Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Individuele wandelreis Nepal | Annapurna Rond (lodgetrek)
Algemeen

HindoeÔsme, Boeddhisme, Tilicho Lake en Thorung-La. Een klassieker met net iets meer. Al sinds jaar en dag ťťn van de drie grote klassieke treks in Nepal maar nog steeds een interessante tocht. De wisseling van vegetatie, het klimaat, de huizenbouw, de klederdracht en de religie van de bevolking maken het tot een uniek geheel. Wij volgen niet alleen de klassieke route maar bezoeken ook het mysterieuze Tilicho Lake wat deze tocht een extra dimensie geeft. Dit -op 5000 meter hoogte gelegen- meer wordt aan de zuidkant begrenst door de zogenaamde ďGreat BarrierĒ,de met gletsjers bedekte steile noordwanden van de Annapurna. Aan het eind van de tocht ligt een 5400 meter hoge pas, de onvoorspelbare Thorung-La, waarna je in het diepste dal ter wereld komt. Dit is de trekking van Nepal die je als wandelaar echt gedaan moet hebben!

Trekking in Nepal

De eerste drie dagen wandel je door groene rijstvelden, kleine dorpjes en bossen, heuvel op, heuvel af. We gebruiken deze dagen om wat te wennen aan het lopen, het eten en het slapen in de lodges, kortom aan de Nepali manier van leven. We volgen de loop van de machtige Marsyandi rivier die zich soms in wilde stroomversnellingen en watervallen een weg naar beneden zoekt. Na deze aanloop kom je vrij abrupt in een ander gebied. Je passeert de kloof die de rivier heeft uitgesleten tussen de Annapurna en de Manaslu. De hoogte neemt toe, de nachten worden frisser. De cultuur wordt meer Tibetaans en de vegetatie minder tropisch.

Tilicho Meer en Thorung-La

Op 3500 meter blijven we een extra dag om wat uit te rusten en goed te kunnen wennen aan de hoogte die ons te wachten staat. We nemen nu 4 dagen de tijd om in een zijvallei het Tilicho Meer op te zoeken. Dit op 5000 meter hoogte gelegen meer wordt aan de zuidkant begrenst door de zogenaamde “Great Barrier”, de met gletsjers bedekte steile noordwanden van de Annapurna. We zijn nu goed geacclimatiseerd en kunnen zonder problemen de Thorung-La over (“la” betekent pas, ofwel de plaats waar de goden wonen). Eenmaal op de top word je beloond met weergaloze uitzichten op Dhaulagiri en Mustang. Vervolgens dalen we af naar het grote heiligdom Muktinath waar een tempel gebouwd is over een eeuwige vlam als verschijning van Shiva. Via het burchtdorp Kagbeni bereiken we de vallei van de Kali Gandaki. Vanaf Jomosom rijden we via Pokhara, terug naar Kathmandu.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord