Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
10 6 2
Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Jordanie »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Individuele wandelreis JordaniŽ | Woestijn
Praktische informatie

Procedure van vertrek

Uiterlijk 3 uur voor vertrek dien je aanwezig te zijn bij de balie die correspondeert met het vluchtnummer. Verdere informatie met betrekking tot het definitieve vluchtschema en je e - ticket ontvang je uiterlijk een week voor vertrek.

Visum en paspoort

Om Jordanië in te komen heb je een visum nodig. Visa zijn verkrijgbaar aan de grens, op het vliegveld waar je aankomt en bij de Jordaanse ambassade in Nederland. Vanaf het moment dat je Jordanië binnenkomt, is het visum 1 maand geldig. Het kan echter eenvoudig tot drie maanden worden verlengd. HT Wandelreizen zorgt met behulp van de agent voor jouw visum. Bij groepen (die met dezelfde vlucht aankomen) en groter zijn dan 5 personen is het visum gratis, bij kleinere groepen bedragen de kosten 40 euro per persoon, hiervoor ontvang je van HT een factuur. Op het vliegveld van Amman worden we opgewacht door iemand van de lokale organisatie die ervoor zorgt dat we snel de verschillende formaliteiten achter ons kunnen laten. (meet and assist) Je paspoort moet bij aankomst in Jordanie nog 6 maanden geldig zijn.

Vaccinaties

Voor de meest actuele informatie over verplichte / aanbevolen (herhalings-) inentingen per ziekte en per land raden we je aan contact op te nemen met je huisarts, lokale GGD of Thuisvaccinatie.nl. Het is belangrijk dat je tijdig een afspraak maakt, in elk geval 4 tot 6 weken voor vertrek. 

Thuisvaccinatie.nl is een landelijk opererend vaccinatiecentrum en biedt je de mogelijkheid dat een arts bij jou thuis reisvaccinaties komt zetten op een dag en tijdstip dat het jou uitkomt. Dat kan zelfs in de avonduren of in het weekend. De tarieven zijn gelijk of soms lager dan die van de GGD of huisarts en je betaalt geen extra kosten voor de service aan huis. Vergoeding van verzekering is meestal (deels of geheel) mogelijk. 

Hoe werkt het`
Je plaatst een aanmelding bij Thuisvaccinatie.nl. Daarna vul je jouw gegevens, reisbestemming en vaccinatiehistorie in. Bij het laatste stapje plan je meteen de afspraak in op een datum en tijdstip wanneer het jou uitkomt. Met die gegevens stelt het medisch team het vaccinatieadvies op die je binnen drie werkdagen ontvangt.
De reisvaccinatie wordt gegeven door een erkende arts.

Om een indicatie te krijgen van de vaccinatie en/of andere noodzakelijke gezondheidsmaatregelen ga je eerst naar Thuisvaccinatie.nl/jordanië waarna je doorklikt voor het maken van een afspraak. 

Ben je woonachtig in België? Dan raden we je aan voor de meest actuele stand van zaken de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde te raadplegen.

Tijdsverschil

In Jordanië is het één uur later dan in West-Europa. De zomertijd loopt van april tot oktober.

Klimaat

In het noorden en westen van het land overheerst het Mediterrane klimaat. De rest van het land is woestijn. Over het algemeen kent het land warme, droge zomers en milde, natte winters. De gemiddelde temperatuur varieert van 12 tot 25°C. In de zomer kunnen in de woestijngebieden piektemperaturen voorkomen tot 40°C.
De gemiddelde jaarlijkse neerslag varieert van 50 mm in de woestijn tot 800 mm in de noordelijke heuvels. In sommige jaren valt deze neerslag gedeeltelijk als sneeuw. De watertemperatuur van de Rode Zee varieert van 20°C in de winter tot 28°C in de zomer.
De temperaturen in december en januari schommelen in Zuid Jordanië overdag tussen de 10 en 25°C en ’s nachts tussen de 0 en 5°C. In Amman is het dan kouder omdat die stad op de hoogvlakte ligt. Hou hier dus rekening mee met je kleding en slaapzak.

Elektra

De spanning in Jordanië is 220 Volt / 50 AC . De meeste stopcontacten hebben net als in Europa twee gaten. Daarnaast wordt er een verscheidenheid aan andere stopcontacten en stekkers gebruikt, vooral de 13 Amp vierkante driepuntsstekker. Voor de zekerheid kun je een universele adapter meenemen.

Geld

De munteenheid van Jordanië is de Jordaanse Dinar of JD. Hij wordt onderverdeeld in 1000 fils, of in 100 qirsh of piasters. Er zijn bankbiljetten van 50, 20, 10, 5, 1 en 0,5 JD. Er zijn munten van 1 JD, 0,5 JD, 0,25 JD, en 100, 50, 25, 10 en 5 fils.

Je kunt bij elke bank in Jordanië vreemde valuta wisselen. Daarnaast zijn er erkende wisselkantoren in Amman, Aqaba en Irbid. Bij hotels met drie of meer sterren kunt u meestal ook geld wisselen.

Voor de actuele wisselkoers klik hier. (Oanda.com)

Creditcards worden door de meeste grote hotels, restaurants, autoverhuurbedrijven en toeristische winkels geaccepteerd. Vaak accepteert men de volgende kaarten: American Express, Visa, Diners Club en Master Card. Je kunt je creditcard ook gebruiken voor het opnemen van geld (maximaal 500 JD) bij elke bank die is gekoppeld aan uw creditcard netwerk; u kunt dit herkennen aan het logo.

Pinautomaten, meestal ATM’s (automated teller machines) genoemd, komen ook in Jordanië steeds meer voor. Op dit moment wordt echter slechts een beperkt aantal creditcards geaccepteerd.

Een aantal Nederlandse banken heeft standaard de mogelijkheid tot geldopnames in landen buiten Europa geblokkeerd en een limiet voor een geldopname per keer vastgesteld. Wanneer je met de bankpas wilt pinnen in het buitenland, vraag dan de bank jouw bankpas te deblokkeren voor geldopnames in landen buiten Europa en informeer naar de limiet.

Fooien

Goede hotels en restaurants tellen bij je rekening over het algemeen 10 procent service-kosten op. Bij kleinere uitspanningen is het gebruikelijk om een fooi te geven die in overeenstemming is met de verleende service. Taxichauffeurs krijgen over het algemeen geen fooi, maar het is gebruikelijk om af te ronden naar het dichtstbijzijnde ronde getal. Vaak is het lastig om wisselgeld te krijgen als je met grote biljetten betaalt. Zorg er daarom voor dat je beschikt over voldoende kleine biljetten en munten. Wanneer je reist met een auto met chauffeur om de chauffeur na afloop van uw reis een fooi te geven. Het is ook het gebruikelijk het begeleidend personeel: kok, helper en gids een fooi te geven. Fooien zijn niet bij de reissom inbegrepen, reken op ongeveer € 50 - € 55,-- voor de fooien.

Openingstijden van winkels en kantoren

De wekelijkse vrije dag is vrijdag. Banken, overheidsgebouwen en de meeste bedrijven zijn ook op zaterdag gesloten. De meeste bedrijven sluiten ook op donderdagmiddag. Sommige bedrijven en banken zijn op zondag(morgen) gesloten.

Overheidsinstanties zijn geopend van 08.00 tot 15.00 uur. Banken zijn geopend van 08.30 tot 15.00 uur en in een aantal gevallen tevens van 16.00 tot 18.00 uur. Kleine winkels zijn vaak lang open, van circa 09.00 uur tot 20.00 of 21.00 uur, en vaak zijn ze ’s middags een aantal uren gesloten. De meeste Moslims openen hun winkel op vrijdag niet of sluiten vroeg, voor Christenen geldt hetzelfde op zondag. Markten en stalletjes op straat blijven echter de hele week open en vaak is de vrijdag hier de drukste dag in de week. Musea zijn over het algemeen op alle dagen behalve dinsdag geopend, maar de openingstijden kunnen variëren.
Tijdens de Ramadan, voor de Moslims de heilige vastenmaand, gaan de meeste winkels, banken en kantoren pas laat open rond 09.00 uur en gaan ze vroeg dicht, rond 14.00 uur.

Uitrusting

Schoeisel
Wij raden lichte bergwandelschoenen aan met een stevige profielzool. Het is belangrijk dat je schoenen erg goed zitten, omdat je er elke dag uren op moet lopen.

* Wanneer je nieuwe schoenen moet kopen, verdient het aanbeveling om tot 1 maat groter te kopen dan je werkelijke maat. (Pas ze met een paar extra sokken).
* Je voeten hebben namelijk de neiging om op te zetten, als je wat langer op een dag loopt. Daar komt nog bij dat je bergaf niet met je tenen in de knel komt.
* Als je nieuwe schoenen moet kopen, loop ze dan goed in.
* Op sommige tochten moet je door kleine beekjes waden, over modderige paden en soms door sneeuw lopen, dus een redelijke mate van waterdichtheid is handig.
* Een goede profielzool geeft je beter grip op de wat steilere paden.
* Bij zwaardere trekkings (5 stippen of meer) is een zwaardere uitvoering aan te bevelen.

(Dag) rugzak
Je kunt bagage afgeven tot 12 kg. Je bagage kun je in een plunjezak of grote rugzak of tas doen. Voor de spullen die je tijdens het lopen nodig hebt volstaat een dagrugzak. We adviseren een dagrugzak met een inhoud van ± 35 liter (of meer).

Slaapzak en matje
Een goede slaapzak is onontbeerlijk.
Een goede slaapmat heeft twee functies: isolatie tegen optrekkende kou en ligcomfort. De voorkeur gaat uit naar een slaapmatje met een gesloten celstructuur (i.v.m. isolatiewaarde en niet opzuigen van vocht) of een zogenaamd zelfopblazend matje van bijvoorbeeld Thermarest of een ander merk.

Paklijst

~ berg(wandel)schoenen
~ teva’s of andere sandalen of lichte gympen voor ’s avonds en voor eventuele doorwadingen van beken in de wadi’s
~ slaapmatje + slaapzak (minimum temperatuur in het zuiden ± 0°C in december en januari en tussen de 10 en 25 °C overdag)
~ eventueel: lakenzak van zijde of flanel
~ warm, winddicht jack
~ regenjas / -cape
~ soepele lange broek
~ korte broek of kuitbroek
~ enkele T-shirts en/of overhemden met lange mouwen en met kraag tegen verbranding van je nek en armen
~ ondergoed
~ warme trui
~ sokken, min. drie paar afgestemd op je bergschoenen
~ pyjamabroek
~ dunne handdoek (snel droog), washand, omslagdoek
~ toiletartikelen
~ veldfles (2 x 1 liter)
~ zakmes
~ zaklamp (nb gebruikte batterijen mee terug naar NL voor chemisch afval!!)
~ evt. wandelstok (telescopisch)
~ wasmiddel (biologisch afbreekbaar!)
~ toiletpapier (ongebleekt), aansteker (verbranden)
~ maandverband/tampons
~ desinfectie-gel (handen wassen zonder water/zeep, belangrijk omdat er lang niet overal water beschikbaar is)
~ ‘wetties’ of andere vochtige doekjes (N.B. slecht afbreekbaar afval, neem ook een plastic zakje mee om afval mee te nemen naar hotel of stad)
~ medicijnen (zie afzonderlijk lijstje)
~ iets voor op je hoofd tegen (vooral) zon en stof; zonnehoed/pet/sjaal
~ zonnebril
~ hangslotje om plunjezak af te sluiten
~ dagrugzak
~ moneybelt, gordel met:
- paspoort
- inentingsboekje
- ticket
- geld
- verzekeringsbewijs + alarmnummers
- 2 pasfoto’s voor het geval dat.....

Persoonlijke EHBO / medicijnen

* 1 Ciproxine antibiotica kuur bij bacteriële darminfecties, eventueel
* 1 amoxycyline antibiotica kuur bij luchtweginfecties, eventueel
* Sterilon/betadine-iodium voor wondontsmetting
* Leukoplast/ second skin voor blaarpreventie
* Hansaplast bij wondjes
* paracetamol als pijnstiller
* zonnebrandolie/-crème min. factor 10
* lippenbescherming, zinkzalf, lipbalsem mét zonnefactor
* rekverband, knieband bij knieproblemen
* Arnica of SRL-gelei bij kneuzingen, spierpijn
* ORS ter voorkoming van uitdroging bij diarree
* Eventueel strepsils bij schrale keel

De antibioticakuren zijn op recept via je huisarts te verkrijgen. Informeer bij je ziektekosten verzekeraar naar een eventuele vergoeding.

Bagagevervoer

Tijdens de trek mag 12 kg p.p. aan persoonlijke bagage worden afgegeven, de persoonlijke bagage wordt vervoerd per jeep.

Verzekeringen

HT Wandelreizen stelt een adequate reisverzekering verplicht. Daarbij is het belangrijk voldoende dekking te hebben voor eventuele SOS-kosten bijvoorbeeld voor een evacuatie met een helikopter. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis.  

Wij werken met Allianz Global Assistance, al meer dan 50 jaar de grootste reisverzekeraar én hulpverlener ter wereld. Bij Allianz Global Assistance ben je voor het verzekeren van je vakantie of reis aan het juiste adres. Waar je ook naar toe reist, voor vakantie, werk of studie, voor elk reisdoel heeft Allianz Global Assistance een passende verzekering.

Je kunt online eenvoudig in een paar stappen een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten, kortlopend of doorlopend. Je ontvangt de polis direct in je mailbox. 

Na boeking ontvang je van ons een email waarin je ook de link naar het afsluiten van de reis- en/of annuleringsverzekering vindt.  

Indien de reisverzekering elders wordt afgesloten dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en HT Wandelreizen snel handelen.

Heb je zelf een (doorlopende) reisverzekering afgesloten, kijk dan even goed na of en in hoeverre reddingskosten zijn meeverzekerd. Soms vallen reddingskosten (medisch noodzakelijk vervoer) onder de medische kosten. Voor het geval je de medische kosten laat dekken door je eigen ziektekostenverzekering, moet je nagaan of deze medische kosten werelddekkend zijn. 

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord