Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Individuele wandelreis India | Stok Kangri 6123 meter
Van dag tot dag

Opmerking

Het gaat hier om een voor HT Wandelreizen gedeeltelijk experimentele en avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De lokale gids kan zich echter genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

dag 1 aankomst in Leh

In Leh aankomst in het guesthouse, waar je de rest van de dag rustig aan moet doen om aan de hoogte te wennen. Korte rondwandeling door Leh.

dag 2 Leh acclimatiseren

Een dag in Leh om te acclimatiseren, aan de hoogte te wennen. Leh ligt op 3600 meter waardoor je meteen de invloed voelt van het feit dat er minder zuurstof is. Afhankelijk van hoe je je voelt kun je een beetje door het stadje slenteren of een bezoek brengen aan een klooster in de Indus vallei. Mogelijke opties zijn: Een excursie naar het zomerpaleis in Shey en het beroemde klooster van Thikse, imposant tegen een berghelling opgebouwd. Op de terugweg rij je langs de Indus-rivier naar het dorp Stok, waar we het paleis van de koninklijke familie kan worden bezichtigt. Het is gedeeltelijk omgevormd tot een museum met een prachtige verzameling oude juwelen en wapens. Een excursie naar het boven Leh gelegen oude koninklijke paleis en het erboven gelegen tempelcomplex, met zicht over de stad.

dag 3 Likir, Alchi excursie

Excursie per bus naar de kloosters van Likir en Alchi. Likir (3750 meter) is een 11e eeuws klooster en behoort tegenwoordig tot de Gelukpa school van Tibetaans Boeddhisme. De Rinpoche van het klooster is de Ngari Rinpoche, de broer van de Dalai Lama! In Alchi (3130 meter) bevindt zich het prachtige Choskhor klooster bezoeken, met over het algemeen zeer goed bewaarde wandschilderingen en beelden. Choskhor is ook uit de tijd van Lotsava Rinchen Zangpo en men zegt dat er 35 ambachtslieden uit het toenmalige Boeddhistische Kashmir in de Gandhara kunststijl aan hebben gewerkt. Het klooster is nu wereldberoemd.
Alchi is ongeveer 65 km rijden, Likir is in een zijvallei onderweg.

dag 4 Dakthok klooster

Vandaag rijd je naar het Dakthok Klooster bij het Sakti op ongeveer 45 km van Leh. Dak Thok betekent in de taal van Ladakh "Zwarte Rots". Het is een kapelletje in de rotsen en onderdeel van het klooster.

dag 5 Trekking: Angshang - Kangji 3900 m

`s Ochtends vroeg rijd je in en paar uur naar Wanla (3170 meter), waar je nog even naar het Wanla klooster klimt, dat uit dezelfde tijd als Alchi stamt. Je stapt daarna weer in de auto en rijdt nog een stukje door tot het dorpje Angshang (3890 meter). Vanaf hier begin je met de trektocht. Hier maak je ook kennis met de rest van de staf en staan de paarden klaar. Je loopp vandaag naar het kleine dorpje Kangji (3900 meter). Dit is de kampplaats van vandaag. Een korte eerste dag van 1 1/2 uur.

dag 6 Kangji - omgeving Sumda Chenmo via Konzke La pas

Je vervolgt je weg door de Ripchar vallei en gaat enkele zijstroompjes over. Na 1 1/2 uur verlaat het pad de rivier links omhoog en begint de steile klim naar de Konzke La pas (4900 meter). Na zo`n 2 uur ben je op de top, waar je beloond wordt met prachtige uitzichten tot aan de Prinkiti La. Vervolgens daal je tot de Sumda Chu rivier en loop je verder stroomafwaarts naar de kampeerplek 1 1/2 uur voor het dorpje Sumda Chenmo (3900 meter), waar je na 3 uur aankomt. Totaal 6 uur lopen.

dag 7 Sumda Chenmo - Dungdungchan La basecamp

Vandaag ga je naar het basecamp van de Dungdungchen La pas (4700 meter). `s Ochtends bezoek je eerst nog de unieke collectie 8e eeuwse houten Boeddha en Bodhisattva beelden midden in het dorp. Vervolgens loop je op een hoog pad vanaf Sumda Chenmo en ga je stroomopwaarts verder door het dal van de Sumda Chu. Na 1 1/2 uur daal je af naar de rivier, welke nu oostwaarts begint af te buigen. Na een kilometer ga je een bruggetje over en verlaat je zuidwaarts het rivierdal voor de klim naar het basecamp (4100 meter), zo`n 2 uur klimmen. Je bent hier op de phulu (zomerweiden) van de mensen uit Chiling, en er zijn verschillende schaapherdershutten. Misschien vandaag verse yoghurt? 4 uur lopen.

dag 8 Dungdungchan La basecamp - Chiling

Vanaf het basecamp begin je `s ochtends vroeg aan de steile klim van de Dungdungchen La pas. Na zo`n 1 1/2 uur ben je op de top en het uitzicht is werkelijk een van de mooiste in Ladakh! Zuidwaarts kijk je diep de Zangskar ketens in, noordwaarts zie je de Ladakh Range en de toppen van de Karakoram. Volg de bergkam voor een half uurtje en daal vervolgens zuidwaarts af naar de Chiling kloof, waar je stroomafwaarts langs de Chiling rivier na 3 1/2 uur in het dorp Chiling (3250 meter) aankomt. Het dorpje is bekend om haar metaalbewerkers, welke naar men zegt afstammen van de Nepalezen die door een 17e eeuwse koning waren uitgenodigd om het grote Boeddha beeld in Shey te construeren. Het loont de moeite eens te gaan kijken bij een van deze smeden, voor een authentiek souvenir. Een dag van 5 1/2 uur. Kamperen bij het dorp, langs de rivier.

dag 9 Chiling - Choksti

Na een aantal uren over een nieuwe weg stroomafwaarts langs de Zanskar rivier kom je aan bij een brug. Vanaf hier ga je nog een klein stukje over een voetpad naar het plaatsje Choksti (3190 meter), waar je kampeert. Een dag van 4 1/2 uur.

dag 10 Choksti - Kamp

Je verlaat Choksti en begint gelijk steil omhoog de vallei in te klimmen. De vallei wordt hier steeds nauwer en staat bekend om haar blauwschapen. Het kamp is op een hoogte van zo`n 4300 meter. 5 uur lopen vandaag.

dag 11 Kamp - Ganda La basecamp

Vandaag ga je 2 passen over, de Kang La, een hoge pas van 5260 meter en de Ganda La van 4970 meter. Onderweg heb je de optie om naar de Palam Peak (5360 meter) te klimmen, een goede oefening voor de Stok Kangri later in het programma. Vanaf de top heb je prachtige uitzichten. Na de afdaling van de pas kampeer je bij het basecamp (4550 meter) van de Ganda La pas (4970 meter). 6 uur lopen.

dag 12 Ganda La basecamp - Tsogsti

Na het lange klimmen van gisteren is het vandaag weer wat makkelijker. Je volgt het pad verder in de kleurrijke vallei. Je passeert onderweg de traditionele dorpjes Yurutse en Rumbak, waar je vlakbij kampeert, bij Tsogsti (4350 meter). 4 uur lopen.

dag 13 Tsogsti - Sman Karmo

Je begint op een geleidelijk stijgend pad welke naarmate je dichter bij de Stok La pas (4930 meter) komt, steiler wordt. De omgeving is adembenemend hier. Je daaltvervolgens steil af naar de Stok rivier, welke je stroomopwaarts volgt naar de schaapsherdershutten van Sman Karmo (4430 meter). Een dag van 4 uur.

dag 14 Sman Karmo - Stok Kangri basecamp

Trek naar het basecamp (4970 meter) van de Stok Kangri, waar je in een kleine twee uurtjes aankomt. Je loopt daarna nog een stuk verder om verder te acclimatiseren deze dag, er zijn hier prachtige gletscher in de omgeving die een excursie waard zijn, om daarna weer wat af te dalen en lager te slapen.

dag 15 Stok Kangri basecamp - dagtocht Stok Kangri hoge kamp

Je klimt vandaag tot voorbij het hoge kamp (5350 meter), en neemt nog even een flink stuk van de gletsjer, om weer wat hoogte te pakken. Daarna afdalen tot aan het basecamp, waar je weer overnacht. 5-6 uur, afhankelijk van hoever er wordt doorgelopen.

dag 16 Stok Kangri basecamp - Stok Kangri

Vandaag is het zover! Je zult erg vroeg opstaan, misschien al om 3 uur `s nachts, om zoveel mogelijk van de kou te kunnen profiteren, voordat de zon de ijs- en sneeuwlagen van de Stok Kangri gletsjer, waar je overheen moet, zacht maakt. Afhankelijk van de condities van de gletscher kan de gids ervoor kiezen om stijgijzers aan of uit te doen. Als je de gletsjer hebt verlaten en op de kam van de Stok Kangri bent aangekomen, is er (afhankelijk van de hoeveelheid overgebleven sneeuw van afgelopen winter en eventuele verse lagen) vanaf hier een meer rotsachtig pad. De uitzichten zijn weer fantastisch en nu ongeveer zal ook de zon er zijn bijgekomen. Vaak is het laatste stuk tot de top gedeeltelijk in de sneeuw, gedeeltelijk over de rotsen, maar condities kunnen variëren. De gids zal weer bekijken of stijgijzers nodig zijn of niet, en er eventueel ook een aangehaakt touw nodig is. Na zo`n 6 uur moet je wel op de top (6123 meter) kunnen zijn. De uitzichten zijn bij goed weer werkelijk schitterend en je hebbt een 360 graden panorama. Noordwaarts zie je het Ladakh gebergte en alle hoge toppen van het Karakoram gebergte in Nubra en Pakistan. Het moet mogelijk zijn om de K2 te zien! Zuidwaarts kijk je zo de Markha vallei in en in de verte strekken de witte toppen van het Zanskar gebergte en de Great Himalayan Range zich voor je uit. Je daalt daarna in zo`n 4 uur weer rustig af tot aan het basecamp. Je zult hier de rest van de dag nog heerlijk kunnen uitrusten.

dag 17 lopen naar Stok, bus naar Leh

Je loopt rustig de vallei uit naar het dorpje Stok (3500 meter), waar je na zo`n 4 1/2 uur aankomt. Er staat een taxi klaar, die je weer terug naar het guesthouse in Leh zal brengen. Eindelijk kun je weer eens heerlijk douchen en `s avonds is er een welverdiend feestmaal!

dag 18 vrije dag Leh

Even tijd voor jezelf, om lekker bij te komen. Je kunt de was doen, wat slenteren door het stadje, internetten, e-mailen, lezen of ‘s avonds vanaf het dak van de lodge naar de sterren kijken.

dag 19 Leh

Einde van het programma, je vliegt naar Delhi, gaat met de bus naar Manali of je blijft wat langer in Leh.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord