Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Individuele wandelreis Duitsland | ThŁringer Wald
Algemeen

Op relatief korte afstand van Nederland (4,5 uur rijden van Arnhem), bereikbaar per auto en trein ligt een heerlijk wandelgebied in het Midden van Duitsland. Het berggebied van het ThŁringer Wald geeft je 7 dagen lang wandelgenot in een historische omgeving op de voormalige grens tussen Oost- en West Duitsland.

Lekker wandelen door bossen en velden met comfortabele overnachtingen onderweg. Deze wandelreis loopt door het UNESCO natuurreservaat Vessertal Thüringer Wald. Het gebied ligt in het midden van het Thüringer Wald gebergte en strekt zich uit van de het historische stadje Schleusegrund aan de zuidzijde tot Ilmenau aan de noordzijde van het gebergte. Deze tocht bevindt zich op de historische voormalige grens tussen Oost- en West Duitsland. Je wandelt over de hoogste toppen (tot 1000 m ) van het gebergte en je maakt kennis met natuur en landschappen die heel verschillend zijn. Er is tijdens de reis volop tijd om te genieten van de vele imposante uitzichtpunten. Je kunt  het informatiecentrum van het natuurreservaat te bezoeken of een wildobservatie met de boswachter bij te wonen. Er zijn diverse kleine en interessante musea langs de route waaronder het DDR Stasi bunkermuseum.

Je kunt de reis ook uitbreiden met bezoeken aan een of meerdere historische Duitse steden zoals Weimar, Erfurt, Illmenau of Arnstadt.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord