Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Expeditie Noord-India | Stok Kangri 6123m
Algemeen

Vanaf het terras van je guesthouse in Leh zie je hoog boven de Indus vallei de 6123 meter hoge top van de Stok Kangri liggen. De vaak besneeuwde top vormt een prachtig contrast met de woestijnachtige vallei waarin Leh ligt. De Stok Kangri is een van de meest toegankelijke 6000 meter plus pieken ter wereld.

Cultuur en trekking

Naast de prachtige bergen is Ladakh ook het land van de boeddistische cultuur en kloosters. Je bent hier op oud Tibetaans grondgebied. Voordat we aan de trektocht beginnen bezoeken we enkele van deze kloosters in de omgeving van Leh. De reis is zo gepland dat we een kloosterfestival kunnen meemaken. Eenmaal op trek lopen we door de veelkleurige bergen over passen en langs kleine nederzettingen.

Tibetaans Boeddhistische festivals

De reis is zo gepland dat we een kloosterfestival kunnen meemaken. Tijdens de reis met vertrekdatum 28 juli 2019 bezoek je het Phyang festival.
Het kunnen bijwonen van een Tibetaans Boeddhistisch festival is altijd onder voorbehoud van wijzigingen van festivaldata.

Acclimatisatie en beklimming

Meteen na aankomst in Leh voel je de grote hoogte, van zeeniveau naar 3600 meter valt niet mee. Nadat we de eerste dagen rustig aan gedaan hebben bouwen we geleidelijk de overnachtingshoogte op naar 4000 meter. Nadat we even een paar nachtjes zijn bijgekomen op lagere hoogtes, stijgen we uiteindelijk naar het Stok Kangri basiskamp op 4970 meter. Na 2 weken op hoogte ben je voldoende geacclimatiseerd om een reële toppoging te wagen. Na een korte overnachting in het basiskamp begin je in de nacht aan de klim van +/- 1200m meter naar de top. De beklimming is technisch eenvoudig. Afhankelijk van de omstandigheden gaan we een deel van de route aan het touw en hebben we ook stijgijzers nodig. Het laatste deel van de beklimming loopt normaliter over een rotsgraat. Ook hier maken we, indien nodig, gebruik van touwen en als de graat besneeuwd is ook van de stijgijzers. De Stok Kangri is de hoogste berg in de omgeving, dus wanneer je op de top staat heb je even het gevoel dat je op de top van de wereld staat.

Highlights

- `Makkelijke` 6000-er
- Indrukwekkend en hectisch New Delhi
- Bijzondere droge landschappen van de Indus vallei
- Boeddhistische cultuur in Ladakh
- Bijwonen Tibetaans Boeddhistisch Phyang resp. Tak Tok festival

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord