Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Individuele wandelreis Marokko | Tafraoute
Van dag tot dag

Een opmerking vooraf

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De gids kan genoodzaakt zijn om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

dag 1 aankomst in Marrakech

Na uit het vliegtuig gestapt te zijn, begint onze reis in Marrakech. Hier zullen we tegen de avond aankomen. `s Avonds kunnen we dan voor het eerst kennis maken met het spektakel op het grote plein Djemaa-el-Fnaa.

dag 2 Marrakech, vrije dag

Deze dag is voor iedereen vrij te besteden; je kunt bijv. een stadsgids huren voor een rondleiding door de medina, met bezoek aan de eeuwenoude koranschool en de leerlooierijen. Er zijn veel bezienswaardige musea en oude paleizen. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon door de souks slenteren op zoek naar souvenirs of simpelweg neerstrijken op een terrasje om de drukte op de Djemaa-el-Fna te aanschouwen.

dag 3 Marrakech - Tag`n Tichka, minibus ca. 7 uur

Transfer naar de Anti-Atlas. Via de ruim 2000 meter hoge Tizi-n-Test pas rijden we naar Taroudant voor de lunch. Indien er gelegenheid is bezoeken we onderweg de Tin Mal moskee. Er zijn in Marokko slechts twee moskeeën die door niet-moslims betreden mogen worden. Deze en de Hassan II moskee in Casablanca. Voor of na de lunch nemen een uurtje de tijd om in Taroudant rond te kijken. Daarna rijden we via Ait Baha naar het startpunt van de tocht. We overnachten op een mooi plateau net boven het plaatsje Tag’n Tichka met uitzicht op de omgeving en een stukje van het traject dat ons te wachten staat. Indien de pas door sneeuwval onbegaanbaar is voor de bus rijden we een andere (langere) route. Het bezoek aan zowel de Tin Mal moskee als Taroudant komt hierdoor te vervallen.

dag 4 Tag`n Tichka - Tagdicht, lopen 6 uur, stijgen 850 meter

Langs prachtige groene akkertjes en palmbomen komen we bij een beek die we twee keer oversteken. Door het nauwe dal volgen we de beek omhoog naar een pasje op zo’n 750 meter. We dalen af naar het dorp Amzis waar we lunchen. Daarna volgen we een rotsachtig pad door een prachtige nauwe kloof en steken de beek een paar keer over. Geholpen door grote keien en hulpvaardige handen is dat geen probleem en hoeven de schoenen meestal niet uit. Steile rotswanden rijzen omhoog en het is weer een verrassende dag met zeer gevarieerd landschap. We kamperen bij een berberhuis. Er is niet zo veel plaats, maar indien nodig kunnen er een paar tenten op het dak staan of maken we gebruik van enkele kamers om te overnachten.

dag 5 Tagdicht - Agverd n`Ozro, lopen 5 uur, stijgen 820 meter

We gaan vanaf onze overnachtingplaats omhoog naar een pas op 1300 meter. Hiervandaan kunnen we bij helder weer de top van de Timzguidiwine zien. Overmorgen staat de beklimming van deze top op ons programma. We dalen door de velden af naar een kleine nederzetting. We genieten weer van het mooie uitzicht en het Berberdorpje zal mooie plaatjes voor thuis opleveren. We volgen opnieuw een nauwe kloof, nu omlaag over een steil, maar goed rotspad en weer worden we verrast door de prachtige uitzichten. Evenals gisteren kruisen we weer een beek, waarbij we ons van steen naar steen voortbewegen, en klimmen omhoog naar onze kampeerplek.. Deze ligt net na een pas (1500 meter) en geeft uitzicht op een deel van de route die we morgen zullen volgen. Vlak bij het kamp bevindt zich een klein stroompje, maar het is niet zeker of er voldoende water is. Drinkwater om te koken en onze flessen te vullen wordt daarom met de jeep omhoog gebracht vanuit het dal. Zodra het donker is, kunnen we van een prachtige sterrenhemel genieten.

dag 6 Agverd n`Ozro - Ait Iften, lopen 3 uur, stijgen 350 meter

Vandaag een korte dag, zodat we ons kunnen voorbereiden op de klim van morgen. Een afwisselende route door dorpjes en velden. We komen vroeg aan op onze campsite net buiten het dorp waar we zullen lunchen. De middag kunnen we benutten voor een wandeling in de omgeving, wat kleren wassen, zelf een bad nemen in de rivier, of lekker luieren, lezen, schrijven etc.

dag 7 Ait Iften - Tagodight via de Timmzguidiwine (2375 meter), lopen 7 uur, stijgen 930 meter

Vandaag de meest sportieve dag van de tocht. Vanuit het kamp gaan we omhoog via de (misschien besneeuwde) noordhelling. Een smal pad voert ons naar een eerste plateau met uitzicht op de top. Daarna een spectaculaire oversteek naar een volgend plateau. Hier en daar een beetje klauteren, maar er zijn altijd een paar hulpvaardige handen in de buurt voor wie dat nodig mocht hebben. Vanaf het tweede plateau kijken we in het dal waar we na de beklimming heen gaan. We draaien nu langs de zuidhelling van de berg richting de top. Ook hier af en toe handen- en voetenwerk. Vanaf de top prachtig uitzicht over de Anti-Atlas en bij zeer helder weer reikt dit tot Agadir. Na de top ruim 1000 m. afdalen naar Tagodight. Een pittige afdaling, maar het uitzicht maakt het meer dan de moeite waard.

dag 8 Tagodight - Blauwe Rotsen, lopen 7 uur, stijgen 250 meter. Minibus 2 uur

We lopen over een breed pad het dorp uit en dalen af naar een uitgestrekte vallei met veel palmen. De rotsen zijn grillig en één ervan ziet er, met een beetje fantasie, uit als een leeuwenkop. Na de lunch nog een beetje omhoog en door de chaos van granietblokken die zo karakteristiek zijn voor de omgeving van Tafraoute bereiken we de palmerij van dit plaatsje. Mogelijk zien we hier nog wat bedoeïenennomaden, die hun karakteristieke bruine tenten in de schaduw van de grote rotsblokken hebben opgezet. We lopen langs Tafraoute naar onze kampplek nabij de Blauwe Rotsen en verbazen ons wederom over de prachtige omgeving. Een meer woestijnachtig landschap, en het is duidelijk dat de Sahara hier zijn invloed heeft. ’s Avonds nemen we de gelegenheid om afscheid te nemen van onze begeleiders en het prachtige gebied waar we deze dagen hebben mogen vertoeven.

dag 9 Blauwe rotsen - Tafraoute - Agadir

We nemen nog even de tijd om rond te kijken in Tafraoute en op zoek te gaan naar een paar `babouches` (leren sloffen) die hier het beste uit heel Marokko zouden zijn, rood en versierd voor de vrouwen, okergeel voor de mannen. Ook is er een keur aan andere mooie souvenirs te vinden zoals tapijten, tajineschotels, antieke gebruiksvoorwerpen, lederwaren, koper- en zilverwerk, sieraden, etc. Dan stappen we in de minibus die ons in 3 uur naar Agadir brengt. In de loop van de middag komen we daar aan. We verblijven in een comfortabel hotel. Rest van de middag is vrij te besteden.

dag 10 Agadir, vlucht naar Amsterdam (via Casablanca)

Na een zeer vroeg ontbijt vertrekken degenen die terug naar Nederland vliegen naar het vliegveld van Agadir. Met een overstap in Casablanca vliegen we terug naar Nederland waar we vroeg in de middag landen.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord