Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
15 11 2
Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Jordanie »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Individuele wandelreis JordaniŽ
Algemeen

In JordaniŽ kun je nog ťťn zijn met de natuur. Tijdens de 11 dagen wandelen ervaar je de rust en de stilte waar wij in het westen soms zo naar verlangen. We genieten van de overweldigende landschappen van de wadiís, woestijn, de gastvrije bevolking en de schoonheid van oude monumenten zoals in Jerash en in het UNESCO werelderfgoed Petra.

In Jordanië kun je nog één zijn met de natuur. Tijdens de 11 dagen wandelen ervaar je de rust en de stilte waar wij in het westen soms zo naar verlangen. We genieten van de overweldigende landschappen van de wadi’s, woestijn, de gastvrije bevolking en de schoonheid van oude monumenten zoals in Jerash en in het UNESCO werelderfgoed Petra.
Adelaars en gieren...
Na aankomst in Amman verplaatsen we ons direct naar een mooi hotel tussen het kruisvaarderskasteel Ajlun en de uitstekend bewaard gebleven imposante Romeinse ruïnes van Jerash die we de dag erop bezoeken. De 2 opvolgende dagen wandelen we door verschillende wadi’s, diep uitgesleten rivierkloven. De één is een groene oase met warme bronnen, watervallen en bemoste bergwanden en de ander is een spektakel met bijzondere kleuren, vormen en lichtval.

Petra en Wadi Rum
In vijf dagen lopen we vervolgens via het prehistorische Beidha naar het wereldberoemde Petra. Onderweg trekken we door een grote variatie aan landschappen: van zwarte basalt- en granietrotsen in het Dana Nationaal Park tot groene heuvels met natuurlijke bronnen omzoomd door groene oleanderstruiken. Ook cultureel gezien komen we niets tekort. We bezoeken o.a. Romeinse ruïnes, kruisvaarderskastelen, Byzantijnse kerken en natuurlijk Petra. Via een bijzondere route langs diverse indrukwekkende monumenten wandelen we door deze rozerode hoofdstad van de Nabateeërs. Aansluitend doorkruisen we twee dagen lang de stille en betoverende omgeving van de Wadi Rum. We slapen in de vrije natuur, beschermd door fantastische rotswanden, kijken ademloos naar de vuurrode zonsondergangen en de ontelbare sterren aan het firmament. De laatste dag reizen we terug naar Amman via Aqaba waar we nog even kunnen snorkelen om de schitterende vissen en koralen van de Rode Zee te bewonderen. We stoppen ook nog even bij de Dode Zee om het bijzondere drijfvermogen aan den lijve te ervaren…

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord