Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Individuele wandelvakanties

Wil je niet met een groepsreis op pad, ben je met z`n tweeën, met een vriendengroep, met een gezin of meerdere gezinnen? Veel van onze reizen bieden we ook als individueel arrangement aan. Je kunt zelf de vertrekdatum bepalen en met welke vliegmaatschappij je wilt vliegen.

Onze individuele wandelreizen

sorteer op

Nederland | Brabant

Individuele wandelreis Nederland | Brabant

Wandel 4-daagse in Brabant De ongekende schoonheid van de Loonse en Drunense Duinen, Kampina en de Oisterwijkse bossen en vennen Vanuit de prachtig gelegen accommodatie Meneer van Eijck, midden in de bossen van Oisterwijk, wandel je door verschillende natuurgebieden met een grote variatie aan landschappen. Ontdek de schoonheid van de spiegelende vennen, ontmoet de grote grazers op de Kampina en verwonder je in de uitgestrekte Brabantse Sahara. Pure Brabantse gezelligheid midden in Het Groene Woud! Een bijzondere, rustgevende en inspirerende ervaring.
4-daagse reis 4 dagen lopen reissom vanaf € 370 1 zwaarte 
Nederland | Zuid-Limburg

Individuele wandelreis Nederland | Zuid-Limburg

Je bent op wandelvakantie in Nederland, maar waant jezelf elke dag in het buitenland. Dat is de beleving met deze wandel 4 Ė daagse vanuit Hotel Herberg ĎDe Smidseí in Epen. De wandeldagen worden gekenmerkt door adembenemende uitzichten, waarvan we normaal gesproken alleen in het buitenland genieten. Maar in Zuid-Limburg kan dat dus ook. Veel idyllische dorpen met vakwerkhuizen en afwisselende landschappen vormen het dagelijkse decor van deze reis. De tijd lijkt soms te hebben stilgestaan. Je maakt elke dag wťl een paar honderd hoogtemeters. Dus neem je wandelstokken mee. Vanuit ĎDe Smidseí wandel je iedere dag een andere windrichting op. Daarmee krijg je een goede indruk van de prachtige omgeving van het Geuldal. Je komt onder meer door de sfeervolle dorpen Mechelen, Gulpen, Slenaken, het Ďbergdorpí Vijlen en over het drielandenpunt bij Vaals. Ook wandel jee enkele dagen een stukje door BelgiŽ. De omgeving is betoverend, met veel natuurschoon, typische Limburgse cultuur en gezellige terrasjes.
4-daagse reis 4 dagen lopen reissom vanaf € 360 1 zwaarte 
Schotland | West Highland Way

Individuele wandelreis Schotland | West Highland Way

Dit is ťťn van de populairste Lange Afstands Wandelpaden in Groot BrittanniŽ en misschien we de meest bijzondere. Aan het einde van de tocht kun je de hoogste berg van ďBritainĒ, de 1344 meter hoge Ben Nevis beklimmen. Overnachten doe je in B&B en je bagage wordt vervoerd.
11-daagse reis 9 dagen lopen reissom op aanvraag 3 zwaarte 
Azoren

Individuele wandelreis Azoren

Dit is een reisprogramma voor natuurliefhebbers en reizigers die de Azoren willen ervaren door lekker te wandelen en van de prachtige omgeving te genieten. Onder begeleiding van een gids krijgen we heel veel mee van de natuur, de flora en fauna, alsmede de geschiedenis en achtergronden van de Azoren. We maken dagwandelingen van 3 tot 4 uur, we beklimmen de vulkaan Pico en we kunnen zelfs walvissen spotten.
12-daagse reis 7 dagen lopen reissom vanaf € 1475 3 zwaarte 
India | Changtang & Pangong Tso

Individuele wandelreis India | Changtang & Pangong Tso

Wie al eens in Ladakh is geweest en wat verder wil kijken kan met deze reis goed uit de voeten. Je loopt over hoge passen door landschappelijk verschillende gebieden Nubra en Changtang.
21-daagse reis 14 dagen lopen reissom op aanvraag 4 zwaarte 

Individuele wandelreis

In JordaniŽ kun je nog ťťn zijn met de natuur. Tijdens de 11 dagen wandelen ervaar je de rust en de stilte waar wij in het westen soms zo naar verlangen. We genieten van de overweldigende landschappen van de wadiís, woestijn, de gastvrije bevolking en de schoonheid van oude monumenten zoals in Jerash en in het UNESCO werelderfgoed Petra.
15-daagse reis 11 dagen lopen reissom vanaf € 1285 2 zwaarte 

Individuele wandelreis

In de winter wordt het koud op het plateau en soms valt er sneeuw. De zuidelijke en veel warmere Wadi Araba is dan een ideale plek om een trek te maken. Deze trek verbindt de hoogtepunten van JordaniŽ qua cultuur en landschap: Petra en de Wadi Rum.
10-daagse reis 6 dagen lopen reissom op aanvraag 2 zwaarte 
Marokko  | Jebel Saghro

Individuele wandelreis Marokko | Jebel Saghro

De Jebel Saghro is een bergrug in het zuidoosten van Marokko, achter de Hoge Atlas en tegen de Sahara. In de zomer is het er droog en heet. In de wintermaanden tref je er de AŪt Itta nomaden aan met hun donkere kameelharen tenten. Het is een nog weinig bezocht gebied waar grillige, door wind en zand geŽrodeerde rotsformaties, het landschap steeds weer een ander uiterlijk geven. Tussen ezels en kamelen heb je het gevoel rond te dwalen in het oude testament.
10-daagse reis 7 dagen lopen reissom op aanvraag 3 zwaarte 
Marokko | Saharatocht

Individuele wandelreis Marokko | Saharatocht

Als het weer in Nederland donker en koud wordt, ligt er op relatief korte afstand een prachtig woestijngebied waar je je helemaal kunt opladen. Deze 10-daagse trektocht voert je over uitgestrekte steen- en grindvlakten, door golvende zandduinen langs het Jebel Bani gebergte. Vergezeld door kamelen met hun drijvers, een gids en kok, maak jij onderdeel uit van onze kleine karavaan.
15-daagse reis 10 dagen lopen reissom op aanvraag 2 zwaarte 
Marokko | Tafraoute

Individuele wandelreis Marokko | Tafraoute

Het Anti-Atlas gebergte strekt zich uit ten zuidoosten van Agadir. Je vindt er zinsbegoochelende landschappen met vreemdsoortige rotsformaties in bruinrood graniet en groene palmentuinen. Middelpunt is het aangename marktplaatsje Tafraoute, dat aan alle kanten door bergen ingesloten lijkt. De vele amandelbomen verspreiden in januari/februari een witroze sluier over de hellingen. Ook de oleanders, olijfbomen en de bij geiten zo geliefde argania`s vormen een sierlijk contrast met de ruige kloven.
10-daagse reis 6 dagen lopen reissom op aanvraag 3 zwaarte 
Nepal | Annapurna Rond (lodgetrek)

Individuele wandelreis Nepal | Annapurna Rond (lodgetrek)

HindoeÔsme, Boeddhisme, Tilicho Lake en Thorung-La. Een klassieker met net iets meer. Al sinds jaar en dag ťťn van de drie grote klassieke treks in Nepal maar nog steeds een interessante tocht. De wisseling van vegetatie, het klimaat, de huizenbouw, de klederdracht en de religie van de bevolking maken het tot een uniek geheel. Wij volgen niet alleen de klassieke route maar bezoeken ook het mysterieuze Tilicho Lake wat deze tocht een extra dimensie geeft. Dit -op 5000 meter hoogte gelegen- meer wordt aan de zuidkant begrenst door de zogenaamde ďGreat BarrierĒ,de met gletsjers bedekte steile noordwanden van de Annapurna. Aan het eind van de tocht ligt een 5400 meter hoge pas, de onvoorspelbare Thorung-La, waarna je in het diepste dal ter wereld komt. Dit is de trekking van Nepal die je als wandelaar echt gedaan moet hebben!
20-daagse reis 18 dagen lopen reissom op aanvraag 3 zwaarte 
Nepal | Annapurna Sanctuary (lodgetrek)

Individuele wandelreis Nepal | Annapurna Sanctuary (lodgetrek)

Het Annapurnamassief is een ringvormig gebergte van 7- en 8-duizend meter hoge pieken. De kloof van de rivier de Modi Khola is de enige toegang tot het binnenste van deze ring, de Annapurna Sanctuary, gelegen op 4000 meter hoogte. Deze vallei is de leidraad voor deze korte maar schitterende lodgetrek. In zes dagen loop je van het tropische Pokhara over mooi aangelegde paden door rijstvelden, langs relatief welvarende dorpjes, schitterende bergwouden met bamboe en rododendrons naar het hart van de Annapurna. Hier ben je geheel omsloten door vele 7000-ers en je staat vlak onder de zuidwand van de 8091 meter hoge Annapurna I.
13-daagse reis 11 dagen lopen reissom op aanvraag 3 zwaarte 
Nepal | Everest & Gokyo vanaf Phaplu (lodgetrek)

Individuele wandelreis Nepal | Everest & Gokyo vanaf Phaplu (lodgetrek)

De Mount Everest is met 8850 meter de hoogste berg van de wereld. Na een groene en meestal warme aanlooproute beland je in een gebied met zowel ijzingwekkende gletsjerwanden hoog boven je, als ook peilloze dieptes beneden, waar woeste rivieren rumoerig een uitweg zoeken uit de bergen. Hoogte speelt zeker een rol vlak bij het bekendste uitkijkpunt van het gebied: Kala Pattar (5545 meter). Als de conditie en de omstandigheden het toelaten vervolg je de trekking met de oversteek van de Cho La naar de prachtige meren van Gokyo. Ook hier is er een uitzichtspunt om de Everest nog een keer te bewonderen.
23-daagse reis 23 dagen lopen reissom op aanvraag 4 zwaarte 
Nepal | Manaslu Rond (lodgetrek)

Individuele wandelreis Nepal | Manaslu Rond (lodgetrek)

Wil je het toerisme op de Annapurna tocht vermijden en toch een complete, net zo afwisselende, niet te zware trektocht maken, dan is dit je trek. Je begint en eindigt in een tropische omgeving: warm, bamboehutjes, rijstvelden en bananenbomen. Het pad loopt soms spectaculair hoog boven de woeste rivier met loodrechte rotswanden. Hogerop vind je grote Boeddhistische dorpen en kloostertjes. Op tweederde van de trek passeer je in een wereld van rots en ijs het hoogste punt: de Larkya La op 5105 meter hoogte.
17-daagse reis 15 dagen lopen reissom op aanvraag 3 zwaarte 
Nepal | Mustang (lodgetrek)

Individuele wandelreis Nepal | Mustang (lodgetrek)

Onder Nepalgangers is Mustang een legende. Gelegen aan de droge noordkant van het Annapurnamassief ligt een fascinerend landschap van diep uitgesneden canyons, prachtig geŽrodeerde zandsteenformaties in mooi oplichtende paletkleuren en bergplateaus met uitzicht op blinkend witte gletsjers.
16-daagse reis 12 dagen lopen reissom op aanvraag 3 zwaarte 
Nepal | Sherpaland

Individuele wandelreis Nepal | Sherpaland

Deze prachtige tenttrek speelt zich af in een nog authentiek gebied van Nepal. De reis is er met name op gericht de deelnemer in contact te brengen met de plaatselijke bevolking. De mensen in deze streek zijn overwegend Tibetaans Boeddhistisch en we kunnen hier en daar een kloostertje bezoeken. Een fascinerende tocht om de levenswijze van de mensen hier van dichtbij mee te maken.
17-daagse reis 15 dagen lopen reissom op aanvraag 4 zwaarte 
Peru | Cordillera Blanca

Individuele wandelreis Peru | Cordillera Blanca

De Cordillera Blanca is de langste bergketen van Peru en bevat de hoogste toppen. Je rondt het hele massief over meerdere passen van 4500 meter en hoger. Gedurende de reis is er voldoende ruimte om met de vriendelijke bevolking in aanraking te komen en heb je tijd om zowel oude Inca-ruÔnes als de hedendaagse cultuur van dichtbij te bekijken.
21-daagse reis 19 dagen lopen reissom op aanvraag 4 zwaarte 
Peru | Cordillera Huayhuash

Individuele wandelreis Peru | Cordillera Huayhuash

Twee spectaculaire berggebieden van Peru worden in deze drieweekse reis gecombineerd. Je loopt drie dagen een acclimatisatietocht in de Cordillera Blanca en aansluitend negen dagen trekking rond de Cordillera Huayhuash.
22-daagse reis 14 dagen lopen reissom op aanvraag 4 zwaarte 
Tanzania | Mt Meru en Kilimanjaro Indiv

Individuele wandelreis Tanzania | Mt Meru en Kilimanjaro Indiv

In Noord Tanzania liggen enkele van de mooiste wildparken ťn de hoogste berg van Afrika. Na aankomst bezoek je eerst enkele wildparken: Lake Manyara en de Ngorogoro krater. Na een overnachting in Arusha beklim je ter acclimatisatie de Mount Meru. Daarna is het tijd voor de 7-daagse beklimming van de Kilimanjaro.
15-daagse reis 11 dagen lopen reissom op aanvraag 4 zwaarte 
Vietnam

Individuele wandelreis Vietnam

Werelderfgoed Halong Bay, pagodes, tempels en kennismaken met de etnische minderheden van Vietnam. Een unieke combinatie. We vliegen naar Hanoi en maken twee meerdaagse wandeltochten. De eerste in het noorden in de bergen rond Sa Pa. De tweede ten zuidwesten van Hanoi in het Phu Luong National park, met authentieke dorpen waar nauwelijks westerse toeristen komen. Ook varen we op een exotische jonk door de idyllische HaLong Bay langs steil uit het water oprijzende eilandjes, bezoeken een druipsteengrot en maken een bijzondere wandeling dwars over Cat Ba Island. Samen met een aangenaam klimaat, prachtige groene bergen en afwezigheid van massatoerisme staat deze reis garant voor een fantastische ervaring.
21-daagse reis 9 dagen lopen reissom op aanvraag 3 zwaarte 
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord