Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Individuele wandelreis Azoren
Van dag tot dag

Algemeen

Dit is een ideale reis voor reizigers die al wandelend willen genieten van de natuur en weergaloze uitzichten van de eilanden van de Azoren. De wandelingen worden begeleid door een gids die ook veel achtergrondinformatie kan geven over flora, fauna en de geschiedenis van de Azoren. De zwaarte van de dagwandelingen is van gemiddeld tot uitdagend en de aangename temperatuur op de Azoren, gedurende de zomer gemiddeld 24 graden, zorgt voor ideale wandelcondities. 

Een opmerking vooraf

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De reisleiding kan zich echter genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

Dag 1 Faial

Na een vlucht via Lissabon arriveren we op de luchthaven van Horta (op het eiland Faial). Nadat we de bagage van de band hebben gehaald worden we naar Hotel Sao Francisco gebracht.

Dag 2 Faial / Flores

Na het ontbijt gaan we weer terug naar de luchthaven voor een ochtendvlucht naar het eiland Flores. Na aankomst checken we in bij hotel Ocidental en rijden we vervolgens naar het beginpunt van de wandeltrail Miradouro das Lagoas - Poco do Bcalhau (trektocht van A naar B, 7km, pittig, 2,5 uur)
De wandeling vertrekt bij het Lakes uitzichtspunt en loopt via het Branca meer naar de waterval Poco do Bacalhau. Aan het einde rijden we terug naar het hotel.

Dag 3 Flores

Na het ontbijt rijden we naar het startpunt van de trail Ponta Delgada - Faja Grande. Deze trail is 12.5km van Ponta Delgada aan de westkust naar de noordkaap van Flores en passeert schitterende kustlijn en soms endemische planten. Wandeltijd ong 4,5 uur, pittig. Tijdens de wandeling zijn er mooie uitzichten op het eiland Corvo en Maria Vaz.

Dag 4 Flores/Corvo/Flores

Eerst genieten we van het ontbijt in het hotel. Vanuit de haven Santa Cruz varen we vervolgens naar het eiland Corvo waar we de dag zullen doorbrengen met de Caldeirao trail. (Rondwandeling, gemiddeld, 4,8km, ong 2,5 uur). De wandeling gaat over het centrale deel van het eiland en begint/eindigt bij het Caldeirao`s uitzichtspunt. Na nog wat vrije tijd en mogelijkheid om wat local arts and crafts te kopen, varen we terug naar Flores.

Dag 5 Flores/Faial/Pico

Na het ontbijt gaat u terug naar het vliegveld om `s ochtends weer terug naar Faial te vliegen. Na aankomst gaat u gelijk naar de haven van Horta voor de half uur durende boottocht naar Pico. Na aankomst in de haven van Madalena gaan we naar ons hotel: Whaleçome ao Pico. De middag is ter vrije besteding en geeft u de kans Lajes do Pico te verkennen of het Whaler`s Museum te bezoeken.

Dag 6 Pico

Vandaag gaan we weer wandelen: Caminho dos Burros, ook wel de `ezel route`. (Van A naar B, gemiddeld, 11,2km, 3,5 uur). Deze tocht doorkuiste het eiland Pico van noord naar zuid. We beginnen op het centrale plateau en eindigen in Baia das Canas. We rijden weer terug naar het hotel in Lajes do Pico.

Dag 7 Pico

Vandaag heeft u de kans om, begeleid door een berggids, het hoogste punt van de Azoren (en Portugal!) te beklimmen: de vulkaan Pico.  De tocht is 11km, gemiddeld tot moeilijk en duurt ong 8,5 uur.
Pico is een stratovulkaan en de top ligt op 2354m boven zeeniveau. Het uitzicht kent geen gelijke! Zo kunt u de eilanden Sao Jorge, Graciosa eb Faial zien.De tocht begint op 1200m hoogte, dus ook nog bijna 1200m hoogteverschil te overwinnen naar de top. Na de afdaling voldaan weer richting het hotel voor een welverdiend drankje.

Dag 8 Pico/S„o Jorge

`s Ochtends ondernemen we een drie uur durende whale watch tour! Unieke ervaring om deze indrukwekkende beesten in het wild te zien. Met een beetje mazzel zien we ook nog dolfijnen. Voordat we aan boord gaan krijgen we eerst nog een multimedia presentatie over biologie, het gedag van dieren en de cultuur en geschiedenis van de whaleboat (lunch excl).
`s Middags gaan we naar de haven van Sao Roque om met de boot in een klein uur naar Sao Jorge eiland te varen. Na aankomst in de haven van Velas gaan we naar het hotel Sao Jorge (maaltijden excl).

Dag 9 S„o Jorge

Een transfer brengt ons bij het startpunt van de wandeling: Faja dos Vimes - Faja de Sao Joao (picnic excl)
(Van A naar B, pittig, 16km, ong 4 uur). De tocht begint en eindig op zeeniveau, maximale hoogte 450m.
De trail volgt de zuidelijke groene en steile kustlijn, met mooie vergezichten naar Pico en Faial, gaat door Faja dos Bodes en Lourais en eindigt in Faja de Sao Joao. Voldaan keren we terug naar het hotel.

Dag 10 S„o Jorge/Faial

Vandaag nog een laatste wandeling alvorens we terugkeren naar Faial. Transfers brengen ons weer naar het beginpunt en halen ons ook op. De route Caldeiro do Santo Cristo (Serra do Topo - Caldeira de Santo Cristo - Faja dos Cubres), picnic excl.
Het pad begint bij de Wind Farm van Serra do Topo, komt langs een waterval en is gemiddeld moeilijk. Na afloop van deze 11km tocht keren we nog even terug naar het hotel. Aan het einde van de middag gaan we naar de haven om weer naar Faial terug te keren. Inmiddels voelt dit als thuiskomen. 

Dag 11 Faial

Na het ontbijt is het tijd voor de laatste wandeltocht: Caldeira in Faial (lunch excl). (rondtocht, gemiddeld, 7km, 3 uur). De route begint en eindigt bij het Miradouro da Caldeira, een beschermd natuurreservaat. Het is ook onze verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan het behoud alsmede ervoor te zorgen dat de biodiversiteit geconserveerd blijft in dit natuurlijke habitat.
`s Middags bezoeken we Capelinhos (de overblijfselen van de laatste vulkanische uitbarsting op de Azoren, in 1957) en het informatiecentrum waar u de evolutie van deze vulkaan kunt bewonderen. Een korte wandeling in de vulkaan is mogelijk! Dan keren we terug naar het hotel voor de laatste nacht.

Dag 12 Faial - Amsterdam

Vandaag keren we voor de laatste keer terug naar de luchthaven van Horta, dit keer voor de terugvlucht naar Amsterdam. Een reis vol diversiteit door een betoverend groene archipel komt ten einde.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord