Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Individuele wandelreis Nederland | Zuid-Limburg
Algemeen

Je bent op wandelvakantie in Nederland, maar waant jezelf elke dag in het buitenland. Dat is de beleving met deze wandel 4 Ė daagse vanuit Hotel Herberg ĎDe Smidseí in Epen. De wandeldagen worden gekenmerkt door adembenemende uitzichten, waarvan we normaal gesproken alleen in het buitenland genieten. Maar in Zuid-Limburg kan dat dus ook. Veel idyllische dorpen met vakwerkhuizen en afwisselende landschappen vormen het dagelijkse decor van deze reis. De tijd lijkt soms te hebben stilgestaan. Je maakt elke dag wťl een paar honderd hoogtemeters. Dus neem je wandelstokken mee. Vanuit ĎDe Smidseí wandel je iedere dag een andere windrichting op. Daarmee krijg je een goede indruk van de prachtige omgeving van het Geuldal. Je komt onder meer door de sfeervolle dorpen Mechelen, Gulpen, Slenaken, het Ďbergdorpí Vijlen en over het drielandenpunt bij Vaals. Ook wandel jee enkele dagen een stukje door BelgiŽ. De omgeving is betoverend, met veel natuurschoon, typische Limburgse cultuur en gezellige terrasjes.

Unieke kenmerken van deze wandel 4 Ė daagse:


●       Authentieke, nette accommodatie, met prachtig uitzicht en zonnig terras
●       Op loopafstand van het centrum van Epen (met terrasjes en winkeltjes)
●       Wandelingen direct vanuit de accommodatie; geen transfers
●       Vier wandelingen door het omringende heuvellandschap van de Geul
●       Bezoek aan drielandenpunt en tweemaal de grens met België over
●       We wandelen stukken van het Krijtlandpad en de Route des Vins
●       Facultatieve verlenging mogelijk (tijdig reserveren is gewenst)

De locatie en accommodatie

Tijdens deze wandel 4 – daagse verblijf je in Herberg ‘De Smidse’; een bergschoen- en rugzakvriendelijk hotel met 24 bedden verdeeld over 10 eenvoudige, nette kamers. Je hebt  heerlijke bedden, bloemetjesbehang en een rustieke sfeer, maar geen televisie of minibar op de kamer. Logeren als vroeger bij oma. Daar hoort een stevig en uitgebreid ontbijt in de Eetkamer bij. Een fantastisch uitzicht over het Geuldal, klassieke muziek en ouderwets gezellig porselein maken de beleving compleet.  

We schrijven anno 1911. Het jaar dat Eli Heimans, de bioloog, een prachtig boekje schrijft over het betoverende Geuldal met zijn prachtige flora: “Uit ons Krijtland”. Vanaf die tijd heeft Epen zich ontwikkeld als toeristendorp. In ‘De Smidse” daarentegen is de tijd een beetje stil blijven staan. In 2007 neemt de 5e generatie Bessems het roer over. Yvo en Pauline, Ruud en Monique zorgen er met hun team voor dat De ‘Smidse’ een plek blijft waar het voor de wandelaar en natuurliefhebber goed toeven is. Je kunt er bijna altijd buiten in de zon zitten. Binnen in de herberg wordt er dan voor jou gekookt. Kortom: geen hectiek, rustig genietend van alles wat er om je heen gebeurt en al wandelend terug naar de basis.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord