Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Individuele wandelreis Engeland | the North Pennine Way
Algemeen

Het Penninisch gebergte loopt in de noord-zuid richting grofweg van midden Engeland tot aan de grens met Schotland. De Pennine Way is het oudste gemarkeerde wandelpad van Engeland. Het noordelijke deel is goed bereikbaar en interessant.

Je loopt van zuid naar noord en om bij het beginpunt te komen kun je via Newcastle reizen per boot of met het vliegtuig. Eenmaal aan het wandelen kun je genieten van een heerlijk open heuvellandschap waarbij je soms behoorlijk moet stijgen en dalen. De dagetappes lopen uiteen van 18 tot 24 kilometer per dag met gemiddeld 500 tot 600 meter stijgen en dalen per dag. Dat moet je dus niet onderschatten. Onderweg loop je langs een stuk van Hadrian’s Wall een verdedigingsmuur uit de Romeinse tijd waarvan nog heel veel overblijfselen te bewonderen zijn. Verder naar het noorden slingert het pad zich door het Northumbria National Park. Hier wandel je langs mooie riviertjes, door heerlijke bossen en pittoreske dorpjes en over hoge “moorlands” (die zich het best laten omschrijven als heidevelden). Overigens is deze streek niet dicht bevolkt. Je overnacht in Bed & Breakfasts, kleine hotelletjes of een enkele keer in een jeugdherberg. In de meeste plaatsen is er natuurlijk een pub waar je ‘s avonds gezelligheid kunt vinden. De bagage wordt elke dag vervoerd dus je hoeft niet met een zware rugzak te slepen. De tocht eindigt in Kirk Yetholm bij de grens met Schotland. Om terug te reizen naar Nederland neem je een bus naar Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. De laatste dag kun je besteden in deze stad die bekend is om de festivals in de zomer en de pittoreske buurten met steegjes in het oude centrum. Vanaf Edinburgh kun je gemakkelijk weer terugvliegen naar Amsterdam.

Tijdig aanvragen!

Deze Engeland reis is mede door de enorme populariteit in combinatie met de noodzakelijke vele verschillende accommodaties, alléén door ons uit te voeren als men zich tijdig aanmeld. 
Tijdig betekent voor de periode half april t/m eind september minimaal 3 maanden van tevoren!

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord