https://www.snowleopard.nl/bestemmingen/azie/noord-india/himachal_pradesh/little_tibet__bijzondere_reis_naar_o.a._dalai_lama_s_residentie
Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis Dalai Lama - Little Tibet
Van dag tot dag

Van dag tot dag

Dharamsala, wat letterlijk ‘rustplaats’ in het Hindi betekent was niet de eerste verblijfplaats van HH de Dalai Lama, toen hij op 31 maart 1959 in India arriveerde. Voordat hij zich settelde in Dharamsala verbleef hij nog een jaar in Mussoorie.

Sinds het arriveren van HH de Dalai Lama en Zijn mensen in Dharamsala is de stad uitgegroeid tot een Tibetaanse nederzetting, beter bekend als ‘Little Tibet’. Naast de residentie van HH de Dalai Lama zijn er o.a. Tibetaanse musea, kunst- en nijverheid instituten, de Tibetaanse regering in ballingschap, het Tibetaanse medische- en astrologische instituut, Boeddhistische kloosters, het Tibetaans kinderdorp met de Tibetaanse (Montessori) school en het Tibetan Institute of Performing Arts (TIPA)

HET REISPROGRAMMA


Dag 1: Vlucht van Amsterdam naar Delhi 
De groep ontmoet elkaar (weer) op Amsterdam Schiphol. Tijdens een kopje koffie of thee kunnen we (nogmaals) kennis met elkaar maken. 

Dag 2: Aankomst in Delhi , binnenlandse vlucht naar Dharamsala 
Bij aankomst in Delhi, nemen we het vliegtuig naar Dharamsala. We vliegen langs de uitlopers van de Himalaya en landen op het nieuwe, kleine vliegveld. We worden meegenomen naar deze bijzondere plek en wellicht voelen we al de aanwezigheid van H.H. de Dalai Lama in de buurt. Ons gezellige Guesthouse Pema Thang, ligt op een berghelling met een wijds uitzicht over de stad, de tempel en de residentie van H.H. de Dalai Lama. Na inchecken in het guesthouse is er tijd voor een eerste indruk van het levendige McLeod Ganj. Overnachting in Pema Thang.

Dag 3: Dharamsala / Mcleod Ganj
Vandaag brengen we een bezoek aan de grote tempel van H.H. de Dalai Lama. Tijd om te mediteren en het drukke kleine stadje verder te onderzoeken. Overnachting in Pema Thang.

Dag 4: Dharamsala 
De komende dagen hebben we in en rond Dharamsala interessante excursies georganiseerd om nader kennis te maken met de Tibetaanse cultuur. Na het ontbijt bezoek aan het Tibetan Medical and Astrology Museum, Gangchenkyishong - gebouw van het Tibetan Government in Exile, Tibetan Library en Nechung Monastery (plaats van het Tibetaanse orakel). Overnachting in Pema Thang.

Dag 5: Dharamsala
Vandaag bezoeken we St. John Church in the Wilderness, Dal lake, het Tibetan Children’s Village en TCV school. Dit is ooit opgericht door Jetsun Pema, de oudere zuster van de Dalai Lama. Hier zullen we door vele Tibetaanse kinderen van harte welkom worden geheten en krijgen we een rondleiding in het dorp en op de (Montessori) school.
Op de weg terug bezoeken we St. John’s Church, een klein Gotisch kerkje midden het bos. 
Na de lunch brengen we een exclusief bezoek aan het Tibetan Institute of Performing Arts (TIPA), waar we worden rondgeleid langs de werkplaatsen, het museum en de decors- en kledingmagazijnen terwijl de studenten druk aan het oefenen zijn. Wellicht kunnen we een optreden bijwonen. Overnachting in Pema Thang.

Dag 6: Dharamsala
Bezoek aan het Gyuto Manastery, de verblijfplaats van de Karmapa en één van de weinige nonnenkloosters: Dolma Ling Nunery. Wij lunchen in Norling cafe en brengen een bezoek aan Norbulinka. Het prachtige Tibetaanse cultuurcentrum, opgericht door de Dalai Lama. Wij bekijken het Thanka schilderen, hout-en koperbewerking, de kledingafdeling en het bijzondere poppenmuseum. Overnachting in Pema Thang. 

Dag 7: Dharamsala - Rewalsar 
We verlaten Dharamsala, deze unieke plek, om een aantal bijzondere plaatsen in Himachal Pradesh te ontdekken. Na het ontbijt stappen we in de auto’s en rijden we naar Rewalsar. Hier bevindt zich in de vallei een prachtig meer, Tso Pema of het Lotusmeer. Volgens een legende is dit ooit ontstaan doordat Guru Rinpoche en prinses Mandarava werden gearresteerd en ter dood werden veroordeeld. Echter door het praktiseren van de Sadhana of Longevity transformeerde hij de brandstapel in een meer. Men vond hem koel en fris, zittend op een lotusblad in het midden van wat nu het Lotus meer is. Rewalsar is een bedevaartsoord voor Tibetanen, Sikhs en Hindus. De rest van de dag is vrij om een wandeling langs het meer te maken of de tempels en kloosters te bezoeken. Overnachting in Rewalsar.

Dag 8: Tso Pema (Rewalsar)
Bezoek aan Tso Pema, de hoog gelegen grot van Padmasambhava. 
We bekijken heilige plaatsen van Guru Rinpoche. Ook bent u vrij om op eigen gelegenheid te mediteren of te bidden. Tegen het einde van de middag rijden we terug naar het hotel. Overnachting in Rewalsar.

Dag 9: Tso Pema (Rewalsar) 
Dag om vrij te besteden

Dag 10:: van Tso Pema (Rewalsar) naar Manali
De auto’s staan wederom klaar om ons naar de volgende bestemming te brengen. We rijden door de plaats Mandi en de Kullu vallei en maken onderweg een aantal leuke stops. Einddoel voor vandaag is Manali, een kleine stad in Himachal Pradesh. Manali betekend letterlijk Woonplek van Manu. Manu was de Noach van het Hindoeïsme en strandde hier na de zondvloed waarin de rest van de wereld was vergaan. Na aankomst heeft iedereen tijd voor zichzelf. Overnachting in Manali.

Dag 11: Manali
Wat Manali zo bijzonder maakt is de prachtige omgeving, de Hadimba Tempel en het dorp Vashisht. Hadmimba Tempel wordt ook wel Dhungri Tempel genoemd en is gebouwd door Maharaja Bahadur Singh in 1553 en gewijd aan de godin Hadimba, vrouw van Bhim of Mahabharat. Na dit spirituele bezoek gaan we richting Vashisht Village. Het bezoeken van deze plaats is een hele ervaring. Het dorp heeft een bijzondere architectuur, het wordt bezocht door veel Guru’s , mensen lopen er deels nog in traditionele kleding en er is een ‘hete bron’.

Dag 12: Manali, Lahaul Valley en Rohtang Pass of bezoek aan Manali en kloosters
De natuur van Noord India en de Himalaya is prachtig en daarom het bezoeken meer dan waard. We rijden over één van de hoogste passen van Noord India richting Lahaul Valley. Een indrukwekkende vallei omringd door enorme bergen met besneeuwde toppen in de buurt van de Tibetaanse grens. De Mahri Rohtang Pass (de enige toeristenplek in India (Himalaya) met het hele jaar door sneeuw). De pas is een denkbeeldige grens tussen de Tibetaanse en Hindustaanse cultuur. We bezoeken kleine lokale dorpen. Afhankelijk van de wens van de groep kan de rit naar de pas ook worden veranderd in een bezoek aan Manali en een klein lokaal klooster. In de avond terug naar het hotel in Manali.

Dag 13: Manali naar Baijnath 
Onze weg terug naar Dharamsala begint vandaag. We bezoek een prachtig fort en een heel verrassend museum. Om de afstand in één dag terug te rijden is te vermoeiend, waardoor we onderweg een stop maken in Baijnath. Wanneer er behoefte is, kunnen we deze of de volgende dag een prachtige Shiv Temple (Hindustaanse tempel), een Tibetaans Klooster en een Tibetaanse weverij bekijken. Een prachtige tocht met onverwachte stops. Check in Hotel Taragarh Palace. Een uniek hotel in oud Engelse koloniale stijl en voorheen paleis van de prinsen van Jammu en Kashmir. Vrij voor een wandeling langs de theeplantages, de stallen met de polo paarden of een heerlijke massage in Hotel Taragarh.

Dag 14: Baijnath naar Dharamsala
Op een afgesproken tijdstip rijden we terug naar Dharamsala. Gisteren hebben we het langste deel gereden, waardoor de tocht van vandaag niet zo lang duurt. Eenmaal terug in ons vertrouwde guesthouse heeft iedereen vrij. 

Dag 15: Dharamsala - Delhi
Na het ontbijt nemen we afscheid van deze unieke plek en de mensen. We vertrekken naar het vliegveld voor de terugvlucht naar Delhi.

Dag 16: Delhi
Na het ontbijt is er een sightseeing tour waarbij o.a. de India Gate, Qutab Minar, Lotus temple, Humayun Tomb, Red Fort en Jama Masjid worden bezocht. We genieten de lunch in het beroemde United Coffee House. 

Dag 17: Delhi - Amsterdam
De reis zit er helaas bijna op. Vroeg in de ochtend vertrekken we naar het vliegveld voor de vlucht terug naar Amsterdam, met in onze rugzak een geweldige reiservaring!

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord