Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Individuele wandelreis Marokko | Tafraoute
Algemeen

Het Anti-Atlas gebergte strekt zich uit ten zuidoosten van Agadir. Je vindt er zinsbegoochelende landschappen met vreemdsoortige rotsformaties in bruinrood graniet en groene palmentuinen. Middelpunt is het aangename marktplaatsje Tafraoute, dat aan alle kanten door bergen ingesloten lijkt. De vele amandelbomen verspreiden in januari/februari een witroze sluier over de hellingen. Ook de oleanders, olijfbomen en de bij geiten zo geliefde argania`s vormen een sierlijk contrast met de ruige kloven.

We beginnen onze reis in het exotische Marrakech. Dwars door de Hoge Atlas rijden we naar de vruchtbare Sous vallei. Vanaf het droge gebied rond Aït Baha slingert de weg omhoog naar de Jebel Lekst. Onze 6-daagse voettocht is een ontdekkingsreis door valleien en over passen van het alleroudste en meest zuidelijke gebergte van Marokko. De Anti-Atlas vormt de grens naar de Sahara en in de zomer is het hier erg heet. In hartje winter kan het in Tafraoute op 1000 meter nog fris worden met nachttemperaturen rond het vriespunt. Overdag is het dan heerlijk om te wandelen.

Timziguidiwine

We steken de bergrug van de Jebel Lekst over en beklimmen de hoogste top Timziguidiwine (2375 meter). In de Ameln-vallei liggen versterkte Berberdorpen met vruchtbare oasen tegen de steile wanden van de Lekst. Naar het zuiden begint langzaam de woestijn. Bij Tafraoute komen we in een opvallend landschap met grote granietblokken. Aan het eind van de reis vliegen we vanuit Agadir weer terug naar Nederland.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord