Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis Noord-India | Zanskar Dibling
Algemeen

Deze reis is de ultieme ďZanskar experienceĒ. Prachtig gekleurde kloven, snelstromende rivieren doorsteken, hoge passen en piepkleine dorpjes waar normaal geen westerlingen komen. Omdat de hele reis zich afspeelt in de regenschaduw van de Himalaya heb je maximaal kans op mooi weer.

We vliegen bij deze reis in naar Leh. De hele begeleidende staf komt uit Nepal omdat er dragers nodig zijn op de paden waar paarden moeilijk uit de voeten kunnen. Van de deelnemers verwachten we dat ze “enigermate trittsicher en schwindelfrei” zijn. Om goed te acclimatiseren blijven we eerst 2 dagen in Leh op 3500 meter. Gedurende die dagen bezoeken we het festival van Thaktog. Daarna lopen we via afgelegen valleien naar Padum. Op de hele reis hebben we te maken met routes die nog nauwelijks door de lokale bevolking worden gelopen. Bruggen zijn meestal weg en de waterstand in de rivieren weet je niet van te voren. Soms maakt dit het doorwaden tot een echt avontuur. Om deze “rivercrossings” zo veilig mogelijk te kunnen doen nemen we klimmateriaal mee maar zelfs ook een robuuste opblaasbare wildwaterkano. De kloven zijn soms zo smal dat er bijna geen zonlicht in kan schijnen zodat er vaak nog ijs ligt. Hier en daar zijn de paden slecht of weggeslagen misschien zul je een handje moeten helpen om de route weer begaanbaar te maken. In een enkel geval maken we gebruik van een stuk klimtouw om veilig te kunnen afdalen.Van Padum rijden we een stukje noordwaarts om vervolgens te voet de wildernis weer in te duiken. Over 5000 meter hoge passen bereiken we echt heel erg afgelegen dorpjes zoals Dibling waar je na dagenlange rauwe woestenij ineens stuit op een brede en vruchtbare vallei. De laatste pas is het hoogst en na 2 dagen ben je dan weer in de gemotoriseerde wereld waar een bus komt. Bij Alchi bezoeken we nog een paar kloosters alvorens we terugrijden naar Leh. Hier eindigt de reis en via Delhi vliegen we weer terug naar Amsterdam.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord