Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Expeditie Noord-India | Kang Yatze II 6250m
Algemeen

De Kang Yatse II is een in het oog springende piek in de Zanskar-bergketen, die ten zuiden van Ladakh ligt. De relatief eenvoudige beklimming van deze meer dan 6000m hoge berg is een prachtige uitdaging voor hij of zij die op zoek is naar een eerste Himalaya top. Nu de makkelijke Stok Kangri gesloten is, kan deze berg als goed alternatief dienen. Ladakh wordt ook wel Klein Tibet genoemd vanwege de rijke cultuur en tradities, naast de ruige en gortdroge landschappen. Het is het hoogst gelegen en minst dichtbevolkte deel van India. De naam is afgeleid van `ladags` wat zoveel betekent als `land van de hoge passen`. De regio ligt gemiddeld tussen de 3000m en 6000m met dramatische landschappen, witte pieken, diepe gorges en sporadisch een groene oase in een dorre verlaten vallei. De oases komen door een ingenieus irrigatiesysteem wat gletsjerwater vervoert en zo de gerstvelden, abrikozen plantages, wilgenbosjes en winterharde gewassen van water voorziet.

Cultuur en trekking

Naast de prachtige bergen is Ladakh ook het land van de boeddistische cultuur en kloosters. Je bent hier op oud Tibetaans grondgebied. Voordat we aan de trektocht beginnen bezoeken we enkele van deze kloosters in de omgeving van Leh. De reis is zo gepland dat we een kloosterfestival kunnen meemaken. Eenmaal op trek lopen we door de veelkleurige bergen over passen en langs kleine nederzettingen.

Tibetaans Boeddhistische festivals

De reis is zo gepland dat we een kloosterfestival kunnen meemaken. Tijdens de reis met vertrekdatum 3 juli 2021 bezoek je het Phyang festival.
Het kunnen bijwonen van een Tibetaans Boeddhistisch festival is altijd onder voorbehoud van wijzigingen van festivaldata.

Acclimatisatie en beklimming

Meteen na aankomst in Leh voel je de grote hoogte, van zeeniveau naar 3600 meter valt niet mee. Nadat we de eerste dagen rustig aan gedaan hebben bouwen we geleidelijk de overnachtingshoogte tussen 3500/4500 meter. We stijgen uiteindelijk naar het Kang Yatze II basiskamp op 5100 meter. Door de dagen in Leh en geleidelijke acclimatisatie ben je voldoende geacclimatiseerd om een reële toppoging te wagen. Na een korte overnachting in het basiskamp begin je in de nacht aan de klim van +/- 11500m meter naar de top. De beklimming is technisch eenvoudig. Afhankelijk van de omstandigheden gaan we een deel van de route aan het touw en hebben we ook stijgijzers nodig.

Stok Kangri is t/m 2022 gesloten en Kang Yatze II is een prima alternatief. Kang Yatze I is een veel tecnhischer top.

Highlights

- `Makkelijke` 6000-er
- Indrukwekkend en hectisch New Delhi
- Bijzondere droge landschappen van de Indus vallei
- Boeddhistische cultuur in Ladakh
- Bijwonen Tibetaans Boeddhistisch Phyang resp. Tak Tok festival

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord