Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis Noord-India | Kinnaur, Spiti & Zanskar
Algemeen

Deze reis bestaat uit twee trektochten en een bezoek aan de grote kloosters van Spiti. De eerste tocht van 5 dagen gaat over de Baba pas van 4900 meter van Kinnaur naar Spiti. De tweede tocht -met 9 dagen de langste- leidt door het spectaculaire passen en kloven landschap naar Leh in Ladakh.

Acclimatiseren

Zoals op alle Himalayatochten gebruiken we het eerste deel van de reis om aan de hoogte te wennen. Vanuit het groene Kinnaur steken we de besneeuwde Baba pas over naar het hoger en droger gelegen Spiti. In Spiti zelf bezoeken we oude Tibetaans boeddhistische kloosters o.a. Dhankar en Lalung. Vanuit Kaza  rijden we per jeep over de Kunzum La via het district Lahaul verder langs een spectaculaire route naar het noorden, naar Takh. Vanuit deze nomadenkampplaats lopen we dan een route door de eenzame gebieden van Rupshu met zicht op de prachtige bergketens en kloven van Zanskar.

Rupshu

Over 5 passen (tussen 4800 meter en 5400 meter hoog) lopen we nu noordwaarts naar de Indus vallei. Het middenstuk is kaal en verlaten met hier en daar een stupa en een enkele wolvenval. De valleien worden bewoond door nomaden die afhankelijk van het seizoen in huizen wonen of in hun tent. Vooral aan het begin en eind van deze tocht vinden we een hoge pas met daarbij behorende diepe kloven met loodrechte rotswanden. Het laatste stukje naar Leh reizen we per bus. Vanuit deze sfeervolle hoofdstad vliegen we via Delhi terug naar Amsterdam.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord