Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
19 10 5
VERTREK TERUG REISSOM
02 juli 20 juli € 2495,- **
** exclusief ticket Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van India »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Expeditie Noord-India | Kang Yatze II 6250m
Praktische informatie

Vertrek en aankomst

Zorg ervoor dat je op de dag van vertrek uiterlijk 3 uur voor vertrek aanwezig bent op de luchthaven. Mocht er een reisleider meegaan dan heeft hij de groepsbagage bij zich. Omdat er vanuit Nederland vaak tenten en een medicijnton meegaan, vragen we onze deelnemers om niet meer dan 15 kg aan ruimbagage mee te nemen (dit is exclusief handbagage). De overige kilo’s kunnen dan gebruikt worden voor de groepsbagage.

Mocht er groepsbagage meegaan, dan laten we iedereen dit ruim van tevoren weten. Hoor je hier niets over, dan gaat er geen groepsbagage mee.

Visum en paspoort 2020

Paspoort en Visum Als reiziger zorg je zelf voor:


 • een geldig paspoort. Het paspoort moet op het moment van aanvraag van het visum nog minstens 6 maanden geldig zijn.

 • Het visum voor India kost ca. € 120 (jan 2020).

 • De visumaanvraagprocedure is complex en zeer uitgebreid. Het uitdrukkelijke advies is hier tijdig mee aan de slag te gaan.

 • Meer informatie, kijk alsjeblieft op: http://visum.nl/india-visum.php
  Er zijn diverse commerciële organisaties die de aanvraag begeleiden / uit handen nemen. Daar betaalt u uiteraard extra voor.

 • Een visum is geldig tot 3 MAANDEN NA DATUM AFGIFTE, dus niet te vroeg aanvragen! Verlenging is ook ter plekke mogelijk. Doordat de visumbepalingen aan sterke veranderingen onderhevig zijn adviseren wij om vooraf de volgende sites te bekijken en/of contact op te nemen met:

  Indian Visa and Consular Application Centre, Parkstraat 99, Den Haag (tel: 070-7709487)http://www.vfsglobal.com/india/netherlands/Tourist.html
http://www.indianembassy.nl/eoi.php`id=Visa (ambassade, website over visum)  

Je dient bij VFS Global een afspraak te maken voor het afnemen van biometrische data. Plan dit vroegtijdig in want de wachttijd kan snel een paar weken bedragen! Je kan hiervoor terecht in Amsterdam / Rotterdam, of Den Haag.
LET OP: momenteel kan je ALLEEN in Den Haag ZONDER AFSPRAAK terecht! Ga vroeg in de ochtend en wacht op uw beurt. Dat voorkomt verloren tijd mbt het maken van een afspraak. Na het afnemen van o.a. vingerafdrukken en inleveren compleet en volledig correct aanvraagformulier, kan het nog tot 9 werkdagen duren voordat je het visum hebt!  

NIEUWE MOGELIJKHEID: E-visum! Goed nieuws! Nederland staat op de lijst van landen die een e-visa aan kunnen vragen voor India: https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html Dat betekent alles online regelen (invullen, uploaden en betalen), digitaal visum per mail ontvangen, printen en je kan op reis. Online visum aanvragen: https://indianvisaonline.gov.in/visa/indianVisaReg1.jsp  

Je dient de volgende documenten te uploaden in je visumaanvraag:

 • Een scan van een recente pasfoto met een witte achtergrond waarbij recht naar voren gekeken wordt, oren vrijgelaten zijn en geen bril gedragen wordt.

 • Een scan van je paspoort. Let op: je paspoort dient bij aankomst in India nog zes maanden geldig te zijn, met tenminste twee blanco pagina`s. Het E-visum wordt per e-mail naar je toe gestuurd en je dient dit document mee te nemen op reis. Bij aankomst in India worden de biometrische gegevens, zoals vingerafdrukken en gezichtsscan afgenomen.


Reizigers woonachtig in België kunnen terecht bij het kantoor van BLS in Brussel.

Voordelig wordt het visum ook online aangeboden / geregeld door www.e-visums.nl, naar verluidt voor €50.

Vaccinaties

Voor de meest actuele informatie over verplichte / aanbevolen (herhalings-) inentingen per ziekte en per land raden we je aan contact op te nemen met je huisarts, lokale GGD of Thuisvaccinatie.nl. Het is belangrijk dat je tijdig een afspraak maakt, in elk geval 4 tot 6 weken voor vertrek. 

Thuisvaccinatie.nl is een landelijk opererend vaccinatiecentrum en biedt je de mogelijkheid dat een arts bij jou thuis reisvaccinaties komt zetten op een dag en tijdstip dat het jou uitkomt. Dat kan zelfs in de avonduren of in het weekend. De tarieven zijn gelijk of soms lager dan die van de GGD of huisarts en je betaalt geen extra kosten voor de service aan huis. Vergoeding van verzekering is meestal (deels of geheel) mogelijk. 

Hoe werkt het`
Je plaatst een aanmelding bij Thuisvaccinatie.nl. Daarna vul je jouw gegevens, reisbestemming en vaccinatiehistorie in. Bij het laatste stapje plan je meteen de afspraak in op een datum en tijdstip wanneer het jou uitkomt. Met die gegevens stelt het medisch team het vaccinatieadvies op die je binnen drie werkdagen ontvangt. De reisvaccinatie wordt gegeven door een erkende arts.

Om een indicatie te krijgen van de vaccinatie en/of andere noodzakelijke gezondheidsmaatregelen ga je eerst naar Thuisvaccinatie.nl/india waarna je doorklikt voor het maken van een afspraak. 

Ben je woonachtig in België? Dan raden we je aan voor de meest actuele stand van zaken de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde te raadplegen.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil tussen India en Nederland bedraagt in onze wintertijd 4 ½ uur en in onze zomertijd 3 ½ uur. Het is in India later dan in Nederland.

Geld voor op reis

Het bedrag dat je extra nodig hebt in India betreft de maaltijden als we niet op trektocht zijn, eventuele excursies en andere persoonlijke uitgaven, reken op ongeveer € 175,--.
Dit is inclusief een bedrag van +/- € 90,-- voor de gebruikelijke fooien. Neem daarnaast wat extra mee voor onvoorziene omstandigheden. Je kunt in India euro’s wisselen. Een bankpas/creditkaart kun je gebruiken in Delhi en Leh. Vergeet onderweg niet om voor de trektocht wat rupees in kleine coupures mee te nemen voor donaties.

Een aantal Nederlandse banken heeft standaard de mogelijkheid tot geldopnames in landen buiten Europa geblokkeerd en een limiet voor een geldopname per keer vastgesteld. Wanneer je met de bankpas wilt pinnen in het buitenland, vraag dan de bank jouw bankpas te deblokkeren voor geldopnames in landen buiten Europa en informeer naar de limiet (of pas het online aan voor vertrek).

Paklijst

Slaapspullen
~ lakenzak ( fleece of zijde)
~ slaapzak tot -10 °C 
~ slaapmat (therma-rest)
~ waterdichte slaapzakhoes

Kleding
~ 3 paar wandelsokken
~ 1 paar dikke sokken 
~ ondergoed
~ 2 thermo shirts lange mouw
~ 1 thermo lange onderbroek 
~ T-shirts
~ dunne fleece trui
~ 2 trekkingbroeken 
~ dik fleece vest (Windstopper) 
~ Gore-tex windjack
~ regenbroek
~ onderhandschoenen
~ handschoenen met windstopper
~ haarband of muts 
~ pet of sjaal
~ bikvakmuts (Balaclava)
~ zonnebril
~ gletsjerbril
~ skibril

Diversen
~ plunjebaal/ flightbag
~ rugzak 40 liter
~ loopstokken (telescoop)
~ thermosfles
~ waterfles 2 x 1 liter
~ zakmes of letherman
~ reddingsdeken
~ hangslot
~ hoofdlamp
~ batterijen voor lamp
~ knijpers
~ lectuur
~ dagboek + pennen
~ camera + accu’s
~ handenontsmettingsmiddel
~ aansteker / lucifers
~ uribag of plasfles
~ zitlap
~ vuilniszakken
~ afsluitbare plasticzakjes

Schoenen
~ stijgijzervriendelijke wandelschoenen
~ gamachen
~ crocs of sportschoenen 

Toilet artikelen
~ zeep
~ shampoo voor in Leh
~ handdoek
~ tandenborstel
~ tandpasta
~ uiercrème (zalf) / Vaseline
~ zonnebrand crème ( Fact. 50)
~ lipcare
~ kam / borstel
~ spiegeltje
~ papieren zakdoekjes
~ toiletpapier

Reisbescheiden
~ moneybelt of halstasje voor bescheiden:
- paspoort (nog minimaal 6 maanden geldig)
- vliegticket(s)
- 2 pasfoto`s
- geld (euro`s)
- pinpas / credit card
- inentingsboekje
- verzekeringsbewijs + alarmnummer bergsport reisverzekering / ziektekostenverzekering
- kopie paspoort

Persoonlijke EHBO / medicijnen

* een kuur ciproxine - tegen bacteriële darminfecties (via recept arts*)
* een kuur amoxyciline - luchtweginfecties (via recept arts*)
* diamox (1 strip = 25 tabletten van 250 mg) (via recept arts*)
* sterilon/betadine - wondontsmetting
* leukoplast, 2nd skin - blaarpreventie
* paracetamol of ubiprofen - pijnstiller
* rekverband, knieband - bij knieproblemen
* pleisters
* Arnica of SRL - bij spierpijn, kneuzingen
* norit - bij lichte darmklachten
* immodium - bij diarree
* ORS - tegen uitdroging (bij diarree)
* strepsils - bij keelpijn

* Niet alle huisartsen geven makkelijk antibiotica-kuren mee. Leg uit wat je gaat doen en dat je in de afgeleden gebieden echt geen arts kunt vinden en dat de reisleider vaker met dit bijltje heeft gehakt.
Soms kan het ook zijn dat er wel een arts geraadpleegd kan worden maar dat de antibiotica niet beschikbaar is.

HT Wandelreizen zorgt voor een medicijnenkit met o.a. antibiotica voor andere ernstige gevallen. De kans dat we die nodig hebben is klein, maar aanwezig.

Hoogteziekte

De meeste mensen, die niet gewend zijn zich naar grote hoogte te begeven en zich hier bovendien erg inspannen, krijgen last van de hoogte.

Hoogteziekte kan zich voordoen boven de 2500 meter. Als de juiste voorzorgsmaatregelen worden genomen, zal het in veruit de meeste gevallen slechts gaan om lichte symptomen van voorbijgaande aard. Slechts in 1 à 2 % van de gevallen komen ernstige verschijnselen voor, die zonder passend handelen tot de dood kunnen leiden. De symptomen van hoogteziekte mogen daarom absoluut niet worden veronachtzaamd.

Wanneer je je op grote hoogte niet goed voelt, moet je aannemen dat er sprake is van hoogteziekte, tenzij er overduidelijk een andere oorzaak is.

Oorzaken van hoogteziekte:
- geringere aanwezigheid van zuurstof en
- geringere luchtdruk, waaraan het lichaam zich moeilijk of onvoldoende aanpast, veelal door te snelle stijging.

Preventieve maatregelen:
1. Langzame en gefaseerde stijging, het zg. "acclimatiseren". Als ideaal geldt om 5 dagen uit te trekken tot 3500 m, daarna maximaal 300 m stijging per dag en per 1000 m minimaal 1 dag extra. In de praktijk blijkt echter wel een hoger stijgingstempo mogelijk, waarbij rond de 3000 m. een dag rust wordt ingelast en daarboven per 1000 m. stijgen 1 dag.

Vanaf geringe hoogte helemaal "inlopen" levert meestal nauwelijks problemen, maar na een bus- of autorit omhoog en vooral bij "invliegen" naar grote hoogte, is aandacht voor het acclimatiseren van het grootste belang.

2. Altijd rustig lopen, zonder buiten adem te raken.

3. Veel drinken.
Uitdroging kan hoogteziektesymptomen veroorzaken. Gewoonlijk heb je minstens 5 liter vloeistof per dag nodig op grote hoogte. Je moet per keer min. 1/2 liter uitplassen en de urine moet helder zijn. Als je urine donkergeel is, drink je onvoldoende. Drink water, thee, soep en bouillon, maar geen alcohol.

4. Juiste voeding.
Zorg dat je voldoende calorierijk eet, met name veel zetmeel. Eet niet te zout. Het HT menu houdt hier rekening mee.

5. Bewust diep, volledig ademhalen (wel oppassen voor hyperventilatie).

6. Diamox (acetazolamide), een diureticum, kan helpen bij hoogteaanpassing. Het blijkt de ademhaling tijdens de slaap te reguleren, zodat efficiënter zuurstof wordt opgenomen. Onderzoek heeft onomstotelijk aangetoond dat het preventief slikken van diamox symptomen van hoogte ziekte met 50% doet afnemen. Bovendien herstel je sneller. In tegenstelling tot wat veel mensen veronderstellen maskeert diamox de hoogteziekte niet maar het helpt je sneller te acclimatiseren. Bij HT raden we dan ook het preventief gebruik van diamox aan op slaaphoogtes boven de 3000 meter. dosis: 1 - 3 maal per dag 250 mg voor de duur van het verblijf op grote hoogte

Lichte symptomen van hoogteziekte:
- enigszins slap, loom gevoel
- kortademigheid bij inspanning
- hoofdpijn
- misselijkheid
- gebrek aan eetlust
- spijsverteringsstoring: obstipatie / diarree, winderigheid
- slecht slapen
- onregelmatige ademhaling tijdens het slapen lichte duizeligheid
- lichte zwelling van handen, voeten, gezicht

Bij alleen deze symptomen behoeft men niet meteen af te zien van verder stijgen. Men moet het kalm aan doen en voldoende (nacht)rust inlassen. Maar blijf e.e.a. en elkaar wel goed in de gaten houden, want de lichte symptomen zouden ernstiger problemen kunnen aankondigen. Blijf bij elkaar en laat elkaar niet alleen!

Ernstige symptomen van hoogteziekte:
(houden o.a. verband met long- en hersenoedeem)
- ernstige kortademigheid en versnelde ademhaling, ook na rust (meer dan 25 ademtochten per minuut)
- vochtige, rochelende ademhaling
- hevige hoestbuien, die activiteit beperken
- ophoesten van roze tot bruin sputum
- hoge hartslag, ook na rust (meer dan 110 slagen per minuut)
- blauwe verkleuring van gezicht en lippen
- geringe urine-uitscheiding (minder dan 1/2 liter per dag)
- aanhoudend overgeven
- wazig, dubbel of met blinde vlekken zien
- aanhoudende ernstige hoofdpijn, ook na nachtrust
- aanhoudende ernstige vermoeidheid, extreme lusteloosheid
- coördinatievermindering, evenwichtstoornis(testen!)
- verwardheid, delirium, coma

Zodra ook maar één van deze symptomen zich voordoet, staat er (naast zo mogelijk zuurstof toedienen) maar één weg open: ONMIDDELLIJK OMLAAG.

Iemand met deze problemen moet onder begeleiding omlaag, zo mogelijk gedragen worden, omdat inspanning een en ander kan verergeren.
Na een betrekkelijk geringe daling van 500 tot 1000 m kunnen de symptomen soms geheel verdwijnen. Dan kan men na enkele dagen rust opnieuw proberen te stijgen, maar uiterst behoedzaam. Bedenk dat de ernstige symptomen van hoogteziekte binnen enkele uren fataal kunnen zijn.

Door ervaring kunnen onze reisbegeleiders de symptomen goed onderkennen en de nodige maatregelen nemen. Zonodig kunnen extra rustdagen worden ingelast om te acclimatiseren.
Als je bij jezelf of een andere deelnemer symptomen van hoogteziekte waarneemt, blijf dan niet alleen, resp. laat de ander niet alleen, en vertel een en ander meteen aan de reisbegeleider.

Verzekeringen

HT Wandelreizen stelt een adequate reisverzekering verplicht. Daarbij is het belangrijk voldoende dekking te hebben voor eventuele SOS-kosten bijvoorbeeld voor een evacuatie met een helikopter. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis.  

Wij werken met Allianz Global Assistance, al meer dan 50 jaar de grootste reisverzekeraar én hulpverlener ter wereld. Bij Allianz Global Assistance ben je voor het verzekeren van je vakantie of reis aan het juiste adres. Waar je ook naar toe reist, voor vakantie, werk of studie, voor elk reisdoel heeft Allianz Global Assistance een passende verzekering.

Je kunt online eenvoudig in een paar stappen een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten, kortlopend of doorlopend. Je ontvangt de polis direct in je mailbox. 

Na boeking ontvang je van ons een email waarin je ook de link naar het afsluiten van de reis- en/of annuleringsverzekering vindt.  

Indien de reisverzekering elders wordt afgesloten dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en HT Wandelreizen snel handelen.

Heb je zelf een (doorlopende) reisverzekering afgesloten, kijk dan even goed na of en in hoeverre reddingskosten zijn meeverzekerd. Soms vallen reddingskosten (medisch noodzakelijk vervoer) onder de medische kosten. Voor het geval je de medische kosten laat dekken door je eigen ziektekostenverzekering, moet je nagaan of deze medische kosten werelddekkend zijn.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord