Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Individuele wandelreis Nepal | Manaslu Rond (lodgetrek)
Algemeen

Wil je het toerisme op de Annapurna tocht vermijden en toch een complete, net zo afwisselende, niet te zware trektocht maken, dan is dit je trek. Je begint en eindigt in een tropische omgeving: warm, bamboehutjes, rijstvelden en bananenbomen. Het pad loopt soms spectaculair hoog boven de woeste rivier met loodrechte rotswanden. Hogerop vind je grote Boeddhistische dorpen en kloostertjes. Op tweederde van de trek passeer je in een wereld van rots en ijs het hoogste punt: de Larkya La op 5105 meter hoogte.

Rijstvelden, gompa`s en yaks

Na een stevige busrit begint het wandelen in Arughat, even ten noorden van de hoofdweg van Kathmandu naar Pokhara. De eerste warme loopdagen voeren je langs de terrasvormige rijstvelden en subtropische wouden naar het dal van de Budhi-Gandaki. De dorpen zijn authentiek en de paden zijn soms uitgehakt uit de loodrechte rotswanden naast de wilde rivier. Pas wat later opent het dal zich zodat je prachtig zicht krijgt op de verschillende blinkend witte toppen van het Manaslu massief. In het grote dorp Samagaon is er een rustdag om aan de hoogte te wennen. Je hebt dan ook tijd om het kloostertje te bezoeken. Na Samagaon ga je verder de bergwoestenij in, op weg naar de Larkya La (5105 meter). De laatste jeneverbesstruiken laat je achter je en je begint aan de vermoeiende oversteek over deze magnifieke pas. De vergezichten richting Tibet en de twee jadegroene meertjes in de diepte beneden zijn onvergelijkelijk.

Marsyandi

Hierna kom je door bosrijke streken in het dal van de Marsyangdi. De laatste dagen loop je in tegengestelde richting langs de aanloop van de Annapurnatocht om uit te komen bij Jagat. Van hier brengt een bus ons naar de “grote” weg bij Dumre en verder naar Kathmandu.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord