Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Individuele wandelreis EthiopiŽ | Simiengebergte
Algemeen

EthiopiŽ is ťťn van die landen die je als argeloze bezoeker op een ongelooflijke manier boeit. Niet alleen de mooie monumenten en de absurdistische landschappen maar zeker ook de mix in Afrikaanse, Europese en Aziatische cultuur, de verschillende religies en de mooie en boeiende mensen trekken je volle aandacht.

Simiengebergte

Naast de overblijfselen van het paleis van Fasilades bezoek je in Gondar het enige overgebleven christelijke kerkje dat van binnen heel mooi is beschilderd met engelenhoofden. Op deze korte reis  maak je zeker ook de trek in de Simien Mountains. Deze glooiend oplopende bergen bereiken een hoogte van ruim boven de 4000 meter waar ze dan abrupt eindigen in loodrechte afgronden van 2000 meter. Misschien zie je wel een troep mooie endemische Gelada Bavianen of een kudde Nyala, de bergantilope van Ethiopië.

Axum en Lalibela

Met de bus beland je in Axum, hoofdstad van Tigray en ongeveer 1400 jaar geleden hoofdstad van het hele land. We lopen even langs de grote granieten obelisken en het immense bad van de koningin van Sheba. Daarna vlieg je door naar Lalibela., Bij de eerste aanblik van Lalibela zou je niet vermoeden dat in dit kleine armoedige dorpje de grootste bezienswaardigheden van Ethiopië te zien zijn. In de 12e eeuw heeft de koning er 11 kerken uit de rotsen laten hakken omdat er door de opkomende Islam geen mogelijkheid meer was om op pelgrimstocht naar Jeruzalem te gaan. Lalibela is daardoor al sinds eeuwen de plek waar de Ethiopische Kopten bij elkaar komen. Je waant je in de middeleeuwen als je de in witte doeken geklede pelgrims aan de muren hun gebeden ziet prevelen. De priesters laten trots de kerkschatten aan je zien: mooie iconen en bijzonder gevormde kruisen. Van Lalibela vlieg je terug naar Addis Abeba.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacy & cookies