Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Individuele wandelreis Nederland | Zuid-Limburg
Van dag tot dag

Corona

Puur genieten en veiligheid staan bovenaan. Wij houden ons uiteraard volledig aan de regels en gaan er vanuit dat onze gasten deze ook in acht nemen: vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand en blijf altijd thuis bij klachten.

Programma

Het programma dat wij aanbieden duurt 4 dagen. Je bent uiteraard vrij om naar eigen inzicht gebruik te maken van de programma onderdelen. Niks moet, alles mag. Zelf weet je het beste hoe je wilt genieten van rust, ruimte en natuur. Liever een dag ontspannen rondom Epen. Vooral doen als jij dat wilt. Het programma is, met beide benen op de lokale grond, compleet verzorgd met overnachtingen en maaltijden. Verlenging op de heen- of terugweg kan ook geregeld worden, maar reserveer dan wel tijdig. Epen en omgeving is heel populair en daarom starten we op zondag, met vervolgens rustige wandeldagen.

Dag 1

’s Ochtends kun je (de bagage) inchecken. Na een kop koffie of thee en de (eigen) lunch vertrek je rond 12.00 uur vanuit de Smidse voor een rondwandeling van circa 12 kilometer langs de voor de streek kenmerkende, mooie vakwerkhuizen. Door het heuvellandschap en langs de Geul, waar de bever zich nog echt laat gelden, wandel je naar Bommerig. Onderweg pauzeren je desgwenst in Camerig en Kuttingen. De wandeling door het coulissenlandschap en langs het hoger gelegen bos biedt schitterende uitzichten over de weilanden, met tot slot eventueel een bezoek aan de oude watermolen. Tegen het einde van de middag kom je terug om te genieten van een drankje en / of de ambachtelijke, zelfgemaakte Limburgse vlaai op het schitterende terras van ‘De Smidse’.

Dag 2

Na het ontbijt wacht je de pittige wandeling naar het drielandenpunt bij Vaals. De rondwandeling van 22 kilometer loopt over delen van het ‘Krijtpad’, door het Vijlenerbos en langs de grens met België. Halverwege de dag bereik je het drielandenpunt. Daar kan je de lunch nuttigen, van de omgeving en uitzichten genieten, of nog wat hoger komen door de uitkijktoren te beklimmen. Na de lunch vervolg je de weg door direct de grens met België over te steken onderweg naar Gemmenich en het buurtschap Tersaessen. Over de golfbaan loop je het Geuldal weer in op de terugweg naar ‘De Smidse’. Ook vandaag zijn prachtige uitzichten jouw deel.

Dag 3

Vandaag zie je veel kloosters, maar onderweg ook een zeer afwisselend landschap met vakwerkhuizen, typische Limburgse boerenhoeves, wijngaarden, holle wegen door het bos en glooiende weilanden. Tijdens deze rondwandeling loop je aanvankelijk langs De Geul, het snelst stromende riviertje van Nederland. Je wandelt langs de Selzerbeek en een deel van de Route des Vins bij Nijswiller. Onderweg lunch je in het veld. Op de Gulpenerberg geniet je van een prachtig uitzicht, voordat je richting Mechelen wandelt. Daar kan je kiezen voor een snelle weg terug (maximaal 16 kilometer), of een extra lusje (maximaal 21 kilometer) om via Schweiberg terug te keren in het centrum van Epen. Dalend zie je in de verte de uitlopers van de Eiffel en de Ardennen.

Dag 4

Deze wandeldag start opnieuw vanuit ‘De Smidse’. Je loopt zuidwaarts over een glooiend landschap met mooie vergezichten. Al snel steek je de grens met België over. In Teuven kan je de authentieke herberg Moeder de Gans bezoeken voor een drankje. Door het Roebelsbos keer je terug in Nederland, waar je afdaalt naar het intieme plaatsje Slenaken. Je nuttigt de lunch in het veld en maakt vervolgens een pittige klim om via Heijenrath en de Eperheide terug te keren in Epen. Deze rondwandeling is circa 17 kilometer en de laatste van dit arrangement. Je zijn dan rond om 15 uur terug, zodat degene die wat verder moeten reizen op tijd thuis kunnen zijn. Liefhebbers voor een hapje en drankje kunnen uiteraard nog even van het prachtige uitzicht vanaf het terras genieten.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord