakken, raften of gewoon met je handdoekje op de kant liggen en af en toe een frisse duik nemen. 

Dag 9 langs de watervallen

We maken nog een mooie laatste tocht om het af te leren. De directe omgeving van Dreznica biedt echt mooie  opties. Er liggen een aantal watervallen en kloven in de nabije omgeving van het dorp die we verkennen. Een hele ontspannen laatste dag zo. Bij het diner maken we er een gezellige laatste avond van en proosten we op het moois dat deze streek ons heeft geboden.

Dag 10 laatste dag

Na het ontbijt is het arrangement te einde. Een transfer naar Ljubljana airport kan worden geregeld. Wil je naar het station (Most na Soci) of terug naar je auto als deze nog in Bohinj staat, dan is dat in overleg optioneel bij te reserveren.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord