Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis Noord-India | Zanskar Hard
Algemeen

Dit is ťťn van de ruigste trektochten door de Indiase Himalaya. Van het tropische zuiden loop je via een hoge ijzige pas naar warme dorre kloven en woestijnen. Van Delhi vliegen we, naar het gezellige stadje Manali waar we onze staf en dragers uit Nepal ontmoeten. Na een lange busrit kunnen we dan echt beginnen aan ťťn van de grote Himalaya-traversen. Al snel lopen we de Myargletsjer op. Deze gletsjer is aan het begin bedekt met puin maar hogerop is het ťťn grote ijsplaat, in het hoogste gedeelte bedekt met sneeuw. Het laatste stuk naar de pas lopen we hier aan touw vanwege het gevaar van spleten.

Vanaf de Kang La (5450 m) hebben we een magnifiek uitzicht. De omgeving bestaat uit alleen maar scherpe toppen en gletsjers. Na een aantal dagen verlatenheid daal je dan af in één van de valleien van Zanskar. Ver verwijderd van alles liggen hier een paar prachtige kloosters zoals Bardan, Karsha en Tongde die we zo mogelijk bezoeken. Je kunt er aanschuiven bij de monniken in de met religieuze afbeeldingen beschilderde gebedsruimte. Het tweede deel van deze trek is een desolate bergwildernis: dagen lang slingeren we door een doolhof van onbewoonde canyons, wilde rivieren en grillige zandpilaren. We steken hoge passen over, waden vele malen door de rivier. De Chang Chu is soms ondoorwaadbaar. Mocht dat het geval zijn dan kunnen we via een ook zeer mooie alternatieve route uitlopen naar de weg. Misschien zien we ibexen of blauwschapen. Na een kort verblijf in Leh vliegen we terug naar Delhi en Amsterdam.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord