Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis Noord-India | Changtang & Pangong Tso
Algemeen

Ten noorden en oosten van Leh in Ladakh liggen nog een aantal nauwelijks bezochte gebieden. Je loopt over hoge passen door landschappelijk verschillende gebieden Nubra en Changtang. De bagage wordt vervoerd met paardjes of muilezels. Gedurende de treks zorgen een kok en zijn helpers voor eenvoudige, maar voedzame en smaakvolle maaltijden.

We steken de Digar La over naar de Nubra vallei. Het is een gebied met brede valleien met verspreid liggende dorpjes. We kamperen vlakbij of in deze dorpjes en het is een geweldige belevenis om met de mensen contact te hebben. ’s Morgens wordt het vee bijeengedreven om gezamenlijk te gaan weiden. ’s Avonds komt alles weer terug en de dieren vinden dan vanzelf hun weg naar hun eigen erf. Changtang is het hoge plateau waarop je hier en daar nog nomaden tegenkomt. Per jeep maken we een uitstapje naar het Pangong Tso (meer). De diepblauwe kleurschakeringen van het meer contrasteren op een fantastische manier met de rood, geel en bruine tinten van de bergwanden. Omdat je ver ten noorden van de Himalayaketen bent heb je niet veel last van de moesson en je mag fantastische uitzichten verwachten op de Karakoram in het noorden en de bergketens van Zanskar, Changtang en Ladakh in het zuiden. De jeep brengt je naar de plaats waar je de trek vervolgt. Onderweg passeren we het Shachukul klooster waar we op één van de reizen een festival kunnen meemaken. Vanaf dit meer lopen we zuidwestwaarts over de hoogste pas van deze reis: de Shera La van 5610 meter hoog. De reizen zijn zo gepland dat een bezoek aan een kloosterfestival altijd mogelijk is.

In 2023 bezoek je Phyang Tsedup / TakTok tijdens de reis.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord