Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Individuele wandelreis Nederland | Drenthe
Algemeen

Een wandel 4 Ė daagse door Drenthe. Nationale Parken en de koloniŽn van de Maatschappij van Weldadigheid. ďIk bid niet veur brune bonenĒ, is de bekende uitroep van Bartje Bartels als zijn moeder bruine bonen opschept en vader oproept tot gebed. Bartje is in 1935 de hoofdpersoon in de boeken van Anne de Vries. Hij groeit op in een arm Drents landarbeidersgezin en schikt zich steeds minder naar zijn lot. Drenthe is het Ďpauperparadijsí inmiddels ruimschoots ontstegen. Vanaf de jaren Ď70 kwamen er steeds meer mensen uit het Westen van ons land om in deze provincie veel rustiger te wonen en te werken ťn te genieten van de prachtige natuur. In Havelte, Diever, Ruinen, Dwingeloo ervaar je van de rust, ruimte en gevarieerde natuur. Geniet van een aantal afwisselende wandelingen door het Drents-Friese Wold, het Dwingelderveld, het Holtingerveld en de koloniŽn van de Maatschappij van Weldadigheid rondom Fredriksoord en Wilhelminaoord.

Unieke kenmerken van deze wandel 4 Ė daagse:
  • Prachtige, in het landschap opgenomen, sfeervolle accommodatie

  • Accommodatie met groot buitenterras, zwembad en sauna

  • Wandelingen door twee Nationale Parken en de koloniën van Weldadigheid

  • Wandeling door het grootste natte heidegebied van West-Europa

  • Geen of korte transfers (max. 15 minuten) voor de vier wandelingen

  • Facultatieve verlenging mogelijk (voor o.a. Nationale Park de Weerribben)

De locatie en accommodatie

 
Tijdens deze wandel 4 – daagse verblijf je in het sfeervolle, gastvrije en prachtig landelijk gelegen Landhotel De Borken in Dwingeloo. Je hoort de stilte van de omgeving. Er zijn 42 kamers, met op de begane grond een deur naar buiten. Het hotel beschikt over een uitstekende keuken, een mooi zwembad met sauna en whirlpool. Er is een prachtig buitenterras. Ook is er fietsverhuur. Je komt op deze 4-daagse bijna tijd te kort om overal van te genieten.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord