Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
10 8 2
Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Individuele wandelreis Italie | Emilia Toscane
Praktische informatie

Overnachten

Onderweg slaap je in kleine gezellige hotelletjes in pittoreske stadjes of dorpjes, soms ""in the middle of nowhere". Maar is is altijd een bed en een badkamer. Dus geen gesjouw met slaapzakken of matjes.

Bagagevervoer

Je bagage wordt in principe niet voor je vervoerd. Je zult dus zelf je kleren en toiletartikelen moeten dragen. Mocht je dat te zwaar vinden dan kun je altijd ter plaatse regelen dat je bagage verder wordt gebracht tegen een redelijke vergoeding.

Uitrusting/paklijst

Schoeisel
Wij raden bergwandelschoenen aan met een stevige profielzool uit categorie B of B/C. Het is belangrijk dat je schoenen goed passen. Heb je geen ervaring in het kopen van nieuwe bergwandelschoenen laat je dan goed adviseren in één van de gespecialiseerde buitensportzaken, zoals Bever of de Zwerfkei.

Dagrugzak
De hoofdbagage wordt voor je vervoerd dus je neemt alleen de spullen mee die je die wandeldag nodig hebt.  In een rugzakje van 35 liter past alles gemakkelijk: wat eten en drinken, camera, regenkleding, EHBO, fleecejack ed.

Paklijst
* dagrugzak ( 35 liter )
* hoofdbagage: grote rugzak/grote tas met hengsels
* eventueel: zitmatje
* zonnehoed, zonnebril
* zwemspullen
* handdoek
* bergwandelschoenen B of B/C
* sandalen of lichte schoenen voor s`avonds
* eventueel: wandelstokken
* lange broek
* korte broek
* ondergoed
* t -shirts
* sokken
* warme trui of fleecetrui
* regenkleding
* toiletartikelen
* waterfles, 1 liter, 2 x 1 liter bij warm weer.
* zaklamp
* toiletpapier
* paspoort
* ticket
* geld

Persoonlijke EHBO
* azaron, lidocaïnezalf bij insectenbeten 
* sterilon/betadine-iodium voor wondontsmetting 
* leukoplast 2nd skin bij blaarpreventie 
* sporttape 
* hansaplast bij wondjes 
* paracetamol/coffeïne 500mg als pijnstiller 
* insectenafweermiddel 
* zonnebrandolie/crème minimaal factor 30 
* rekverband, knieband bij knieproblemen 
* ORS tegen uitdroging bij diarree 
* strepsils bij keelpijn

Tijdverschil

Er is geen tijdsverschil met Italië.

Geld

In Italië betaal je met de Euro. Je kunt overal pinnen.

Klimaat

`s Winters: vrij koud, wisselende weersomstandigheden. Vrij zeker sneeuw in de bergen. 

Voorjaar (onze reizen in april en mei): steeds minder sneeuw in de bergen, temperaturen gaan omhoog meer naar de zomer toe steeds droger. 

Zomer (onze reizen in juni en augustus): meest droog en bergop wandelend kan het erg warm zijn. Af en toe een onweersbui. 

Najaar (onze septemberreis): meestal rustig najaarsweer, heerlijke wandeltemperaturen, `s avonds fris. Kleine kans op neerslag.

Bereikbaarheid

Behoudens enkele uitzonderlijke plekken ben je met je mobiel bereikbaar.

Verzekeringen

HT Wandelreizen stelt een adequate reisverzekering verplicht. Daarbij is het belangrijk voldoende dekking te hebben voor eventuele SOS-kosten bijvoorbeeld voor een evacuatie met een helikopter. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis.  

Wij werken met Allianz Global Assistance, al meer dan 50 jaar de grootste reisverzekeraar én hulpverlener ter wereld. Bij Allianz Global Assistance ben je voor het verzekeren van je vakantie of reis aan het juiste adres. Waar je ook naar toe reist, voor vakantie, werk of studie, voor elk reisdoel heeft Allianz Global Assistance een passende verzekering.

Je kunt online eenvoudig in een paar stappen een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten, kortlopend of doorlopend. Je ontvangt de polis direct in je mailbox. 

Na boeking ontvang je van ons een email waarin je ook de link naar het afsluiten van de reis- en/of annuleringsverzekering vindt.  

Indien de reisverzekering elders wordt afgesloten dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en HT Wandelreizen snel handelen.

Heb je zelf een (doorlopende) reisverzekering afgesloten, kijk dan even goed na of en in hoeverre reddingskosten zijn meeverzekerd. Soms vallen reddingskosten (medisch noodzakelijk vervoer) onder de medische kosten. Voor het geval je de medische kosten laat dekken door je eigen ziektekostenverzekering, moet je nagaan of deze medische kosten voldoende gedekt zijn.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord