Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
10 8 2
Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Individuele wandelreis Italie | Emilia Toscane
Land informatie

Landschap en ligging

In de lengterichting van heel Italië verheffen zich de Apennijnen, een prachtige en gevarieerde bergketen met toppen tussen de 2000 en 3000 meter hoog.
Deze tocht speelt zich af in een lager gedeelte van deze bergketen tussen de Po-vlakte in het noorden en de de berggebieden van Toscane.

Volk, taal en godsdienst

In Italië spreek men natuurlijk italiaans, maar tegenwoordig kunnen de meeste Italianen vooral ook in de horeca-sector ook wel voldoende engels om de noodzakelijke dingen mee te communiceren. De mensen in dit landelijke gebied zijn erg aardig en behulpzaam.

Italië is natuurlijk van ouds her een Rooms Katholiek land. Onderweg zijn er een aantal heilige plaatsen en bedevaartsoorden die echt de moeite waard zijn om te bezoeken. Net ten zuiden van Bologna bijvoorbeeld ligt de Santuario di Madonna di San Luca, een groot kerkencomplex waar elk jaar een bedevaat plaatsvindt vanuit Bologna.
Tegen het einde van de reis passeer je het Convento di Monte Senario. Dit is een klein kerkje, verscholen in de bossen, bovenop een heuvel. Er hangt een prettige kalme sfeer en je wordt er hartelijk ontvangen.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord