Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
22 14 3
VERTREK TERUG REISSOM
17 september 08 oktober € 2495,- ** #
** exclusief ticket # prijs onder voorbehoud Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van India »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis Noord-India | Nanda Devi Basiskamp
Van dag tot dag

Nanda Devi

Een fascinerende en gevarieerde trektocht naar een zelden bezocht deel van de Indiase Himalaya in Garhwal en Kumaon. Het is een reis via de oude Tibetaanse handelsroutes naar één van India’s heilige bergen: Nanda Devi, de ‘Godin van Vreugde’ (7818m).

Garhwal is een fabelachtig mooi gebied van het Himalayagebergte grenzend aan het westelijke deel van Nepal. Tot het moment dat Nepal toeristen ging toelaten in 1949, was het gebied het centrum waar veel van de vroege Himalaya-exploratie geschiedde door mannen als Longstaff, Shipton en Tilman.
Vanaf 1949 heeft Nepal, met het grootste aantal van de hoogste bergen ter wereld, de meeste klim-mers en wandelaars aangetrokken en is Garhwal grotendeels vergeten. Een groot voordeel van deze regio is dus dat er we er nooit veel andere bergliefhebbers zullen tegenkomen.

Een opmerking vooraf

Een avontuurlijke reis naar een land als India kan nooit van minuut tot minuut worden gepland. Het ‘nieuwe en onbekende’ (en daarmee ook het onverwachte) zal voor ons altijd een belangrijk element blijven. Deze routebeschrijving is daarom slechts een leidraad, waarvan onderweg kan worden afgeweken. De verantwoordelijke lokale gids beslist hoe lang de looptrajecten zijn en waar de kampen worden opgezet; indien mogelijk in samenspraak met de groep. Factoren die bij deze beslissing een rol spelen, zijn de veiligheid van de groep, de vorm van deelnemers én begeleiding en de plaatselijke omstandigheden, zoals het weer, de dragers en de beschikbaarheid van stromend water.

Dag 1 Vlucht Amsterdam Ė Delhi

Vlucht naar Delhi. Transfer naar het hotel.

Dag 2 Sightseeing Delhi, transfer treinstation voor nachttrein naar Kathgodam

Sightseeing Delhi, transfer naar treinstation. Airconditioned slaaptrein naar Kathgodam.

Dag 3 Rit naar Almora (4 uur)

Na aankomst op het station in Kathgodam worden we opgehaald voor de transfer naar Almora. Het is ongeveer vier uur rijden naar KMVK Tourist Bungalow in Almora. Het is een plezierige rit door de bossen met mooie uitzichten. Almora is een zeer pittoresk plaatsje, waarvan de ontstaansgeschiedenis bij de Chand Dynasty uit 1560 ligt. Tegenwoordig is Almora een belangrijke marktplaats en het administratieve centrum van de regio.

Dag 4 Rit naar Munsyari (8 uur)

Na een vroeg ontbijt rijden we naar Munsyari (2000m), het beginpunt van de trekking. De acht uur durende rit over slechts 197km voert door beboste heuvels en uitgestrekte rijstterrassen. We overnachten in een lodge.

Dag 5 Start trek, kamp in Lilam 5uur (1900m)

Na het regelen van de formaliteiten en het opladen van de pony’s gaan we op pad. We beginnen de trekking met een rustige inlooptocht langs de rivier Gori Ganga. Door weelderige pijnboombossen bereiken we na ongeveer 4 uur lopen Lilam (1900m). Lilam is een klein gehuchtje waar de inwoners van het hoger gelegen Milam overwinteren. (4-5 uur)

Dag 6 Trek naar Bugdiar 7uur (2700m)

Door bossen en (in het voorjaar bloeiende) Himalaya weides klimmen we geleidelijk aan omhoog. Waar de Ralam en Gori Ganga samenkomen, wordt het pad steiler. We klimmen omhoog tot op Lilma Ridge (2850m), vanwaar we een schitterende uitzicht hebben op de omgeving. Daarna dalen we af naar Bugdiar (2700m), de kampplaats voor vannacht. (6-7 uur)

Dag 7 Trek naar Rilkote 6uur (3200m)

Na het ontbijt starten we met een steile klim naar een opvallende, overhangende rots, waar volgende legendes een van de lokale goden woont. Dan opent de vallei zich. We passeren twee indrukwekkende watervallen. Na de groene bossen van de afgelopen dagen komen we vervolgens in droger gebied. Het laatste stuk van vandaag klimt vanaf de teashop in Mapang naar de kampplaats bij Rilkote (3200m, 6 uur)

Dag 8 Trek naar Ganaghar 6uur (3300m)

De route loopt door het droge landschap langs verscheidene kleine dorpjes naar het grotere dorp Burphu, gelegen aan de voet van de imposante Burphu Peak (6300m). De huizen van Burphu zijn schitterend versierd met houtsnijwerk in de deuren en raamkozijnen. We lopen verder naar Ganghar (3300m), vanwaar we voor het eerst uitzicht hebben op de Nanda Devi East. (6 uur)

Dag 9 Rust-/Acclimatisatiedag (bijv richting Nanda Devi`s Longstaff Col (4000m)

Exploratiedag Pacchu vallei. Een steil en small paadje leidt vanaf de kampplaats naar de Pacchu vallei. De noordoost wand van de Nanda Devi East, die hoog boven de Pacchu gletsjer uittorent, domineert het uitzicht. Het eerste stuk van het pad voert door bossen van dwergrhodondendrons, alvorens de Himalaya weides en hogerop de gletsjermorenen te bereiken. Bij de eerste niet-sucesvolle poging in 1905 om de Nanda Devi East te beklimmen kwam Tom Longstaff door deze vallei. De Longstaffs Col (4000m), de bergpas naar het dal ten zuiden van Pacchu is naar hem vernoemd. Na te hebben genoten van het uitzicht vanaf de pas, lopen we terug naar de kampplaats bij Ganghar. (6 uur)

Dag 10 Trek naar Milam 6uur (3300m)

We lopen terug naar Burphu om daar de rivier de Gori Ganga via een houten brug over te steken. De route naar Milam biedt grandioze uitzichten op de noordwand van de Nanda Devi toppen, de pieken van het Nanda Devi Sanctuary en de Hardeol-groep. Na een flinke klim bereiken we het dorp Milam (4100m), dat op de voormalige handelsroute tussen Kumaon en Tibet ligt. Vroeger was het dorp omgeven dor graanvelden en woonden hier meer dan 500 huishoudens, waaronder de welvarende kooplieden. Nu is het dorp gereduceerd tot slechts een paar bewoonde hutjes.

Dag 11 Dagtocht naar Milam Glacier 8uur (4100m), kamp in Milam

Exploratiedag Milam gletsjer. Vandaag kunnen we het gebied boven Milam verkennen. Eerst klimmen we naar Segchakund, gelegen boven de Milam gletsjer. De Milam gletsjer is de grootste gletsjer van de Kumaon Himalaya. Het paadje voert naar het punt waar meerdere grote rivieren samenvloeien. We staan midden in een spectaculair amfitheater van meer dan 7000 meter hoge sneeuwpieken, waaronder de Trishuli. Na de lunch dalen we weer af naar Milam. (8 uur)

Dag 12 Trek naar Nanda Devi East Basiskamp 6-7uur (3900m)

Van Milam dalen we af door de Gauri Ganga vallei. Bij Burphu steken we de rivier over om vervolgens het smalle dal ten westen van Martoli in te slaan. We volgen het dal omhoog naar het Nanda Devi Basecamp (3900m, 6-7 uur)

Dag 13 In en bij Nanda Devi Basiskamp

Rustdag in Nanda Devi Basecamp.

Dag 14-18 Trek terug via Ralam Pass (4300m) naar Munsyari

In vijf dagen tijd lopen we via de 4300 meter hoge Ralam pas weer terug naar Munsyari, waar we twee weken geleden deze spectaculaire trektocht begonnen.

Dag 19 Rijden naar Kausani of Almora

Transfer naar Kausani of Almora (8 uur, 146km). Onderweg bezoeken we Bageshwar, dat 42 kilometer voor Kausani ligt. Bageshwar is een belangrijk pelgrimoord voor Shavieten. De beroemde Baghnath tempel, gebouwd door koning Lakshmi Chand in 1602 voor Christus, torent hoog boven de stad uit. Vlak voor Kausani stoppen we nogmaals om Baijnath te bezichtigen. Langs de gehele oever van de Gomti rivier liggen prachtige tempels uit de 13e en 14e eeuw. De tempels zijn versierd met intrigerende gravures en metselwerk.

Dag 20 Terugrijden naar Delhi

Transfer richting Delhi, waar we de volgende ochtend pas aankomen. We overnachten in Ramnagar.

Dag 21 Aankomst in Delhi en `s avonds naar luchthaven voor terugvlucht

In de loop van de ochtend komen we aan in Delhi. De middag kunnen we vrij besteden. ’s Avonds is er transfer naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Amsterdam. 

Dag 22 Aankomst in Nederland

Aankomst op Schiphol.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord