Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis Dalai Lama - Little Tibet
Praktische informatie

Vertrek en aankomst

Het ticket ontvang je per mail zodra die geprint moet worden, ongeveer 1 maand voor vertrek. Uiterlijk 3 uur voor vertrek dien je aanwezig te zijn bij de balie die correspondeert met het vluchtnummer. Verdere informatie met betrekking tot het definitieve vluchtschema ontvang je tijdens de voorbereidingsbijeenkomst.

Visum en paspoort

Voor een reis naar India is een geldig paspoort vereist wat nog minimaal 6 maanden geldig is op de datum van vertrek uit India. Tevens is een visum vereist. Als je een single entry visum nodig hebt en maximaal 30 dagen in India verblijft, dan kan je, vanaf 15 augustus 2015, een E-visum aanvragen. Als Nederlander of Belg kan je je visum-aanvraag indienen en betalen via de website van de Indiase overheid. Voor reizigers die aankomen op de volgende luchthavens kan er een E-visum worden aangevraagd: Delhi, Mumbai, Jaipur, Bangalore, Varanasi, Cochin, Chennai, Calcutta, Trivandrum, Goa, Hyderabad, Ahmedabad, Amritsar, Gaya, Lucknow en Trichy. Vertrek mag plaatsvinden vanaf iedere luchthaven in India. Dit E-visum dien je zelf aan te vragen via https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html. Het visum kan je aanvragen vanaf 30 dagen en tot tenminste 4 dagen voor vertrek. De kosten bedragen $ 60,00 per persoon en deze kosten kan je voldoen per creditcard. Het visum is maximaal 30 dagen geldig vanaf de datum van aankomst in India.Je dient de volgende documenten te uploaden in je visumaanvraag: 
    • Een scan van een recente pasfoto met een witte achtergrond waarbij recht naar voren gekeken wordt, oren vrijgelaten zijn en geen bril gedragen wordt.

    • Een scan van je paspoort. Let op: je paspoort dient bij aankomst in India nog zes maanden geldig te zijn, met tenminste twee blanco pagina`s. Het E-visum wordt per e-mail naar je toe gestuurd en je dient dit document mee te nemen op reis. Bij aankomst in India worden de biometrische gegevens, zoals vingerafdrukken en gezichtsscan afgenomen.

  
Heb je een multiple entry visum nodig of blijft je langer dan 30 dagen in India, dan dien je je visum persoonlijk aan te vragen via een kantoor van BLS in Den Haag, Rotterdam of Amsterdam. Reizigers woonachtig in België kunnen terecht bij het kantoor van BLS in Brussel. Je bent namelijk verplicht om biometrische gegevens af te staan. Voor de kosten van een multiple entry visum of visum langer dan 30 dagen verwijzen wij je naar de website van BLS International.

Vaccinaties

Voor de meest actuele informatie over verplichte / aanbevolen (herhalings-) inentingen per ziekte en per land raden we je aan contact op te nemen met je huisarts, lokale GGD of Thuisvaccinatie.nl. Het is belangrijk dat je tijdig een afspraak maakt, in elk geval 4 tot 6 weken voor vertrek. 

Thuisvaccinatie.nl is een landelijk opererend vaccinatiecentrum en biedt je de mogelijkheid dat een arts bij jou thuis reisvaccinaties komt zetten op een dag en tijdstip dat het jou uitkomt. Dat kan zelfs in de avonduren of in het weekend. De tarieven zijn gelijk of soms lager dan die van de GGD of huisarts en je betaalt geen extra kosten voor de service aan huis. Vergoeding van verzekering is meestal (deels of geheel) mogelijk. 

Hoe werkt het`
Je plaatst een aanmelding bij Thuisvaccinatie.nl. Daarna vul je jouw gegevens, reisbestemming en vaccinatiehistorie in. Bij het laatste stapje plan je meteen de afspraak in op een datum en tijdstip wanneer het jou uitkomt. Met die gegevens stelt het medisch team het vaccinatieadvies op die je binnen drie werkdagen ontvangt. De reisvaccinatie wordt gegeven door een erkende arts.

Om een indicatie te krijgen van de vaccinatie en/of andere noodzakelijke gezondheidsmaatregelen ga je eerst naar Thuisvaccinatie.nl/india waarna je doorklikt voor het maken van een afspraak. 

Ben je woonachtig in België? Dan raden we je aan voor de meest actuele stand van zaken de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde te raadplegen.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil tussen India en Nederland bedraagt in onze wintertijd 4 ½ uur en in onze zomertijd 3 ½ uur. Het is in India later dan in Nederland.

Geld voor op reis

Het bedrag dat je extra nodig hebt in India betreft niet genoemde maaltijden, mogelijk luchthavenbelasting, excursies en andere persoonlijke uitgaven, alsmede de gebruikelijke fooien (€ 30.- tot € 50,- afh van groepsgrootte). Neem daarnaast wat extra mee voor onvoorziene omstandigheden. Je kunt in India euro’s wisselen. Een creditkaart kun je gebruiken in Delhi, je pinpas kun je gebruiken op het vliegveld van Delhi en in Delhi zelf. Op afgelegen plaatsen kan men vaak niet wisselen. Voor de actuele wisselkoers kijk je op www.oanda.com

Paklijst

kleding + slapen 
~ sokken 
~ ondergoed 
~ T-shirts 
~ fleece trui 
~ korte broek (voor mannen) 
~ regen/windjack 
~ handschoenen 
~ evt wandelschoenen 
~ sandalen/gympen 
~ pet/shawl/muts 
~ zwembroek/badpak 

algemeen 
~ dagrugzak 
~ leesboek 
~ batterijen 
~ hangslotje om plunjezak, kamer/kast ed. af te sluiten. 
~ fototoestel 
~ batterijen fototoestel 
~ veldfles 
~ zonnebril
~ reserve bril/lenzen 


toiletartikelen 
~ shampoo 
~ zeep 
~ tandenborstel 
~ tandpasta 
~ lippencrème 
~ zonnebrand 
~ kam/borstel 
~ toiletpapier 
~ handdoek 
~ tampons/maandverband 
~ medicijnen (zie hierboven) 

reisbescheiden 
~ moneybelt of halstasje voor reisbescheiden: 
- paspoort 
- vliegticket(s) 
- geld 
- inentingsboekje 
- verzekeringsbewijs + alarmnummer

* = niet altijd noodzakelijk 

N.B. Maak van alle belangrijke papieren kopieën, noteer de nummers en bewaar exemplaren thuis en onderweg, apart van de originelen

Persoonlijke EHBO / medicijnen

* 1 Ciproxine antibiotica kuur 
* 1 Augmentin of amoxycyline antibiotica kuur 
* azaron, lidocaïnezalf bij insectenbeten 
* sterilon/betadine-iodium voor wondontsmetting 
* leukoplast 2nd skin voor blaarpreventie 
* sporttape 
* hansaplast bij wondjes 
* paracetamol-pijnstiller 
* insectenafweermiddel bijvoorbeeld autan 
* zonnebrandolie/crème minimaal factor 10 
* zovirax bij koortslip 
* rekverband, knieband bij knieproblemen 
* Arnica of SRL bij spierpijn, kneuzingen 
* norit bij lichte darmklachten 
* immodium bij diarree 
* ORS tegen uitdroging 
* strepsils bij keelpijn 

De antibioticakuren (ciproxin en augmentin) en lidocaïnezalf zijn op recept via je huisarts te verkrijgen. Informeer bij je ziektekosten verzekeraar naar een eventuele vergoeding. (mocht je huisarts deze middelen niet aan je willen verstrekken dan kun je ze eventueel nog in India kopen, gewoon bij een apotheek) 


Verzekeringen

HT Wandelreizen stelt een adequate reisverzekering verplicht. Daarbij is het belangrijk voldoende dekking te hebben voor eventuele SOS-kosten bijvoorbeeld voor een evacuatie met een helikopter. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis.  

Wij werken met Allianz Global Assistance, al meer dan 50 jaar de grootste reisverzekeraar én hulpverlener ter wereld. Bij Allianz Global Assistance ben je voor het verzekeren van je vakantie of reis aan het juiste adres. Waar je ook naar toe reist, voor vakantie, werk of studie, voor elk reisdoel heeft Allianz Global Assistance een passende verzekering.

Je kunt online eenvoudig in een paar stappen een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten, kortlopend of doorlopend. Je ontvangt de polis direct in je mailbox. 

Na boeking ontvang je van ons een email waarin je ook de link naar het afsluiten van de reis- en/of annuleringsverzekering vindt.  

Indien de reisverzekering elders wordt afgesloten dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en HT Wandelreizen snel handelen.

Heb je zelf een (doorlopende) reisverzekering afgesloten, kijk dan even goed na of en in hoeverre reddingskosten zijn meeverzekerd. Soms vallen reddingskosten (medisch noodzakelijk vervoer) onder de medische kosten. Voor het geval je de medische kosten laat dekken door je eigen ziektekostenverzekering, moet je nagaan of deze medische kosten werelddekkend zijn. 

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord