Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis Noord-India | Sikkim
Algemeen

We vliegen via New Delhi naar Bagdogra in de smalle strook India tussen Nepal en Bhutan. Aansluitend rijden we over smalle bergweggetjes naar Darjeeling op Ī2000 meter hoogte. Omringd door theeplantages zie je op de achtergrond de eeuwige sneeuw van de Himalaya. Eenmaal op trek klimmen we omhoog door schitterende oerwoud met bomen die behangen zijn met lianen, mossen en orchideeŽn. Hogerop struinen we over bergweiden, waar herders hun schapen en yaks laten grazen. Van de hoogste kampeerplaats (4170 m) beklimmen we de 4920 meter hoge Goecha La (pas), die omgeven is door sneeuw en ijs. Daar sta je oog in oog met de Kanchenjunga met 8586 meter in hoogte de derde van de wereld. Op weg terug bezoeken we Sikkims hoofdstad Gangtok en de oude kloosters Tashiding en Rumtek.Aan het eind van de reis bestaat de mogelijkheid om door te reizen naar Bhutan zie hiervoor: extensie Bhutan

Tussen thee en eeuwige sneeuw
We vliegen via New Delhi naar Bagdogra in noordwest Bengalen. Per jeep of busje rijden we naar Darjeeling (2000 meter). Deze stad is fantastisch gelegen op een steile berghelling, omringd door theeplantages met op de achtergrond de eeuwige sneeuw van de Kanchenjunga.

Trek naar Kanchenjunga
De bus brengt ons naar een vroegere hoofdstad van Sikkim, waarvandaan een voettocht van 9 dagen begint door bossen die behangen zijn met lianen, mossen en orchideeën en hogerop over bergweiden, waar herders hun schapen en yaks laten grazen. In Lamune, de hoogste kampeerplaats 4170 meter zijn we omgeven door gletsjers en eeuwige sneeuw. Van hieruit kunnen we de Goecha La pas beklimmen. Daar sta je recht tegenover de Kanchenjunga die met  bijna 8586 meter hoogte de derde hoogste berg van de wereld is. Op weg naar de fraai gelegen hoofdstad Gangtok, neemt onze reis een meer cultureel aspect aan en we bezoeken een twee van de drie belangrijke kloosters in Sikkim namelijk het oude Tashiding klooster en -vlakbij Gangtok- het Rumtekklooster. Door de grote beelden en fraaie muurschilderingen krijgen we een goede indruk van de rijkdom van de boeddhistische religie. 

Na deze reis is het mogelijk, misschien zelfs aan te bevelen om aansluitend een 8 daags verblijf in Bhutan te boeken met de 5 daagse trek van de Paro vallei naar de Thimpuvallei: de Druk Path trek. Zie: https://www.htwandelreizen.nl/wandelvakanties/bhutan/trekking/bhutan_druk_path_extensie_bij_sikkim

Opzet van de reis
Het reisprogramma van deze reis is ruim opgezet. Op een ontspannen manier kun je veel bezienswaardigheden bekijken en je hoeft geen gehaast gevoel te hebben. De trektocht van tien dagen vormt het hoofdbestanddeel van het programma. Het is een mooie combinatie van lekker buiten actief zijn en jezelf wat verdiepen in cultuur en religie in de verschillende kloosters. De groepsbagage wordt in principe door lastdieren vervoerd. Je persoonlijke bagage kun je ook afgeven om te laten dragen. In Sikkim wordt meestal gebruik gemaakt van dzo’s (kruising tussen yak en koe) of paarden.  Natuurlijk gaan er ook lokale gidsen mee, een kok en wat helpers (het aantal begeleiders hangt natuurlijk af van de groepsgrootte). 
Tijdens de trek slapen we overwegend in tenten. Op sommige plaatsen kunnen we gebruik maken van een primitieve trekkershut (Bakhim, Kokchorong, Tsokha). Dit zal met name voorkomen met een grote groep of wanneer het regent. In Darjeeling, Yuksum en Gangtok  logeren we in aangename, sfeervolle hotels. Tijdens het verblijf in hotels in India zijn ontbijten en diners inclusief (Darjeeling, Yuksum, Gangtok, Jaigaon). Tijdens de trek zijn alle maaltijden bij de prijs inbegrepen. De lunches zijn voor eigen rekening; op verschillende reisdagen wordt voor een lunchpakket gezorgd, dat dan wel weer inbegrepen is. 
Mochten zich op deze reis minder dan het minimum aantal deelnemers hebben aangemeld, dan kan wat ons betreft vanaf 2 personen de reis gewoon doorgang vinden, zij het dan zonder Nederlandse reisleider en met een kleine bijbetaling. Een en ander uiteraard in overleg.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord