Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
28 20 4
VERTREK TERUG REISSOM
09 oktober 05 november € 3895,- **
** exclusief ticket Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van India »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis Noord-India | Arunachal Pemako
Algemeen

Ten oosten van Bhutan strekt de Himalaya zich nog verder uit naar de grens met Birma. De Indiase staat Arunachal Pradesh is groter dan heel Bhutan en ongeveer half zo groot als Nepal. Het organiseren van trektochten is er vrijwel onbekend. Een enkele gids, jager, boswachter of botanicus kent hier de weg. Alleen in dit gebied komen wel wat meer mensen die een pelgrimage maken. Al bijna 2000 jaar heeft het idee van het bestaan van een paradijs op aarde ofwel een Shangri La de menselijke geest bezig gehouden. Westerse ontdekkingsreizigers doorkruisten de regio uit op zoek naar dit land van eindeloos geluk zoals beschreven in oeroude boeddhistische teksten als ďPemakoĒ of land van de Lotus(bloem). Volgens boeddhistische traditie is Pemako ťťn van de 16 aardse paradijzen, vrij van zorgen en een beloofd land, de ultieme hemel op aarde. Het zou zelfs de plek op aarde zijn waar de mensen in voorspoed zullen leven wanneer het einde van de wereld nadert in honger en calamiteiten.

Experiment

Aan het begin van de 20ste eeuw maakten veel Tibetaans Khampa’s de lange en moeilijke trek vanuit Tibet naar Pemako op zoek naar hulp en bescherming. Zij zijn nu één van de grootste bevolkingsgroepen in de regio samen met de Addis en de Mishmis die de oorspronkelijke bewoners zijn. De streek is een “melting pot” van verschillende stammen en bijbehorende culturen waar alle bevolkingsgroepen samenleven in complete harmonie onder elkaar en met de natuur.
Lopend door dit gebied kom je door dorpen van Adi, Memba, Khampa en Mishmi met ieder hun verschillende cultuur, geloof en manier van leven.  De natuur is overweldigend met oerwoudachtige oerbossen en hoge bergen. Een deel van de tocht verloopt boven de boomgrens op hoogtes tot 4500 meter. Vaak heb je uitzicht op de 7700 meter hoge Namche Barwa in het Tibetaanse deel van Sichuan. Bovenop een bergkam liggen een aantal meren en heuvels waarvan men zegt dat het geheel op een uitgevouwen Lotusbloem lijkt. Onderweg zijn er verschillende heiligdommen waar pelgrims graag een bezoek brengen. Langs de route vind je dan ook veel stupa’s en plaatsen met gebedsvlaggen. Al sinds 2012 experimenteren we in Arunachal met unieke bergtochten en dit is een volgende stap in het ontsluiten van dit gebied voor geïnteresseerde trekkers.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord