Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis Noord-India | Spiti & Changtang
Algemeen

In en ten noorden van de Noord-Indiase Himalaya bevinden zich nog uitgestrekte gebieden tegen de Tibetaanse grens aan waar nog maar zelden trektochten worden georganiseerd. Verscholen tussen de Dhauladar en de Himalaya ligt het Boeddhistische Spiti. De kloosters zijn hier nog springlevend en in de levenswijze van de dorpelingen verandert er niet veel. Door de hoge dalen van Changtang lopen we in noordelijke richting door Rupshu naar Ladakh, waar ruige landschappen en subtiele cultuur hand in hand gaan.

Delhi naar Spiti

Vanaf Manali leidt een pad in oostelijke richting over de ruim 5300 meter hoge vergletsjerde Pin-Parbati pas naar Spiti. Voor de oversteek van deze pas moeten we wennen aan de hoogte en we doen het rustig aan. Zoals de meeste andere tochten in Noord India is ook deze overgang enorm qua natuur en cultuur. Van bos naar woestijn, van Hindoegebied naar het land van Boeddha. Naast kuddes ibexen en blauwschapen komt de sneeuwluipaard hier nog voor al is de kans dat we de laatste zullen zien wel erg klein. Eenmaal in Spiti hoeven we ons geen minuut te vervelen want er zijn vele beroemde Tibetaanse kloosters zoals Tabo, Dankar en Ki die we tijdens een excursiedag kunnen bezoeken vanuit Kibber.

Changtang

De afgelegen route over de met ijsbedekte Parang La leidt naar het eenzame kale hoge plateau van Changtang (of Rupshu) vlakbij de grens met Tibet. De brede dalen liggen hier op minimaal 4500 meter hoogte en na wat rivercrossings komen we uit bij het door prachtige bergen omgeven grote meer Tso Moriri. In de omgeving zien we waarschijnlijk het wilde paard van Tibet, de Kyang. Het eindpunt van de trek is Korzok, een kleine plaats aan het meer waar elk jaar een kloosterfstival wordt gehouden. Tijdens de reis met vertrekdatum 2 juli kunnen we dit festival bijwonen.  Met jeeps rijden we vervolgens langs het Tso Kar naar Leh, de kleine hoofdstad van Ladakh, in de Indus vallei. Als het goed is sluit de vlucht van Leh naar Delhi mooi aan op de terugvlucht naar Amsterdam.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord