Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Wandelvakantie Noord-India

Je kunt de Indiase Himalaya van oost naar west grofweg onderverdelen in Arunachal Pradesh (tussen Bhutan en Myanmar), Sikkim (tussen Nepal en Bhutan) en het gebied in het noordwesten van India. Hierin liggen verschillende regio`s zoals: Ladakh, Zanskar, Changtang, Nubra, Spiti, Kinnaur en Gharwal.

In al deze gebieden organiseert HT trekkings van verschillende zwaarte. De trektochten in Arunachal, Sikkim, en Gharwal spelen zich af aan de zuidkant van de Himalaya en zijn moessongevoelig, d.w.z. dat je vanwege de overvloedige regen hier in de zomer beter niet gaat wandelen. Ladakh, Zanskar, Spiti, Rupshu en Nubra liggen ten noorden van de Himalaya waar je juist bij uitstek ’s zomers geweldige trektochten kunt maken. Sommige tochten gaan  “trans-Himalaya”  waarbij je over hoge vaak vergletsjerde passen de Himalaya oversteekt. Ten noorden ervan kom je dan in streken die erg lijken op Tibet: hoog, droog en de religie is overwegend het Tibetaanse boeddhisme, waarvan je tijdens je wandelvakantie prachtige kloosters kunt bezoeken. Vandaar ook wel de naam: Klein Tibet.

Door ons grote reisaanbod kunnen we ons voorstellen dat het lastig is om een keuze te maken voor een wandelreis Ladakh of één van de omliggende gebieden. Daarom hebben we voor het reisaanbod in de zomer van 2022 een aantal reizen onder elkaar gezet met een aantal bijbehorende kenmerken. We hopen de keuze voor een reis naar Noord-India zo iets te vergemakkelijken.

  Zwaarte Reissom Aantal dagen Dragers of paarden Toeristisch? Gletsjer of ijs? Doorwadingen Trittsicherheit* 
nodig
Nepali of Ladakhi crew?
Changtang Panggong Tso     3   € 2495      24 paarden  nauwelijks   nee         1x       nee Ladakhi
Kinnaur Spiti Zanskar     4   € 3150      29 paarden    niet   nee   enkele keer       nee Nepali
Spiti-Changtang     4   € 3250      31 1/2-1/2    niet    ja   enkele keer       nee Nepali
Zanskar Dibling     4   € 3395      27 dragers    niet   nee       vaak        ja Nepali
Kang yatze II     5  € 2495      19 paarden     wel alleen topdag       niet  alleen de top Ladakhi
Zanskar Hard     5   € 3875      31 dragers    niet    ja    zeer vaak        ja Nepali


*) Trittsicherheit is het vermogen om makkelijk en (daardoor) veilig te kunnen bewegen in ruig terrein. Je moet daartoe beschikken over een goede coördinatie, voldoende conditie, een goede waarneming (gezichtsvermogen) en inschattingsvermogen en een adequate uitrusting met name wat betreft schoeisel.  Om te kunnen weten of je "trittsicher" bent, heb je dus wel bergwandelrevaring nodig.

Onze wandelreizen Noord-India

sorteer op

Noord-India | Zanskar Hard

Wandelreis Noord-India | Zanskar Hard

Dit is ťťn van de ruigste trektochten door de Indiase Himalaya. Van het tropische zuiden loop je via een hoge ijzige pas naar warme dorre kloven en woestijnen. Van Delhi vliegen we, naar het gezellige stadje Manali waar we onze staf en dragers uit Nepal ontmoeten. Na een lange busrit kunnen we dan echt beginnen aan ťťn van de grote Himalaya-traversen. Al snel lopen we de Myargletsjer op. Deze gletsjer is aan het begin bedekt met puin maar hogerop is het ťťn grote ijsplaat, in het hoogste gedeelte bedekt met sneeuw. Het laatste stuk naar de pas lopen we hier aan touw vanwege het gevaar van spleten.
30-daagse reis 22 dagen lopen reissom vanaf € 3875 5 zwaarte 
Noord-India | Changtang & Pangong Tso

Wandelreis Noord-India | Changtang & Pangong Tso

Ten noorden en oosten van Leh in Ladakh liggen nog een aantal nauwelijks bezochte gebieden. Je loopt over hoge passen door landschappelijk verschillende gebieden Nubra en Changtang. De bagage wordt vervoerd met paardjes of muilezels. Gedurende de treks zorgen een kok en zijn helpers voor eenvoudige, maar voedzame en smaakvolle maaltijden.
23-daagse reis 15 dagen lopen reissom vanaf € 2495 3 zwaarte 
Noord-India | Kang Yatze II 6250m

Expeditie Noord-India | Kang Yatze II 6250m

De Kang Yatse II is een in het oog springende piek in de Zanskar-bergketen, die ten zuiden van Ladakh ligt. De relatief eenvoudige beklimming van deze meer dan 6000m hoge berg is een prachtige uitdaging voor hij of zij die op zoek is naar een eerste Himalaya top. Nu de makkelijke Stok Kangri gesloten is, kan deze berg als goed alternatief dienen. Ladakh wordt ook wel Klein Tibet genoemd vanwege de rijke cultuur en tradities, naast de ruige en gortdroge landschappen. Het is het hoogst gelegen en minst dichtbevolkte deel van India. De naam is afgeleid van `ladags` wat zoveel betekent als `land van de hoge passen`. De regio ligt gemiddeld tussen de 3000m en 6000m met dramatische landschappen, witte pieken, diepe gorges en sporadisch een groene oase in een dorre verlaten vallei. De oases komen door een ingenieus irrigatiesysteem wat gletsjerwater vervoert en zo de gerstvelden, abrikozen plantages, wilgenbosjes en winterharde gewassen van water voorziet.
19-daagse reis 10 dagen lopen reissom vanaf € 2395 5 zwaarte 
Noord-India | Nanda Devi Basiskamp

Wandelreis Noord-India | Nanda Devi Basiskamp

Een fascinerende trektocht naar een zelden bezocht deel van de Indiase Himalaya in Garhwal en Kumaon. Het is een reis via de oude Tibetaanse handelsroutes naar ťťn van India`s heilige bergen: Nanda Devi, de `Godin van Vreugde` (7818m).
22-daagse reis 14 dagen lopen reissom vanaf € 2495 3 zwaarte 
Noord-India | Sikkim

Wandelreis Noord-India | Sikkim

We vliegen via New Delhi naar Bagdogra in de smalle strook India tussen Nepal en Bhutan. Aansluitend rijden we over smalle bergweggetjes naar Darjeeling op Ī2000 meter hoogte. Omringd door theeplantages zie je op de achtergrond de eeuwige sneeuw van de Himalaya. Eenmaal op trek klimmen we omhoog door schitterende oerwoud met bomen die behangen zijn met lianen, mossen en orchideeŽn. Hogerop struinen we over bergweiden, waar herders hun schapen en yaks laten grazen. Van de hoogste kampeerplaats (4170 m) beklimmen we de 4920 meter hoge Goecha La (pas), die omgeven is door sneeuw en ijs. Daar sta je oog in oog met de Kanchenjunga met 8586 meter in hoogte de derde van de wereld. Op weg terug bezoeken we Sikkims hoofdstad Gangtok en de oude kloosters Tashiding en Rumtek.Aan het eind van de reis bestaat de mogelijkheid om door te reizen naar Bhutan zie hiervoor: extensie Bhutan
18-daagse reis 9 dagen lopen reissom vanaf € 1995 3 zwaarte 
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord