Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Individuele wandelreis India | Stok Kangri 6123 meter
Algemeen

Vanaf het terras van je guesthouse in Leh zie je hoog boven de Indus vallei de 6123 meter hoge top van de Stok Kangri liggen. De vaak besneeuwde top vormt een prachtig contrast met de woestijnachtige vallei waarin Leh ligt. De Stok Kangri is een van de meest toegankelijke 6000 meter plus pieken ter wereld.

Cultuur en trekking

Naast de prachtige bergen is Ladakh ook het land van de boeddistische cultuur en kloosters. Je bent hier op oud Tibetaans grondgebied. Voordat je aan de trektocht begint bezoek je enkele van deze kloosters in de omgeving van Leh. Waaronder het Dakthok klooster. Eenmaal op trek loop je door de veelkleurige bergen over passen en langs kleine nederzettingen. Halverwege de 2-weekse trektocht test je je acclimatisatie op de 5360 meter hoge Palam Peak.

Acclimatisatie en beklimming

Meteen na aankomst in Leh voel je de grote hoogte, van zeeniveau naar 3600 meter valt niet mee. Nadat je de eerste dagen rustig aan gedaan hebt, bouw je geleidelijk de overnachtingshoogte op naar 4000 meter. Nadat je even een paar nachtjes bent bijgekomen op lagere hoogtes, stijg je uiteindelijk naar het Stok Kangri basiskamp op 4970 meter. Na 2 weken op hoogte ben je voldoende geacclimatiseerd om een reële toppoging te wagen. Na een korte overnachting in het `high camp` op 5350 meter, klim je de laatste 775 meter naar de top. De beklimming is technisch eenvoudig, nadat je de gletsjer bent overgestoken waarbij soms stijgijzers en touw gebruikt worden, loopt het laatste deel van de beklimming normaliter over een rotsgraat. Eventueel wordt er een vast touw gespannen. De Stok Kangri is de hoogste berg in de omgeving, dus wanneer je op de top staat heb je even het gevoel dat je op de top van de wereld staat.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord