Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
27 17 4
VERTREK TERUG REISSOM
22 juni 18 juli € 3250,- **
** exclusief ticket Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van India »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis Noord-India | Spiti & Changtang
Zwaarte en risico's

Categorie 4

Als je naar de Himalaya en Trans-Himalaya regio van Noord India reist heb je altijd te maken met verblijf op grote hoogte. Je wordt dan geconfronteerd met een periode wennen aan die hoogte. Functioneren op 4000 meter en daarboven is altijd een vermoeiende bezigheid. Het wandelen op deze reis is verdeeld over 2 trektochten. Het eerste deel van Himachal Pradesh over de Pin Parbati pas naar Spiti, het tweede deel over de 5600 meter hoge Parang la, naar het Tso Moriri. Beide passen zijn bedekt met gletsjers zodat we bij minder gunstige omstandigheden als groep aan touw moeten.  
Daarnaast is het een vrij druk programma waarin je niet erg veel rust krijgt. Op de dagen dat je in de bus of jeep zit, tussen de 2 treks in, kom je lichamelijk wel wat meer aan je rust toe. Het klimaat is vrij extreem met in het begin een vochtige omgeving waarin regen mogelijk is. Eenmaal in Spiti en in Changtang is het hoog en waarschijnlijk droog en winderig. Als de zon schijnt kan het heet zijn; ’s nachts is het meestal onder nul met misschien wel eens een uitschieter tot -10º C.
Ben je eenmaal begonnen aan de trek in Changtang dan is er pas een mogelijkheid om uit de tocht te stappen als je bent aangekomen bij het Tso Moriri meer. De paden zijn over het algemeen goed met kleine stukjes wat moeilijker: een steile afdaling, een steile klim of een stukje over een sneeuwrest op een pas. Na de oversteek van de Pin Parbati pas moet je enkele keren door de rivier, afhankelijk van de waterstand van dat moment is soms enkeldiep of kniediep maar het kan ook zijn dat het water tot je middel reikt en je met een touw gezekerd moet worden. Het geheel maakt dat je uithoudingsvermogen maar zeker ook je flexibiliteit stevig op de proef wordt gesteld.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord