Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
19 10 5
VERTREK TERUG REISSOM
25 juli 12 augustus € 2395,- **
** exclusief ticket Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van India »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Expeditie Noord-India | Kang Yatze II 6250m
Van dag tot dag

Opmerking

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De lokale gids of reisleiding kan zich echter genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

Dag 1 Amsterdam - Delhi

Vertrek vanaf Schiphol met de directe KLM vlucht naar Delhi. Aankomst in India is net na middernacht. Je gaat eerst de douane door om vervolgens je bagage op te halen. Bij de terminal wacht onze lokale agent op je voor de transfer naar het hotel.

Dag 2 In Delhi, sightseeing

Na het ontbijt gaan we rond 9 uur op stap voor een dag sightseeing in Delhi.Old Delhi geeft je een beeld van hoe het hier vroeger was, met een labyrinth van smalle straatjes, oude haveli`s en kleurrijke bazaars. Vervolgens gaan we naar New Delhi wat alles heeft van een metropool met alle voorzieningen en luxe, incl gigantische 5* hotels. Dit is het zakelijke alsmede politieke centrum van het land. Einde van de middag keren we terug naar het hotel.Incl bij de sightseeing  : Jama Masjid , Old Delhi,  India Gate , President House, Parliament House & Humayun’s Tomb.

Dag 3 Delhi Ė (vlucht) - Leh

Na een zeer vroeg ontbijt gaan we weer naar de luchthaven voor de vroege vlucht naar Leh.De vlucht (veelal met Vistara of Air India) duurt ongeveer 90min. Bij aankomst in Ladakh word je wederom opgehaald en naar het hotel gebracht. Check in en de rest van de dag gebruiken we om rustig een start te maken met acclimatiseren, je voelt de hoogte gelijk en zeker als je met na een korte vlucht op 3500m terecht komt.`s Middags kan je een uurtje wandelen (bijv. naar de lokale markt), het acclimatiseren op een lichte actieve manier helpt ook zeker. Maar doe het bewust rustig aan!

Dag 4 Leh, wandelen & sightseeing

Vandaag gaan we, na het ontbijt, op het gemak wandelend wat lokale bezienswaardigheden bekijken. Shanti Stupa is in 1991 gebouwd door de Japanse Buddhist Bhikshu, Gyomyo Nakamura als onderdeel van de Peace Pagoda missie. The stupa is een symbool van de betrekkingen tussen de inwoners van Japan en de Ladakhi.Sankar Gompa is een beroemd klooster met ongelooflijke architectuur en een schatkamer van geschiedenis en kunst. Het ligt prachtig boven de stad Leh, en is te voet in een half uur te bereiken. Sankar zou gelinkt zijn aan het klooster van Spituk en wordt ook door dezelfde Lama voorgezeten.Op de grote markt van Leh vind je antieke Tibetaanse voorwerpen, juwelen en eigenaardigheden. Je kan er ook handgewoven kleden kopen, of pashmina shawls. `s Middags is ter vrije besteding om nog wat rond te slenteren, of om in/bij het hotel wat te ontspannen.Sightseeing incl: Shanti Stupa, Sankar Monastery, local market.

Dag 5 Leh, sightseeing & Festival

Vandaag gaan we bijzondere kloosters bekijken buiten de stad. Leh wordt omgeven door hoge Himalaya toppen, terwijl je hier toch aan de rand van het Himalaya gebergte bent. Sinds jaar en dag is Leh het centrum geweest van Tibetaans Boeddhistische cultuur. De kleurrijke religieuze forten trekken toegewijde Boeddhisten van over de hele wereld.Sightseeing incl: Shey Monastery, Thiksey Monastery, Hemis Monastery.Op deze dag plannen we ook een bezoek aan een lokaal festival, het programma kan daar op worden aangepast. Bezoek aan het Pyang resp. Tak Tok festival. De monniken van dit boeddhistische klooster doen kleurrijke maskerdansen. De mogelijkheid om een festival bij te kunnen wonen is mede afhankelijk van de planning... Soms wil de hoofdlama op het laatste moment het festival met 1 of 2 dagen verzetten. We proberen ter plekke dan de beste oplossing te vinden. Kans is echter aanwezig dat het festival tijdens de trekkingdagen plaatsvindt en dus niet bezocht kan worden.

Dag 6 Leh Ė (Drive) Ė Zinchen Ė (Trek) Ė Yurutse

Rijden: 30km (1 uur). Trek: 10km (ong 4-5 uur)We staan vroeg op want het is de dag dat we met de trektocht starten! Afhankelijk van de tijd kunnen we eventueel nog even naar Spitok Gompa voordat we aan onze trektocht beginnen. Spitok Gompa is zo`n 5 eeuwen geleden gebouwd door Gyalpo Bumide. Eén tempel is zelfs al 900 jaar geleden gebouwd ter nagedachtenis van Mahakala. Ongeveer 125 geelkap-monniken zijn bij Spitok aangesloten al wonen er minstens de helft van hen in Spitok’s onafhankelijke kloosters bij Sankar, Stok en Sabu. Alle lamas komen wel samen op grote festivals. De naam Spitok is hoogstwaarschijnlijk afgeleid uit de Centraal-Tibetaanse taal en betekent “effectief als voorbeeld”. Dit wijst waarschijnlijk op het feit dat dit een van de eerste Tibetaanse kloosters in Ladakh was. Het hoofd van de lamas van Spitok is de hoofd-lama van Ladakh en vertegenwoordigt Ladakh als lid van het parlement. Hij spendeert het merendeel van zijn tijd in Delhi. Spitok Gompa heeft zowel oude tempels als tempels uit de jaren ’70. Oude thankas worden hier onderhouden. Sommige zijn meegenomen van de Potala in Lhasa nadat de Chinezen Tibet binnenvielen.We rijden naar Zinchen, waar we beginnen met lopen. Hier ontmoeten de we staff en gaan we op pad naar Yurutse. We beginnen met een geleidelijke klim aan de linkerkant van de gorge en we zigzaggen naar het punt waar de Zinchen Zhu samenkomt met een rivier uit het oosten. Hier gaat het pad via een brug over naar de rechterkant en bereiken we een heiligdom met gebedsvlaggen bij een waterval. Hier zie je de met sneeuw bedekte toppen van de Stok Kangri range.Na ongeveer 3 uur lopen vanaf Zinchen zie je Rumbak (4000m) aan je linkerhand en gaan we verder naar rechts om bij het `one home village` van Yurutse (4200m) uit te komen. Aan de ander kant van de vallei kan je misschien een kudde blauwschapen (Bharal) zien en wat verlaten gebouwtjes. Het pad stijgt verder en je komt in een gekleurd gebergte met bijzondere, door de winderosie veroorzaakte, formaties. Kamp (tent).

Dag 7 Yurutse Ė Ganda la (4900m) - Skiu

Trek : 23 Km (ong 6 – 7 uur).Onmiddellijk nadat we het kamp hebben verlaten krijgen we een lichte verhoging opgevolgd met een steile klim die ons naar Ganda La (4900m) leidt. Vanaf de pas is er een prachtig vergezicht op de witbesneeuwde toppen opdoemend uit de nabijgelegen Karakoram. Het pad leidt naar de bovenloop van de Skiu vallei, waar kleine beekjes samenkomen en één grotere stroom vormen. De brede met gras bedekte bodem van de vallei vernauwd snel tot een smalle kloof bij Shingo. Hier liggen enkele huizen en velden bij de samenloop van enkele smalle stroompjes met de Skiu Nala.Vanaf hier stroomt de rivier in een klein, nauw ravijn, volop begroeid met wilgen en wilde rozen. We volgen het spoor dat loopt van oever naar oever helemaal naar het dorpje Skiu, gelegen op de oever van de Markha-rivier. Het dorpje ligt in een imposante vallei in het aangezicht van omhoog torenende rotsformaties. We zullen hier kamperen.Bij zonsondergang, wanneer de avond valt, doemt schaduw op in de vallei. Het is het waard terug te lopen langs het pad waar de Skiu Nala de Markha tegenkomt om een klein klooster te bezoeken. Het kloostertje wordt onderhouden door een oude non die elke morgen en avond de boterlampen belicht bij het altar van Chamba – de Boeddha van de Toekomst.

Dag 8 Skiu naar Markha

Trek : 20 Km (ong 6-7 uur).Een erg plezierige wandeling naar één van de mooiste plekjes van de Markha vallei. Een mix van bomen en bosjes groeit vrij dicht langs de rivier. We steken de rivier over via een brug en lopen langs de rivier naar Thinlespa. Het pad gaat verder naar het oosten en loopt gestaag omhoog naar het fotogenieke dorp Markha. Markha heeft een mooi klooster dat zeker een bezoek waard is. Vanuit het zuiden komt een pad van de Rubering La, een van de routes vanaf Zangla. Het kamp ligt voorbij dit kleine dorpje op de rechteroever van de rivier.

Dag 9 Markha naar Thachungtse

Trek : 13 Km (ong 6-7 uur).Vanaf Markha verandert het landschap en we verlaten het warmere, relatief flink begroeide deel van de Markha-vallei. Tussen Markha en Tahungtse is een ruïne van een kloosterfort welke we eventueel kunnen beklimmen. Het uiteindelijke doel is de oude uitkijktoren. Let wel, degene die dit onderneemt moet geen last van hoogtevrees hebben!
Vanaf Hankar kan je voor het eerst Kang Yatse zien en klimt het pad naar een smalle vallei, voorbij enkele kleine arme dorpjes. In het kamp achter het dorpje Tahungtse is het opmerkelijk koeler dan in Markha. Hier kamperen we.

Dag 10 Thachungtse naar Nimaling

Trek : 07 Km (ong 3 uur).Na het ontbijt gaan we rustig op pad voor een korte dag vol verrassingen, op weg naar Nimaling. Kang Yatse wordt steeds beter zichtbaar en komt dichterbij. Het pad stijgt geleidelijk 700m in ong 3-4 uur. Lang het pad kom je mystieke mani-muren tegen met gebeden uitgebeeld als inscriptie. Zeg de gebeden op (om mani padme hum is een bekende mantra) en hoop op een geslaagde expeditie.Verderop kom je twee kleine meertjes tegen die Kang Yatze reflecteren. Vervolgens kom je op de vlakte van Nimaling uit met schapen, geiten en konijnen. Nimaling staat bekend om ideale weilanden om te grazen, een heerlijke plek om kamp op te zetten.

Dag 11 Nimaling naar Kang Yatse II Basiskamp

Trek : 5 km (ong 3 uur).Na het ontbijt gaan we op pad richting het basiskamp van Kang Yatse II. Het is de kortste wandeldag van de tocht. Vanaf Nimaling beklimmen we een bergkam over een pad van losliggende stenen. Vanaf de kam zie je Kang Yatse voor het eerst in alle glorie liggen. We dalen rustig, steken de rivier over om het basiskamp te bereiken. Bespaar je energie en kijk om je heen en neem de indrukwekkende omgeving goed in je op.

Dag 12 Rust en trainingsdag. `s nachts start toppoging

Een dag om verder te wennen aan deze grote hoogte. Vandaag kan je samen met de klimgids technieken en materiaal doornemen en desgewenst wat oefenen. Vroeg naar bed want om middernacht begint de klim naar de top!

Dag 13 TOP dag - Kang Yatse II

Hopelijk wordt deze dag de spreekwoordelijke kers op de taart! Rond middernacht starten we de toppoging om hopelijk rond 06:00 uur de zon op de zien komen vanaf de top! We nemen voldoende water, versnaperingen en lunch mee voor de pittige klim. Je gaat van 5100m naar 6250m, dat is serieus en vraagt erom fysiek en mentaal sterk te zijn. De route start over puin en losse morenen, wat het lopen inspannend maakt. We adviseren om stokken te gebruiken. Verderop zijn wat gletsjerspleten, die normaal onder een laag sneeuw schuil gaan. We gaan hier aan vast touw (afh van de hoeveelheid sneeuw). Wees voorzichtig en loop behoedzaam, stap voor stap.De route gaat naar de noordzijde via de noordwestelijke kam richting een rotsachtige uitstulping. Na een steil laatste stuk naar de top krijg je een 360 graden panorama voorgeschoteld van grote schoonheid. Je ziet de Zanskar range, de toppen van de Karakoram en omliggende bergen. Is het echt helder, dan kan je zelfs K2 zien en de toppen van Tibet.De route naar de top (idem omlaag) is 5km. Let ook bij het afdalen wederom heel goed op waar je je voeten zet. Vertrek hoe dan ook nooit later dan 13:00 uur van de top om problemen met het weer te voorkomen. Moe maar voldaan keren we terug in het basiskamp.

Dag 14 Reservedag

Een extra reservedag voor de top, mocht het weer op de topdag het niet toestaan naar de top te gaan.

Dag 15 Basiskamp naar Shang Sumdo via Kongmaru La (5200m) & rijden Leh.

Trekking : 16 km (ong 7 – 8 uur).  (Rijden : 60 km (ong 2 uur)Na het vroege ontbijt gaan we voor de laatste keer op pad. We bedwingen de Kongmaru La en passeren Shang Sumdo. Het is twee uur klimmen naar de pas, maar de uitzichten zijn geweldig. Ook hier zou je K2 moeten kunnen zien! De gebedsvlaggen die constant wapperen in de wind maken het tafereel compleet.De laatste 5-6 uur van de trek brengen ons naar Shang Sumdo, met steile afdaling en veel rotsen. Waar de weg eindigt stappen we in en rijden we naar Leh om weer in te checken in ons hotel.

Dag 16 Leh, vrije dag

Een vrije dag om na te genieten of bijvoorbeeld om souvenirs te kopen.

Dag 17 Leh - (vlucht) - Delhi

Na het vroege ontbijt gaan we weer naar het vliegveld voor de terugvlucht naar Delhi. De vluchten worden altijd in de ochtend gepland omdat er dan de meest optimale condities zijn om te vliegen. Bij aankomst in de drukkende warmte van Delhi word je ook weer opgewacht en naar het hotel gebracht. De rest van de dag is vrij.

Dag 18 Delhi halve dag sightseeing. Vertrek.

Om de reis af te sluiten gaan we nog een halve dag sightseeing ondernemen. Aan het einde van de middag komen we weer terug in het hotel. `s Avonds gaan we dan weer richting de luchthaven. KLM vertrekt diep in de nacht.Sightseeing incl: Qutab Minar and Lotus temple.

Dag 19 Aankomst Amsterdam

In de vroege ochtend zijn we weer op vaderlandse bodem!

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord